бъдещи мами -септември 2007 от Бургас?

• 12 477
  • 268
  •   1
Отговори
# 105
  • Burgas, Bulgaria
Всички са прави-всяка една история е индивидуална.Аз също мисля че раждането не е като да отидеш на фитнес и на всеки човек прага на чувствителност е различен така че историите са индивидуални.
Какви са тия 200лв. за ваксина #Crazy.Ужас ..................
Момичета да ви кажа честно направо незнам как ще се оправяме с тия пари дето ги искат.Другия път като ходя док каза че ще говорим с анестезиолога та да видим там какво ще струва.Понеже съм алергична към упойките и трябвало предварително да се уговорят нещата.С майка ми си говорихме и тя каза че няма да им даде нищо предварително.Направо ми идва да си взема една камерка и....................

# 106
и за анестизиолог ли се плаща?  Shocked

# 107
  • Burgas, Bulgaria
Не аз просто искам определен човек понеже за мен упойките са проблема и нещото от което ме е страх е това.Трябва предварително да съм уведомила човека за какво става въпрос.
аааа то иначе и ако това трябваше да се плаща.....
Просто искам определен лекар.

# 108
Направо ми идва да си взема една камерка и....................

........ ще си имаш вбесяващо филмче за домашната видеотека!
Тъжно е но осъден лекар няма! Sad
Гадни корумписти такива!

# 109
  • Burgas, Bulgaria
Оф така е.Майка опита да съди един виден лакар-неврохирург от Б-с защото ме осъкати ама гадовете скриха документите и всичко се проведе на лично ниво.Добре че все пак има някой които си вършат работата че иначе не знам...............
Абе Божа работа.

# 110
А на такива като Dorka76 и разни там pipi-та не ги знам какви са мога да им кажа, че въобще не смятам да им се оправдавам за това, че няма да бутам рушвети! Не смятам, че е законно, не смятама, че е редно и не смятам, че е необходимо!
Намесих се в темата не за да ти давам тон в живота, а защото се подиграваш на напълно основателните притеснения на едно момиче с реален проблем. Аз съм минала по този път и искам да я предпазя, защото с увредена ретина тя може спокойно да ослепее при едно нормално и по-продължително раждане. Твоята реакция беше повече от грозна, жалко, че не си я осъзнала.
Съжалявам, но моите впечатления от отношението в Родилно са повече от плачевни, там не работят медици, а долни търгаши. Затова човек трябва да е подготвен да направи най-доброто за себе си като помисли за няколко варианта и да си има едно наум и да предложи пари, ако раждането се усложни или му го усложнят, а не да рискува като мен живота си и този на детето си. Именно за това е най-добре да се роди за 30 мин. без шевове като  pupelina , за да останат единствено прекрасни впечатления от раждането, само че по-голямата част от родилките не раждат толкова бързо и лесно, някои раждания продължават по 20 часа и повече, не знам дали можеш да си представиш това сега...

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 22:14 от Dorka76

# 111
Кой каза, че осъден лекар няма? Simple Smile
Новина от последните дни:
http://www.factor-bs.com/index.php?go=news&article=434
Нищожна присъда, но и това е добре за начало Peace

# 112
Дорке, не съм се подигравала на никой ... ама какво ти се обяснявам! Явно си се възприела като добрия самарянин който се опитва да предпазва хората подтиквайки ги корупция! Simple Smile
Има си ред колкото и да не ти се вярва и с документите от наблщдаващия лекар и с документи показващи че има проблем с очите се назначава секцио и без да се бутат пари!
Ама ... боже колко е безмислено да ти говоря!
Лека вечер и хубави дни за напред ....

# 113
Ама ти май не разбираш..., колко пъти да пиша вече, че и мен ме изпратиха за секцио, но ме оставиха да раждам нормално, при това не щадящо както ми твърдеше Лазарова, която се изгаври с мен първия път, защото имаше и втори, и трети в същата болница, но не желая да обяснявам това в тази тема, а съвсем натурално раждане с продължителност вероятно над 12 часа. Само че аз нямах проблем с ретините, а единствено диоптър от -6. Ако имах проблем с ретините, сега може би щях да съм сляпа. Не го играя самарянка, всеки има право на избор, моята цел беше да предупредя herelina, че могат да постъпят с нея по същия начин.
Но категорично съм убедена, че в тази болница правата на пациента не се спазват и това го знам не само от личен опит. Явно не търпиш чуждо мнение по никакъв начин, дори и когато човек не се обръща към теб и изопачаваш нещата според потребността да убедиш сама себе си в някои неща. Простено ти е, защото си бременна, дано в живота не подхождаш по принцип по този начин, адски незряло е.
Ще допълня само, че ако ме познаваше въобще, трудно би могла да заключиш, че бих поощрявала корупцията. Само че за разлика от теб ще си хвърля силите да преборвам системата там, където би могло да има резултат. В тази болница се случват подобни неща, защото ръководството им го позволява, Здравната каса също - това го знам пак от личен опит, защото съм пробвала да се боря вече със системата, за разлика от теб. Най-лесно е да се говори наизуст, сектантски, чудя се обаче дали някоя раждала мама би могла да разсъждава толкова наивно? Препоръчвам ти да прочетеш съдържанието на клиничните пътеки за раждане - те между впрочем са само две.
P.S. Няма да влизам повече в темата, за да си комуникирам с теб, защото това се превръща в някакъв личен спор, от който никой няма полза. Отново ти подчертавам, че твоята съдба не ме засяга, интересуваше ме проблема на herelina, затова се включих. Дано този път вече разбереш, че не ти си във фокуса на събитията.  Peace

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 10:02 от Dorka76

# 114
 ooooh!
Както и да е! Явно говорим на различни езици!
Няма смисъл ...
Единствено мога да ти кажа че съжалявам за тежкото ти раждане, но както можеш да търсиш вината в докторите (никой не спори, че я има), така можеше да се информираш и да подготвиш всичко предварително. Много близък за мен човек е с термин в края на април и от сега подготвя всичко за раждането си със секцио, поради проблем с очите. И първото и раждане преди година и половина беше така - без уговорка и без проблеми. Исках просто да ви кажа че всичко може да е наред и без да се тикат пари на гадни корумписти!

Айде спирам да пиша по този въпрос, че стана толкова досадно и безсмислено, че няма на къде.
P.S. Дано в живота не решаваш проблемите си винаги с пари. Има и законни начини ...

# 115
Извинете, че се намесвам в спора.
Уиш, радвам се на такива смели майки като теб. Аз също засега мисля да раждам без уговорка или да не раждам в Бургас, но след време може да ме хване шубето и да си променя решението.
Но ти си толкова категорична, а явно не си раждала досега /или си?/. Имаш ли преки впечатления от Бургаската болница, лежала ли си, общувала ли си с лекарите и персонала? Живот и здраве, скоро ще ти се случи. Желая ти искрено всичко да мине нормално.
Нека след това поговорим пак Peace

Моето първо раждане беше преди 3 години с уговорка. Струваше ми 200 лева, платени след изписаването ни от болницата.
Като си дам равносметка, щях да родя нормално и без помощта на уговорената ми лекарка.
Но:
- дали щяха да ми сложат 2 системи окситоцин и да родя за 2 часа от началото на болките или щях да раждам 12 часа
- дали апаратът за следене на тоновете на бебето щеше да е постоянно върху моя корем, а не на момичетата на съседните легла /тогава беше само 1 апарат за цялото родилно/
- когато бебето не искаше да излиза след 30 мин. напъване, дали нямаше да ми крещят и да ме псуват
- дали щяха да ме зашият с конци, които падат сами, вместо с такива, които изискват после да се махат от лекар
- дали щяха да ме настанят в "най-хубавата стая" след изричните указания на лекарката ми
и още, и още...
Ами струваше си уговорката. И без нея щях да родя, но така ми беше по-комфортно, по-спокойно и ми бяха спестени доста ядове.

# 116
  • Бургас
Подкрепям Лилита напълно, и сега пак ще си платя,за да си осигуря спокойствие и по бързо раждане.

# 117
  • Burgas, Bulgaria
Мегита къде се губи newsm78 нещо изчезна последно време.Ей моме ако четеш драсни един ред че да не те мисля. Hug

# 118
Лилита, "дали" винаги ще има! Не съм раждала, за пръв път ми е но имам впечатления от бургаската болница по друг повод! Simple Smile Повтарям, че съм се настроила, че не отивам на санаториум! Simple Smile
И определено скоро пак ще обсъждаме темата. Днес бях на лекар - тапата я няма, разкритието ми е 3 см. и шийката е изгладена. Главата е в таза и бебето е тръгнало! Simple Smile
Отивам да раждам момичета, а вие стискайте, колкото и да ви дразня, да се върна с едно здраво бебенце и да продължавам да споря с вас! Simple Smile

# 119
  • Burgas, Bulgaria
Оооофффф баси вълнението ще ревна .Ей момиче айде всичко да мине ОК и после ще си спорим всички пак ама ти вече с бебеееее .И да слушаш
Ама днес ли ще е  тръгна ли охххх много ми е странна все едно аз ще ходя да раждам или моя приятелка  ама то тука сме си като семейство така че КЪСМЕЕЕЕЕТТТТТ.

Общи условия

Активация на акаунт