Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 054
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Аз съм попадала на информация, че високи стойности на витамин Де състаряват плацентата отрано. Това срещали ли сте го като информация някъде и доказано ли е?

# 361
  • Замък сред облаците
Е, нормално. Особено без прием на вит К вит Д калцифицира всякакви кръвоносни съдове в тялото, не само в плацентата. То и след 36гс вит Д не се пие да не се затвори фонтанелата. Но връзката тук пак е калций и вит Д, не вит Д пряко.

# 362
  • Варна
За високи не знам, ама ниски - да. Той е много в пряка корелация в калция и оттам става калциране. Сигурно и К2 влие защото нали там връзката е силна между трите.

# 363
  • Замък сред облаците
К2 помага за отвеждането на калция в костите, а вит Д е катализатор за процеса.
Тоест без Д и К2 калция отива в съдовете и органите. Високи дози без Д също активизират усвояване на калций в тялото и без достатъчно К2 пак не отива в костите, а в меките тъкани.
К2 от храната е достатъчен при дневни дози до 3000 м.ед Д.

# 364
Момичета, при мен се появи проблем. От 2-3 дни забелязвам, че не мога да стискам. Не че преди можех много, но успявах да стигна до тоалетната. Сега не мога. Приходи ли ми се и трябва да отида на секундата. А то нали първо трябва да стигна до нея. За малка нужда става въпрос. Възможно ли е да е от кюретажа? Някакви упражнения ли да започна да правя? Ако да, какви? Ако може да ме насочите къде да ги търся.

# 365
  • Замък сред облаците
Да не е цистит?

# 366
Взе ми думите от устата, АА. Аз след аборта в 17 се сдобих с ентерококи в урината, а след извънматочната бях пак с инфекция, която даже не разбрах каква, защото направо умирах и директно почнахме Левофлоксацин.. Със сигурност не беше е. коли, защото беше точно така както ти го описваш, а при е.коли има парене, болка, че дори и кръв. Иначе е е класика след болница да си тръгнеш с вътреболнична инфекция. Влизаш за едно, излизаш с друго.
Мини, утре сутрин пусни стерилна урина.

# 367
Със сигурност не е. Имала съм, знам какво е.

Редактирам се, че докато писах и Няма смисъл е постнала. Утре сутрин няма да мога, че съм на зъболекар, но в петък ще пусна стерилна урина.

# 368
  • София
Ами аз имах такъв проблем без симптоми на цистит. В крайна сметка пих някакви хапчета за цистит и мина.

# 369
Аз доста време го бавих и се задълбочи докато накрая беше нетърпимо.. Моят съвет е още утре пусни (след душ) и я занеси. Ако няма нищо ще излезе на същия ден, ако има бактерия, ще излезе след 3 работни дни.

# 370
  • Замък сред облаците
По темата за вит Д и К2, една интересна статийка:
https://askthedentist.com/top-vitamin-k2-foods/

# 371
  • Варна
Да и аз точно това имах предвид, ама не ми се обясняваше подробно 😀 мерси, че АА

# 372
Благодаря за менията момичета. Имала съм няколко пъти цистит и това не прилича по нищо на него. Нито ми пари, нито ме боли, нито количеството е малко. Единствения проблем е, че не мога да стискам. Когато съм имала, винаги съм ходела често до тоалетна, под често имам предвид, че излизам от тоалетната и пак ми се ходи. А то почти нищо не излиза. Повтарям се, че утре няма как да занеса стерилна урина, сутринта рано съм на зъболекар. В петък обаче задължително ще занеса за изследване. Ще пиша като имам резултати.

# 373
  • София
Мини не е нужно рано да я носиш, остави я в хладилника и като минеш зъболекар я занеси. Аз обаче имах няколко такива ситуации,  с чиста урина. Почни уринал акут и прочети как се правят кегели

# 374
Благодаря, Маце!
Няма да се справя за утре. Лабораторията работи до 3, а след зъболекаря имам друга работа и няма да успея.
Уринала няма ли да окаже влияние на резултатите?
Ще прочета за тези кегели.

Общи условия

Активация на акаунт