Искам да ви помоля за мнение, защото с партньора ми вече доста време ходим по лекари, а ситуацията стана объркана.
Първо при нас бяха сгрешени част от хормоналните изследвания, които бяха направени в лаборатория Рамус на булевард Христо Смирненски в град Варна, и които подадохме на лекаря ни – д-р Уалид. Той се е водил по тях и ми назначи следното хормонално лечение:
Дуфастон
Примолут Нор
Биозин Pregnacare
други витамини и добавки, подходящи за зачеване
След това имах насрочена цветна снимка на тръбите (ХСГ) при д-р Димитър Корновски в Майчин дом – Варна.
Обаче при прегледа докторът видя, че имам кървяща шийка на матката и възпаление. Затова цветната снимка беше отложена и ми беше изписано вагинално лечение:
Гиналгин – 6 дни вагинално от 10 дни
Метронидазол – per os по схема
Започнах лечението, но няколко дни по-късно ми дойде МЦ ( с 8 дни по-рано) – в момента съм около 4-ти ден.
Проблемът е следният:
🌡 Базалната ми температура не спада, а стои висока – 37.4°C
Преди всичко това БТ винаги ми е била 35. 5-36.5. Личната ми лекарка ми е казвала да си следя БТ, защото тя дава много информация за цикъла, овулацията и хормоните.
По принцип:
По време на цикъл (менструация): 36.2 – 36.6°C
След овулация: 36.9 – 37.1°C
При евентуална имплантация / ранна бременност: 37.1 – 37.4°C и ЗАДЪРЖАНЕ нагоре
При мен обаче, въпреки че съм в МЦ, БТ е:
37.1°C – преди няколко дни
37.4°C – вчера
37.4°C – и днес
Тоест не пада, което е необичайно за менструация, защото в първите дни температурата трябва да се върне към ниските стойности.
Иначе имам болки ниско в корема, в кръста, тежест, но кръвта ми е без съсиреци.
Честно казано вече се обърках – хормоните ли държат температурата, възпалението ли, или нещо друго.
Ако някоя от вас е имала висока базална температура по време на МЦ, кървене от шийката или забавена овулация след хормонно лечение – ще съм благодарна да сподели.
Предстоят ни нови изследвания и Епикризи заради грешките в първите резултати и ми се иска да разбера какво може да се случва.
Благодаря предварително! ❤️
Извинявам се, ако съм объркала мястото, нова съм тук🫶