Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 941
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Новите строежи около Морската градина в момента се продават на 2000-2200 на зелено.
За центъра, но добрия център, цена 2000 евро в момента е нормална.
Това е топ локация и много луксозен имот, затова цената там е по-висока.

# 76
Speed Queen , от известно време гледам обявите в кв Сарафово, има доста в ценовия диапазон, който сте посочила. Мисля, че става за лятото и за целогодишно обитаване, ако няма деца в учлищна възраст. Кварталът е свързан с пешеходна алея покрай морето до морската градина на Бургас. Има вече и нов път, обходен за включване в магистралата, без да се влиза в Бургас.

# 77
  • при него
Ние отдавна купихме и се преместихме от София на морето Simple Smile целогодишно, вече 9 месеца си живеем тук.

# 78
  • София
2000-3000 евра на квадрат, леле мале. За тези пари ще си вземете нещо страхотно в Гърция. Ние също се оглеждахме 1-2 години за имот по нашето черноморие, но така и не харесахме било то цена, етаж, плаж, паркиране или нещо друго. Тази година ходихме за първи път в Гърция и сме очаровани. Цените в магазините са по-ниски и от нашите за някои стоки. Паркирането е свободно/безплатно и паркоместа бол. Където ходихме беше равно без баири като на някои места(напр. Св. Влас, Бяла) по нашето. Обслужването в заведенията беше на ниво.

# 79
  • Sofia
Купуването на имот на морето според мен си заслужава ако:
1. Имате пари, които искате да вложите, но не ви стигат за имот в големия град и не искате да взимате заеми, а пък имотите са някаква защита от инфлацията, все пак и цените на имотите растат. Вероятността да загубите в дългосрочен план е малка. (да знам, има по-печеливши инвестиции, но не всеки е запознат или иска да се запознава с тях).
2. Искате да имате алтернатива за живот в някой от по-големите морски градове, като Бургас
3. Имате много време и знания, за да се занимавате с краткосрочно отдаване под наем (това може да е в комбинация от т.1, за печалба).

Така че 2-3000Е/кв.м едва ли са удачна инвестиция, където и да е по морето, независимо дали БГ или Гърция.
Почивките и обслужването са друг въпрос и това да вложиш една разумна сума в имот на морето далеч не изключва да ходиш да си почиваш в Гърция.

# 80
  • Бургас
Относно точка 3 само бих допълнила, че трябва да сте на място и също да имате и нерви Simple Smile
От София да се командва дистанционно и да се отдава не става.
Някои комплекси предлагат услуга "отдаване", но не е това, което се обещава.

# 81

Вложените пари в имот в центъра на град – не се губят...
Парите може и да не се загубят, но покупателната им способност 100%. 3к е/кв и след 20 години ще е пълна пародия за Бургас. Пък хляба тогава няма да е два лева. Ако мислите, че след 20г този комплекс ще е топ лукс, то си спомнете, че и панелките бяха лукс като бяха чисто новички, но сега са антилукс.

# 82

Вложените пари в имот в центъра на град – не се губят...
Парите може и да не се загубят, но покупателната им способност 100%. 3к е/кв и след 20 години ще е пълна пародия за Бургас. Пък хляба тогава няма да е два лева. Ако мислите, че след 20г този комплекс ще е топ лукс, то си спомнете, че и панелките бяха лукс като бяха чисто новички, но сега са антилукс.
От началото на Прехода цената на имотите само се увеличава заедно с инфлацията или дори над нея... Но ти кой знае защо прогнозираш,че цената на имотите в центъра на Бургас ще падне! Покупателната способност на парите де,което е същото...

# 83
  • Бургас
Конкретно тази сграда се продаваше на 2000 евро на кв.м при започването й преди 3 години. Което беше нечувана цена за Бургас за тогава.
Ето, че вече е 3000...
Ще падне, ама друг път.

# 84
Нека правим разлика между падане и загуба на покупателна способност. Ако сега за 2000 може да си купиш 200 хляба, след 20 години за 4000 хиляди ще може да си купиш 100 хляба. Цената се е вдигнала, но не си си запазил покупателната способност.

# 85
  • Бургас
"За Бога, братя, не купувайте ... ваканционни имоти!".
Хляб купувайте Simple Smile

# 86
Нека купуват. Само да знаят, че парите може да не се запазят както те си го представят. За центъра на БС не знам, но в СлБ със сигурност няма да запазят покупателна способност. Плюс това като гледам темпа на развитие и тенденции в строителството, предполагам, че лукс сграда сега, няма да е нищо особено след 10-20г. Та не знам колко си заслужава да се инвестира в такива сгради, освен ако не е заради локация. Ваканционните имоти са доказано лоша инвестиция.

# 87
Ваканционните имоти са ценни, ако са малко и се търсят. А те хич не са малко, особено на Слънчев Бряг продължават да строят мега-комплекси с по 8 блока с по 30 апартамента, между два стари, разбира се.
Тогава старите, с тия фасади дето бяха модерни преди 10 години, вече изглеждат овехтели. Както и новите ще изглеждат така след още 10, когато построят по-нови.
Като гледам, не са се спрели.
На Банско е същата работа - безкрайно много блокове с апартаменти има. И тези, които са ги купили преди 10-15 години като беше бума, не знам дали въобще сега могат да ги продадат за толкова.

# 88
Ако има хубави студени зими с много сняг и спорта ски стане не толкова спорадично занимание в каквото се е превърнало напоследък - тези в Банско биха имали цени според мен. За морето съм съгласна че са много. И на мен така ми се струва.

# 89
  • Бургас
Относно визираната сграда на "Марина" грам не съм съгласна, че е ваканционен имот. Както и за всеки друг апартамент в центъра или на пешеходно разстояние от плажа на Бургас.
Ако се брои за такъв - значи и аз живея във ваканционен имот Simple Smile

За Слънчев бряг - да. В момента там се разпродават имоти и за под 700 евро квадрата. Които някой преди години е счел за "изгодна инвестиция", плащал е такса поддръжка първо 5, после 7, сега 12 евро на квадрат и сега се чуди как да се отърве.

Общи условия

Активация на акаунт