RYANAIR - 23

• 52 178
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
ztztt, Всичко казано е вярно, но на тези скрийншотове аз почти не виждам пътнически самолети. Би било обяснимо, ако товарните се обслужват от същия персонал, който отговаря и за пътническите. Така ли е?

Ground/Cargo Handlers servicing Cologne/Bonn Airport

Swissport
Lufthansa
Randstad
GAS German Aviation Service GmbH
AHS Aviation Handling Services GmbH
Nayak Aircraft Services
Lufthansa Cargo

Това успях да открия аз. Последните са ясни, че обслужват карго на една конкретна авиолиния, но за останалите 6 не мога да кажа в Кьолн дали обслужват и пътнически, и карго авиокомпании.
За пътническите (за карго не намерих) има списък в сайта на летището коя от кой наземен оператор се обслужва. Всичките пътнически самолети, кацащи в този интервал, се обслужват от други наземни оператори, които не обслужват Ryanair.
Ако някой има повече информация, ще ми бъде интересно. Wink

# 436
ztztt, занимавала съм се с ИТ разработки за наземни оператори и имам някаква бегла идея от разни неща в процеса и ще трябва да разбия клишето с " вие наясно ли сте" и отсрещната страна - да, наясно съм достатъчно. Самолетът, който визирах, също беше на Ryanair, и цялата информация не отменя факта, че след ковид така и не възстановиха пълноценно обслужването по летищата. В повечето случаи има оборудване, но няма персонал, който да оперира с него. Така че отказвам да оправдавам индустрията като цяло. Днес на връщане пък трябваше 3 пъти да помоля за колан за бебето, докато ми донесат, а после по време на отвеждане пристига едната стюардеса и ми казва, че трябва да ме премести, защото не можело бебе да седи на реда зад аварийния изход. При положение, че преди 10 минути неин колега ми провежда инструктаж къде точно е моята жилетка и къде - на бебето. Питам я това по време на отвеждане ли го установяват и се прави, хъка, мъка, извинявайте, пропуск на колегите. Ама вие сте 4 човека, имате също PNR, много добре се знае, че на тоя полет се качва бебе и къде точно ще седи. Да, да, ами казали сме на пилота, няма да тръгне да отлепя, докато не се преместите, ще въртим по пистата. Добре де, ясно, ще се преместим там всички с все бебето и другото дете, ама аз съм платила за тези места, защо системата изобщо ми го е позволила? А, тя нашата система не ги знае тези неща. И те така. Но пък излетяха и кацнаха навреме.

# 437
  • София
Е как "системата не ги знае тия работи"?
От 2018 г. купувам билети за бебе и мамка му.
Ако избера неподходящо място просто не мога да продължа към плащане. Излиза надпис, че не може и покана да избера от предложени други места.
И от лаптоп, и от приложението си ги има ограниченията.
Това ако първоначално съм маркирала 1 възрастен + бебе до 2 г.

# 438
Aisha, съгласна съм, ама ясно беше, че трябва да се преместим, каквото и да ù обяснявам на какичката, освен да направя панаир, да се бавим и да дразня хората, друго нямаше да стане. Ще им пиша на Ryanair направо една обратна връзка просто.

# 439
На мен също системата ми е давала да купувам места до аварийния изход и после са ни карали да се местим, защото не може малко дете да стои там. Явно не ги отчита тази неща системата.

# 440
  • Берлин
Лошото е,че обратната връзка нито им влияе, нито променя каквото и да било.

# 441
Ех, тогава следва да спомена, че имам опит в 2 различни фирми за наземно обслужване и опит с обслужване на 16 различни авиокомпании. Лично. Но не е удачно да си мерим шапките кой какъв опит има в сектора.
За останалите аргументи от първо лице мога да потвърдя, че техниката я има, но не и персонала.
А аргументът, че са обслужили първо този самолет, който е кацнал след Вашия, защото е бил на време, от екипажа ли го получихте или някой от пътниците си реши така?

# 442
ztztt, никой нищо не мери, съжалявам, че не Ви е приятно да има и други хора освен Вас, които да разбират по малко от бизнеса и да коментират. В крайна сметка темата е за това, понякога сме доволни, понякога не, не знам защо се чувствате лично отговорна да ми обяснявате, че не съм права. Аз пиша какво ми се е случило и как съм се почувствала.

# 443
  • Германия
Аз също бях свидетел, че системата не винаги разпознава подходящите пасажери на аварийните. Пролетта седях точно на редицата отпред, зад мен 4 възрастни 60+ не говорещи нито английски нито добър немски. Преведох им какво им говори стюардесата, тя от своя страна беше доволна, че има някого наблизо който да помага при нужда и ги остави да седят там.
Това са рисковете на онлайн букинг и чек ин. Expressionless

# 444
Ами и при нас оставиха хора, които не говорят английски, до аварийните изходи, но нас ни преместиха. Преди години редовно пътувах до аварийните изходи с Ер Франс, първо при чекин имаше едни 5-6 страници с обяснения и условия, на които трябва да отговаря човек, който иска да пътува на тези места, второ още при настаняване в самолета пристигаше веднага стюардеса да ме препитва чела ли съм условията, да провери говоря ли френски и английски и да ми даде насоки. Лично съм виждала и как са местили хора, които са се съгласили с условията при чекин, но не отговарят на тях. А на Райън системата прави някакъв частичен контрол с местата за бебета или не взема предвид различните типове самолети, не знам, но е факт, че имахме еднакви места на отиване и връщане, и само в едната посока това се оказа проблем. Като цяло за първи път имам някакви оплаквания от тях, от нискотарифните са ми предпочитан превозвач и ги ползвам често, следващия месец пак имам няколко полета с тях. За първи път сме с бебето просто (изобщо на самолет) и затова обърнах внимание на тези ситуации, иначе вероятно щях да подмина.

# 445
  • София
Е, системата няма как да разпознае дали 60 годишните владеят чужди езици. Поне в това да не я обвиняваме.
И друго - ако вземе да става нещо страшно на 10 000 м. нищо няма да ни помогне и да ни спаси. Дори и при кацане ако стане нещо сигурна съм, че ще се сбутаме да си вземем багажа и докато слезем ще изгорим. 01.1984 г. така си замина 1 полет Берлин - София при кацането. Разби се над Кривина. Работила съм стюардеса, наясно съм - инструктажа е заради застрахователя и да са спокойн и пътниците. Да мислят, че може да контролират аварията. При полет не е като по филмите, но дано не го разбираме на собствен гръб.

# 446
Абе има не чак толкова редки случаи на спасяване, например кацналия в реката Хъдзън, изгасналите двигатели заради вулканична пепел, Gimli glider...
Евакуацията помага да не стане беля след като пилотите са направили чудо и са приземили самолета.

# 447
  • София
Тъп въпрос, но… чекирах се за полета ни утре, без места сме и на две резервации. Имам бордни карти за всички. Един час по-късно съм получила мейл с напомняне да чекирам и то само за едната резервация, за която вече имам бордни карти. Нормално ли е да пращат такива мейли? Не си спомням преди да ми се е случвало, но пък не съм летяла с Раян от 2019 и съм забравила вече.

# 448
  • София
Игнорирай го този мейл.
Щом имаш бордни карти, друго не те вълнува.

# 449
Тъп въпрос, но… чекирах се за полета ни утре, без места сме и на две резервации. Имам бордни карти за всички. Един час по-късно съм получила мейл с напомняне да чекирам и то само за едната резервация, за която вече имам бордни карти. Нормално ли е да пращат такива мейли? Не си спомням преди да ми се е случвало, но пък не съм летяла с Раян от 2019 и съм забравила вече.
Хмм, без места, втори имейл. Това буди тревога. За къде пътувате?

Общи условия

Активация на акаунт