Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 989
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Замък сред облаците
Анонимс, много рано си отишла така или иначе. В случая според мен под мехурче се визира потенциален плоден сак, рано е за жълтъчното.

Бубе, трябва ти консултация с добър хематолог, за съжаление нямам препоръки за Пловдив. Ако ти се разхожда до София, горещо препоръчвам проф. Лисичков за единична консултация, отделя към час да ти обясни действието на мутациите, как се терапевтират, да проучи медицинската ти история. 100лв е консултацията, в Хематологията в Дървеница.

# 196
Анонимнс, на мен ми казаха, че зацапване е нормално, силно кървене, не. Много е важно да няма болки. Въпреки че първите ми два аборта бяха без болки.
Колко ти беше закъснението?

# 197
Момичета, колко време след мед.аборт да очаквам цикъл? Минаха вече 40 дни от раждането. Имам болки и тежест в яйчниците и на моменти контракции 😔 започвам да се тревожа дали ще ми дойде 😔

# 198
  • Замък сред облаците
Не бързай, беше в напреднала седмица. Може и 2-3 пълни месеца да минат. При мен след миседа в 10гс ми дойде след 52 дни.

# 199
+1 за Лисичков. След двама в Пловдив на коренно различни мнения, в крайна сметка се грабнах и отидох. Той се оказа на едно мнение с моя си АГ тук (в Пловдив) и тогава много си се ядосах, че пътувам, ама... Хормони ли бяха, чудо ли 🤷🏼‍♀️ После ми беше много спокойно пък

# 200
Здравейте. Моят мисед приключи миналата седмица с вакуум аборт/абразио по препоръка на док.
Пих 3 дни антибиотик и съм на противозачатъчни. Шести ден след процедурата обаче имам кафяво зацапване всеки ден. Знам че кървене не е ок, но за това зацапване да се притеснявам ли?

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 09:57 от bu2020

# 201
  • Варна
Защо противозачатъчни?

# 202
Бу, абсолютно нормално е, аз също си влачих зацапване 7-8 дена след абразиото.
Пожелавам ти бързо да се възстановиш физически и психически и след няколко месеца да сте готови за вашето бебе. Иначе и на мен ми е любопитно за противозачатъчните, ни ви ли казаха просто да се пазите няколко месеца с други средства?

# 203
  • Замък сред облаците
+1 за горните две мнения и да се включа в хора да питам за противозачатъчните за чий са?

# 204
Изписаха ми ги, защото се била възстановявала лигавицата по-бързо с тях 🤷♀ Не съм се интересувала повече.

# 205
  • Замък сред облаците
Странно, обичайно изписват витамин Е за целта.
При условие, че абортът по принцип е един рестарт на хормоналната система има голяма вероятност да се обърка допълнително организмът следващите месеци. Ако се цели бързо скорошно забременяване пък хептен.
А, и допълнително ако не се знае причината за аборта и има общо с тромбофилия както масово цъфваме, синтетичните хормони носят риск от тромбоза.

# 206
Логично звучи, това което казваш, АА. Но изписали са ми ги, пия ги вече, така че се надявам да няма много поражения.
Причината си остава неясна, тромбофилия нямам за щастие. Имунологията ми е ок също, така че чакам резултати от ПИД да видим дали ще излезе нещо там.
Док само каза че е огледал ембриона и е нямал малформации, бил е нормално развит.

# 207
  • София
Мен всеки път са ме питали след кюретажа дали искам противозачатъчни, всеки път отказвах. Та не е новост, изписват ги за бързо да се регулира цикъла, но аз никога не съм имала проблем, освен на последния който беше МА+кюретаж

# 208
  • Замък сред облаците
На мен и след двата никой не ми е изписвал та затова се учудих. Бу 🤗

# 209
  • София
А, и допълнително ако не се знае причината за аборта и има общо с тромбофилия както масово цъфваме, синтетичните хормони носят риск от тромбоза.
Абсолютно,няма да ви казвам на какво ме направи Сигридов като разбра,че с години (преди да решим да имаме дете) съм пила противозачатъчни.Русев пък се плясна по челото като му снесох тази информация (с мутация в във Фактор 2 съм,PAI 4/5 с ACE).
Добре че след аборта никой не ми е изписвал,че щях да се довърша.

За лигавицата пиех Омега и вит Е

kirilova ,ще дойде,все пак е късен аборт.Докторът какво каза,до колко дни да го очакваш?
На мен с късния ми дойде на време,ама сега е ранния ми закъсня със седмица ...

Общи условия

Активация на акаунт