Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 565
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте , нахлувам в темата да споделя какво ми попадна за чашите. Препоръчва се да се пие от чаша със сламка или нормална чаша , защото твърдия накрайник притиска езика надолу и затруднява проговарянето.
А и на мои познати детенцето ходеше на логопед, заради къса юздичка. Той го научи да пие от чаша със сламка първо на 6-7 месеца.

Нашият педиатър е категоричен ,че трябва да е чаша с отвор , без накрайник и без сламки . Точно преди това и бяхме купили с накрайник ама от къде да знаем и сега си стои така в къщи 😅

# 406
Здравейте , нахлувам в темата да споделя какво ми попадна за чашите. Препоръчва се да се пие от чаша със сламка или нормална чаша , защото твърдия накрайник притиска езика надолу и затруднява проговарянето.
А и на мои познати детенцето ходеше на логопед, заради къса юздичка. Той го научи да пие от чаша със сламка първо на 6-7 месеца.

Нашият педиатър е категоричен ,че трябва да е чаша с отвор , без накрайник и без сламки . Точно преди това и бяхме купили с накрайник ама от къде да знаем и сега си стои така в къщи 😅

Подозирам, че педиатърът не гледа малко дете вкъщи Grinning. Дам ли нормална чаша (не каката на 1,5 г) след 2 глътки вода останалото веднага се изсипва и се започва джапане и пляскане с ръце в локвата Rolling Eyes

# 407
Dreaming_girl, то тук майчинството е 16 седмици 🙈🙈 (с Алисе се в една държава) да му мислят учителките в яслата, въпреки че ние когато посетихме яслата, която избрахме точно в чашки с твърди накрайници пиеха вода децата - предполагам се има предвид децата да не ги гризат/смучат постоянно, за да не се малформира небце и т.н.

Подозирам, че педиатърът не гледа малко дете вкъщи Grinning. Дам ли нормална чаша (не каката на 1,5 г) след 2 глътки вода останалото веднага се изсипва и се започва джапане и пляскане с ръце в локвата Rolling Eyes

# 408
Аз ползвам неразливната на Nuk- Magic cup 360 май се водеше. Няма накрайници. Ако не беше тя щях да джапам по цял ден във вода Joy И за навън е много удобна.

# 409
Аз ползвам неразливната на Nuk- Magic cup 360 май се водеше. Няма накрайници. Ако не беше тя щях да джапам по цял ден във вода Joy И за навън е много удобна.
А може ли някоя страница да ми дадете ? От къде точно може да се закупи ?

# 410
Патладжан. Имам проблем с патладжана, защото майка ми прочела някъде , че бил вреден , да не съм била давала на бебето.
А нашият шишко обича за сега - правих партида пюренца за през седмицата- Карфиол, морков, батат, тиквичка и патладжан - не та не - вреден бил.
😡
Сега на малкия се дава пюре от ДМ, което не вярвам да е проблем само по себе си, но аз вложих такова усилие и грижа ...
И така - някой да е чувал и да има достоверна информация?

# 411
Алисе, има ги в Ремедиум, както и в повечето детски сайтове и магазини. Ето за тази говоря:
https://www.baby.bg/product/bebeshka-chasha-nuk-evolution-mini-160-ml-boy/
За над 8 месеца има по-голяма:
https://www.baby.bg/product/chasha-nuk-evolution-magic-cup-230-ml-neutral/

Lucie, патладжана се води тежка и по-трудно смилаема храна. Затова не е подходящ за малки бебета.

# 412
  • В твоето съзнание...
Патладжан. Имам проблем с патладжана, защото майка ми прочела някъде , че бил вреден , да не съм била давала на бебето.
А нашият шишко обича за сега - правих партида пюренца за през седмицата- Карфиол, морков, батат, тиквичка и патладжан - не та не - вреден бил.
😡
Сега на малкия се дава пюре от ДМ, което не вярвам да е проблем само по себе си, но аз вложих такова усилие и грижа ...
И така - някой да е чувал и да има достоверна информация?

Lucie, и на мен една позната ли беше споменавала, че не е хубаво да се прекалява с патладжаните, но не да се махат напълно. Мисля, че причината се коренеше в това -
"Като цяло, патладжаните принадлежат към група храни, съдържащи завишени количества оксалати. Тези съединения са с природен произход и почти всички форми на живот ги притежават, но повишаването на тяхната концентрация в телесните течности може да предизвика кристализиране на веществото и последващи здравословни проблеми. Поради тази причина, хора страдащи от временни или хронични заболявания на бъбреците, черния дроб или жлъчния мехур трябва да избягват този иначе полезен зеленчук."

# 413
Благодаря ❤️
Ние също проведохме преговори в това време - аз го давам за "finger food" като част от "упражненията " по ЗВБ, но така в устата му влиза (ако изобщо) някакво абсолютно миниатюрно количество, а в пюрето е нещо като... една десета, та се разбрахме един път в седмицата да даваме.
Сега ще приготвя различна партида 🤷‍♂️

# 414
При нас нещо става със съня. От вчера на всяко заспиване е някаква страшна драма! Бебка реве та се къса 30-40-60 минути. Вчера даже не можа да си заспи за третата дрямка от рев и опити за успокояване. Иначе през останалото време е спокойна и усмихната. Регресия ли е, какво е...не знам, но е страшно! Cold Sweat

# 415
Имам една таблица кое кога се дава. Мисля горе долу да гледам нея. За патладжан пише, че се дава след годинка.

Dreaming_girl,  дано е само моментно, звучи ужасно Sad

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 19:53 от Elektra.13

# 416
Благодаря за линка ❤️
Патладжан тук е позволено още от старта със захранването в таблицата погледнах сега .

# 417
В четвъртък сме на консултация, ще питам за насоки пак за готвене, захранване и сега вече за яйце и месо.
Направих мъфини от настъргани сварени картофи+настърган сварено морков + каша + сода (не знам може ли, обаче иначе се сплецуркват) - много му харесват- мисля със следващата партида да смеся част с яйце, част с месо и така да ги въведа.
А, и червена леща - да му мисли ММ, че по принцип той е готвещият у дома 😆 Когато бебето е захранено изцяло  - той ще трябва да готви.
За съжаление аз имам отгомен ентусиазъм за готвене, но някой от шедьоврите ми дори от добро възпитание не могат да се насилят да хапнат гостите 🙈🙈🤭

# 418
Оле изписали сте доста! Ние вече бяхме 3 пъти на море с бебчо - супер е! ^^ Като вторият път си спеше с количката на сянка на плажа. Август ще ходим пак - но не знам как ще е, защото вече е доста горещо.

Иначе при нас вода пие от чаша, не за друго, а просто отказва шишето.. На колко дремки през деня сте?

# 419
Ние втори ден сме на морето.  Понеже сме в Гърция, а не в мръсното море в България, топнахме го. Много му хареса.
Бях сигурна, че тук ще започне търкалянето от гръб по корем и обратно и така и стана - и то от първия ден още 😂
Не ги броя дремките, 3-4-5, колкото му се спи.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 19:40 от Elektra.13

Общи условия

Активация на акаунт