Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 054
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Аз съм в шок от нашите доктори ! Предния Вторник първо едната АГ след преглед ми казва ,че плода хем и харесва ,хем не ,хем е нарастнал ,хем не ,като вижда ,че нещата не са ок.От там бягам при друг и той ми казва ,че има сърдечна дейност, но слаба.Да изчакам седмица и чудеса се случвали. Четвъртък отивам при друг,който казва ,че няма сърдечна дейност. Днес отново отивам при него и резултата е същия.Започнаме да се уговаряме за утре и той ми казва - мъжа ти ще те докара и ще чака на паркинга на Лидл отсреща,защото там е безплатно до 3ч.Ще дойдеш сама в кабинета да ти оформя амб.лист,защото и аз трябва да си взема парите от здравната каса.Там също се плаща около 200/300лв,аз вземам процент от тях.Поисках адрес на клиниката,за да ме остави там мъжа ми- не,ще тръгнем заедно от тук с моя автомобил. Не може да караме и един зад друг,защото често се губели.Не може и да си там,защото ако мен ме няма,ще те вкарат.Аз правя процедурата,не те давам на стажанти ,като заспиш.Цялата работа е 20мин ,вакуум, после аз се връщам ,а ти търсиш кой да те вземе от там....
Момичета,стресирах се и избягах с 200.Ако има момичета от Варна ,може да ме насочат на някъде,защото не знам на къде да хвана ?

# 331
Първия ми беше заради плацентарни частици, 2 месеца след раждане в МЦ 'др Уалид' (до кв Чайка) там беше нещо такова, каквото разказвате. Срещнах се с АГ пред болницата, платих ѝ, влязохме за процедурата - дойде анестезиолог и отне около 20-30 Мин, събудих се, станах. Приказвахме малко с АГ отпред и се прибрах. Та - не препоръчвам. Беше преди 4 години и мястото изглеждаше супер криминално Grinning

Миналата година след миседа бях в МЦ 'Петинка Цветкова' при д-р Табакова - нищо общо. Там в центъра си имаше стая за преобличане и почивка, супер симпатична, нищо общо с болница. Бяха ме предупредили да си нося дамска превръзка и нещо сладко за хапване. Дадоха ми да си облека някаква мантийка, която ме покрива, направиха процедурата и ми казаха да си легна в леглото, и когато съм готова да сляза, казаха че и цял ден мога да си стоя. Но аз така или иначе бях на работа същия ден, така че си полежах 30-ина минути и ММ ме взе. За такова неприятно изживяване, престоя там беше хубав и всички бяха много мили.

Та, препоръчвам го и съжалявам, че ти се налага да минаваш през това. Бързо възстановяване - психически и физически. Аз бях на работа, за да минава по-бързо времето и да не мисля за преживяното (работех от вкъщи), иначе мисля, че може да се вземе болничен.

# 332
Както е казала АА, по пътека са две нощувки - една преди кюретажа и една след.
Аз реално постъпих сутринта в деня на кюретажа и ме пуснаха още вечерта, та нито една не стоях.
Иначе от този и аз бих бягала с 200 - то е ясно, че в частните болници те броят, че спиш там, за да вземат парите, а реално могат и да те пуснат, но такива уговорки като неговите не съм виждала никога.. Те реално трябва да си те вкарат в болницата, да си опишат всичко, а дали ще стоиш си е твое решение.

# 333
  • Замък сред облаците
Ъъъъ, направо бих подала сигнал за този…

# 334
  • София
това направо е нелегално... бягай далеч!

# 335
Ъъъъ, направо бих подала сигнал за този…
Той е за сигнал!Как така мъжа ми ще ме чака на паркинга ,а пък от там да съм мислила с какво да се прибирам!Как така мъжа ми няма да може да дойде с мен в този момент !Още не мога да си събера мислите и се чудя как е възможно ! Кабинета му е до Окръжна болница и си мислех,ме там ще ме изпрати ,а той започна ,че там престоя бил 3нощувки и пак се плащало 300лв,в АГ и МД било същото ...
Стресирах се от факта какво изобщо ще ми се случи ,когато заспя .Звънна на шефа на въпросната клиника и от среща ме задава въпроси- сега не мога да ти отговоря,имам пациент,влиза в графата тайни и т.н.Да ,аз имам опътване за тази програма ...

# 336
  • Замък сред облаците
Изтипосай му името, поне момичетата от Варна да знаят и да се пазят…

# 337
Привет. Излязоха ми вирусите. Дали някой го разбира, уплаших се от тия стойности повишените, нищо не разбирам.....

# 338
  • Sofia
IgM е текуща инфекция.
IgG означава минала инфекция - че някога си го карала вируса. В твоя случай - Епщайнбар и Цитомегаловирус.

# 339
  • Замък сред облаците
Всичко е ок. Нямаш активни инфекции (ИгМ), но си ги карала или си се сблъсквака с тях някъде в миналото (ИгГ).

# 340
Ох, много ви благодаря! Значи херпеса не съм го карала изобщо. Ох,олекна ми.
Мария, много криминално ... Потърси другаде непременно . Такива врътки и схеми нещо не е чиста работата...

# 341
Става въпрос за д- р Бранимир Градинаров .
Най - вероятно ще има и доволни ,но за съжаление това е моя горчив опит с него.Прочетох и страшно лоши отзиви за него.Лошото е ,че в такъв момент вместо да разчитаме на лекарите ,те си вадят пари от нас и нищо не ги интересува.В такъв момент изобщо не мога да бъда сигурна дали ще си свърши работата и как ще се събудя от упойката.Категорично отрече кюретажа ,както и медикаментозния аборт,все пак само това практикува.Докато бах на преглед ,след видеозона ме помоли да изляза ,защото щели сме да се забавим с амбулаторния лист и да влезе едно момиче-била с киста и кръвоизлив.След нея влезнах ,говорихме и пак ме помоли да изляза ,защото щял да се забави с листа ,а отвън нямаше никой .Казах му директо да оставим за утре...Каза ,че е най-добре.Имам записан час за утре за МД .Дай Боже всичко да е наред до тогава.Със сигурност и там се дават пари ,но поне условията са по - добри и не е нужно мъжа ти да чака на някой паркинг ,а може да ти е подкрепа в този момент.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 12:31 от Mariya321

# 342
Аз бих сигнализирала компетентните органи.

За кюретажа първия път избрах да не нощувам в клиниката след процедурата и минах с платен прием. Вторият път минах по здравна каса и имах две нощувки по нея. Иначе знаете, че изкарах 5 нощувки общо. В Щерев не са ми дали вариант да мина по здравна каса и да не нощувам там. Иначе не знам с други пациенти дали е така. Надявам се, че не. Не одобрявам да се водиш в болницата, а да не си там. Чувала съм за пациенти, които ги пускат да са си вкъщи за празниците, а иначе по документи са в болницата.

# 343
  • София
Ужас,звучи потресаващо 😳 Търси сериозни и адекватни лекари.
Направо си представям как в някаква стая го правя и тръпки ме побиват ...

# 344
  • Замък сред облаците
С риск да звуча ужасно, но доколкото знам немалко жени идват у нас от бившия соцблок да правят аборти по морето…

Общи условия

Активация на акаунт