бъдещи мами -септември 2007 от Бургас?

• 12 459
  • 268
  •   1
Отговори
# 90
wish, законните права може да са ни много, но много често не се спазват. а от бургаските гинеколози достатъчно съм се наплашила, за да повярвам, че са способни на всякакви гадости
а за ретините на теб може и да ти звучи смешно, но на мен въобще не ми е до смях.

# 91
Веднага мога да ти посоча няколко примера за секцио без уговорка! Simple Smile
Смешмо ми е това, че не си се информирала и слушаш "квартални съветнички", а не проблема, който имаш с очите!
Моля те не ме разбирай погрешно! Simple Smile
С най-добри намерения пиша в този форум и знам, че всеки има нужда от помощ и съвет точно в този етап от живота си. Аз бях не по малко неинформирана от теб в началото на бременността си, но не се срамувах да питам, чета и чак тогава да се изказвам категоричо.
Никой не може да ти попречи да си даваш парите на който искаш ... те са си твои и раждането е твое. Ако искаш и на мен ела ми ги дай! Simple Smile
Ще ти свърша горе долу същата работа ... Wink т.е.  никаква! Simple Smile

# 92
ами уиш, аз не се изказвам категорично. просто казах от какво се страхувам.

# 93
Ох знам,че всеки има право на мнение ама скъпа ми WISH почваш меко казано да ме изнервяш с некомпетентните си изказвания.Бъди така добра да минеш веднъж през родилното без уговорка и тогава обяснявай на другите какво да правят.Надявам се да нямаш като моето раждане ,защото вярвай ми на никой там не му пука какви осигуровки плащаш.

# 94
"Скъпа ми pipi77" съжалявам за тежкото ти раждане, но никой не е застрахован от това. Ако ще да бутнеш рушвети на цялата болница като ти е писано да родиш с усложнения никой не може да ти помогне... Пък като те дразня толкова много не чети и без това не пиша на теб! Simple Smile

herelina, няма нищо по-нормално от това да се страхуваш, но имаш много време до тогава и ще научиш и разбереш доста неща докато дойде момента за раждането. Настрой се позитивно, радвай се на бременността си и всяко нещо с времето си! Наистина се надявам да не съм те засегнала с нещо, просто се опитвам да те успокоя и да ти помогна. С шашкане не правиш нищо добро нито за себе си, нито за бебето! Намери си качествен лекар (по-горе писах че за мен такива са Калчева и Георгиев, но има и други) и повярвай ми те ще ти дадат най-добрия съвет... И хайде стига с тези рушвети Wink

И ако някой от "скъпите" нерегистрирани много се дразни да попрескача постовете ми, а? Wink

# 95
  • UK
Ох знам,че всеки има право на мнение ама скъпа ми WISH почваш меко казано да ме изнервяш с некомпетентните си изказвания.Бъди така добра да минеш веднъж през родилното без уговорка и тогава обяснявай на другите какво да правят.Надявам се да нямаш като моето раждане ,защото вярвай ми на никой там не му пука какви осигуровки плащаш.

Тук всички се познаваме доси и виртуално и всеки може да си изкаже свободно мнението, предлагам да се регистрираш за да поспорим малко защото това е некорекно да нападаш...
 Уишчето е напълно права, че няма никакво значение дали се уговаряш или не... зависи от смяната и най- вече колко родилки са в момента в отделението, не можем да изискваме при наличието на 2 акушерки да обръщат КОЙ знае какво специално внимание на 10 родилки които понякога раждат една през една...  Peace

# 96
Изобщо нямам намерение да споря и да нападам някого,но предлагам разговора да продължи след като родите.

# 97
ами аз съм решила да се уговоря. секцио ще съм /заради очите, ама наистина се налага, не е фиктивен проблемът/. по-спокойно ще ми е ако съм се уговорила и знам, че ще ми направят секциото, а няма да ме карат да раждам нормално. ужасявам се от мисълта, че може да ми изхвръкнат ретините, защото дежурният лекар не е на кеф  Embarassed
Мила, наистина не слушай такива като wish да те съветват, ами си направи уговорка, защото аз постъпих в Родилно от Патология с редовно направление за секцио заради напреднало късогледство / но слава богу без увредена ретина / и родих съвсем нормално след като 12 часа се мъчих като куче без на някой да му трепне от възможните последствия. Планово секцио без уговорка в нашата болница не съществува. Секцио по спешност ще ти направят, само ако има риск за живота ти или този на детето ти, недай си боже, стига някой да реагира навреме.
На wish пожелавам да роди бързо и безпроблемно, задължително на дневна смяна, защото ако е през нощта, уважаемият екип спи дълбок сън и дори и да има някакъв проблем, трудно ще има щастието да го сподели.  Twisted Evil Желая и искрено да може да запази позитивизма на ник-а си и дано не се надсмива толкова небрежно над тревогите на другите. И още нещо, съвети се дават само на базата на преки впечатления.
За сведение раждах без уговорка, но след 12 ужасни и унизителни часа крещях като луда, че ще си плащам и чак тогава ми обърнаха внимание. Нямам нищо общо също така с личността pipi77  Grinning

# 98
  • Burgas, Bulgaria
Ей хора ама защо така
Всички знаем че при нас без уговорка нещата трудно вървят.Имам две дружки едната роди на 9 декември а другата на 10 януари .И двете ме убеждаваха че без уговорка ще си родят и че е задължение на лекарите да се грижат за тях.Ми и двете в момента ми казват че не трябва а е задължително да се уговоря защото рискувам много иначе.Ама като им говорех не чуваха.
!-вото момиче роди спешно със секцио след като лежеше в патологията за задържане и е отказала на Лазарова да и даде пари.За малко да стане белята но са хванали дежурния в същия ден и са питали колко ще струва да се направи секциото.Платили са 350лв. на д-рДобрева и на 9декември в 6 и 30 след обед се е родил малкия.
2-рата отива за нормално раждане.След като пред нея се ражда мъртво бебе и друго умира проревава на майка си че нещо става в тая проклета болница и хората дърпат дежурната акушерка като въпросната казва че ще струва 150лв.Бащата обаче няма толкова и се съгласява на 100лв.
Това са истински случаи и ви ги пиша защото все пак така стоят нещата .Надявам се че няма чак толкова лабилни че да се разтроят от написаното но я стига това ни чака.
Единствено си пожелавам уговореното ми секцио още от сега да мине добре и пожелавам на всички бъдещи майчета да си родят живи и здрави бебетата.

# 99
Продължавам да не съм съгласна с вас, но това си е мое мнение, а парите са си ваши! Simple Smile
Успех и дано не сте от многото случаи на уговорени раждание със солидно заплащане и с фатален край!
Поровете се из форума и то точно бургаския и вижте за какво става въпрос а после ме нападайте!

# 100
ами уиш, от сърце ти пожелавам ти да си един от редките случаи, при които без уговорка всичко минава ок.
иначе да, вярно е че и С уговора често лекарят не идва. само че на мен рискът с уговорка ми се струва много по-малък все пак. а и като не си свърши работата - няма да му платя  Confused
чакаме после разкази от болницата  Grinning

# 101
  • Бургас / Славейков
И аз съм съгласна с wish.Родих преди  1 година и 8 месеца почти.Не си наех никой и попаднах на акушерка, която си свърши добре работата.Може и мен да упрекнете, но има и други майки ,които не са платили и са си родили децата  живи и здрави.Аз платих 400 лв за осигуровкир които работодателят ми е трябвало да внесер но не го е направил и казах че няма да плащам за раждането си.Искам също да вметна ,че много от нещата във форумите са пресилени и не трябва да им се вярва .Раждането не зависи само от лекаря а и от самата майка .Важно е да слушаш напътствията на тези около теб и всичко ще е наред.Аз родих нормално  за 30 минути  без шевове.На всички пожелавам лека и спокойна бременност.И леко и безаварийно раждане.

# 102
  • Burgas, Bulgaria
Никой не напада просто явно всички ни гони шубето и в стремежа си да се застраховаме от всякъде правим и невъзможното.Аз по принцип съм против плащанията.Имам 3 други операции и никога не съм плащала а след това сме давали каквото имаме на сърце.Сега не мога да се побера в кожата си че ще даваме пари ама  Sick.За мен е престъпление да искат суми от по 500-1000лв. и си мисля че няма да дам толкова ако ще небето да падне.Ще им дам колкото искам и то след като се събудя и си видя човеченцето. Mr. Green

# 103
Ще им дам колкото искам и то след като се събудя и си видя човеченцето. Mr. Green
и аз така смятам  Rolling Eyes
колкото до това как ни спазват правата, искам да ви кажа, че вече лекарят ме предупреди да си приготвя 200лв за ваксина за отрицателният резус фактор. по принцип ми се полагало като съм здлавно осигурена, ама понякога в болницата нямали, така че "за всеки случай" трябва да съм подготвена да си я купя  Close

# 104
От после, след като видиш свършената работа можеш да почерпиш екипа и да им дадеш каквото искаш и колкото искаш. Това ясно! Ама предварително да те изнудват за пари ... да плащаш за да получиш това което ти се полага е толкова нагло че направо побеснявам. Освен това аз също знам, че разказите са доста попресилени тук и всяка ако питаш най-тежко е родила и добре че е палтила ....
Ти си достатъчно отговорна за себе си за да вземеш решение без някой дати казва "слушай този или онзи"
А на такива като Dorka76 и разни там pipi-та не ги знам какви са мога да им кажа, че въобще не смятам да им се оправдавам за това, че няма да бутам рушвети! Не смятам, че е законно, не смятама, че е редно и не смятам, че е необходимо!

mama21, мога да ти разказвам истории за предоволни приятелки до утре сутринта, които са раждали без уговорка. Не е в това въпроса.  Двете ти дружки и да бяха наели доктор и да бяха дали не 1000 а 10 000 лв. за раждане пак щеше да ги боли. Пак щеше да има риск и за тях и за бебето, пак щеше да има момент в който си мислят че са забравени от всички и цялата болка е само за тях.
Това е раждане по-дяволите ... Не е почивна станция и не отиваме там за да ни направят спа-процедури. Отиваме с болка да дадем нов живот и всяко раждане е е една малка смърт!
Сто пъти го казах и пак ще го кажа - бутайте на колкото доктори искате, но не забравяйте че те са хора, грешат и понякога всичките пари на този свят не стигат за това което е най-важното. Аз предпочитам да си спестя тези пари, за да купя по важни неща за бъдещото си бебче!

Общи условия

Активация на акаунт