Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 044
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Не няма да окаже, споки

# 376
  • Варна
Ако наистина е цистит, Урокод форте е най - доброто и ефикасното, което съм намирала по аптеките. С 2000мг деманоза е.

# 377
Мерси, Диди. Ако се окаже това, ще го пробвам.

# 378
Момичета, минаха 2 месеца от СА, но още не ми дава мира един въпрос - дали беше кухо яйце или не в моя случай. Имаше си плодно сакче и добре видимо жълтъчно мехурче, но ембрионче така и не се визуализираше до последно, а и сакчето нарастваше супер бавно и изоставаше доста от г.с. И двете АГ при които бях ми казаха, че се случва и да не го мисля толкова, но не ми казаха какво е Sad Четох, че кухо яйце рядко повтаряло и наистина може да се дължи на случайност. Дано да е така. Но в моя случай пък имаше жълтъчно мехурче, не беше съвсем празно.

# 379
  • София
Елизабет имала съм две кухи, и при двете си имаше жълто мехурче и наченки за ембрион. То се казва кухо яйце, но е реално мисед аборт в много ранни седмици. При някои става по-късни седмици , при някои по-ранни.

# 380
  • Замък сред облаците
И според мен си е било кухо яйце. При мен накрая и жълтото тяло се беше резорбирало, сакът излезе напълно прозрачен.

# 381
Благодаря ви, момичета. Така се моля следващия път всичко да е наред. Ще пусна и изследвания , разбира се. Успех и виртуални прегръдки и за всички вас.

# 382
Здравейте момичета. След прегледа при моя АГ ми изписа аспирин протект за 2 месеца и след това ни даде зелена светлина. Каза, че задължително от + тест ще съм на Фраксипарин, но като го питах до кога каза до 32 г.с. , а като ви следя виждам, че вие го слагате до края?
Искам да ви попитам и къде е най-добре да си поставя, освен в корема ( там ме е страх)?
Изписа ми и комбинирани витамини на Елевит още от сега по 1 на ден. Какво мислите за тях, че аз с първата бременност пиех само фолиева и нищо друго.

# 383
  • Замък сред облаците
Хубаво е човек да си държи добри нивата на витамините. Пий си Елевит, ако нямаш мутации в метилирането (не ми се търси назад поста, извинявай).

Инжекциите се поставят в следната последователност от най-добро откъм усвояване към най-неефективно място - корем, паласки, задната мека част на ръцете над лактите, предната горна част на бедрата.

За срока на поставяне се презастраховат за да няма уж риск от кървене, но за мен това е риск за жената и бебето, защото кръвта се сгъстява най-много с приближаване на раждането. Аз бих взела мнение на хематолог, не на АГ и ако АГ не е съгласен с хематолога, чао и търсиш друг.

# 384
  • София
Мини, и аз точно с уринал се оправих. Точно на втория ден нямаше и помен. Иначе с всяко кашляне сменях гащи.

Мини не е нужно рано да я носиш, остави я в хладилника и като минеш зъболекар я занеси. Аз обаче имах няколко такива ситуации,  с чиста урина. Почни уринал акут и прочети как се правят кегели

# 385
  • На изток от Ада
От мен минах в Надежда уж за следене на О и лекарство в матката , ми не док иска да ходим 3ти път на генетик , за някакво изследване за генетични заболявания . Имаме кариотип той е ок .... Това изследване е 1300 лв на човек

# 386
Благодаря, Дели!

Насито, какво е това изследване? Как се казва?

# 387
  • На изток от Ада
Не го знаем но като го науча ще ти кажа.
Това е в Надежда , съвет от мен не си губи времето с Надежда .....
ММ рови в сайта им и  каза че е ПИД или както се казва на ембриона при инвитро . но ние не сме за инвитро , аз съм  с ТЕЛК  и било забранено на ми прави инвитро .. Или само по фонда ???

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 23:52 от nasito8988

# 388
Здравейте, момичета. Вчера бях на преглед за установяване на бремеността и видяхме гестационен сак и жълтъчно мехурче в матката, което за мен си е един вид малък празник след последния път. (Йей). В общи линии всико е наред, не сме коментирали, че има някакви проблеми или нещо обаче виждам, че Др. В. ми е изписал преднизолон кортико 2*1/2 за 10 дни и след това 1/2 за 7 дни и се спира. Доколкото разбирам това е незначителна доза, но досега не съм имала проблем с имплантация, бременността е спонтанна (трета на брой), не инвитро, а четох, че го предписват, за да не се изхвърли ембриона от организма, поради антителата, които могат да го разпознаят като чуждо тяло. Знам, че като съм се спряла на лекар, трябва да му следвам предписанията, но това все пак са кортикостероиди и към момента не съм сигурна, че искам да ги пия, особено без наличието на установен имунологичен проблем. Забравих да допълня, че в листовката пише зловещи неща за бременност...
Виждам също, че имам изписан Неофолик Мета, което е фолиева киселина, мисля? Аз пия пренатални витамини на Garden of Life със съдържание на фолиева киселина 800мг. Т.е. Нали мога и това да пропусна?

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 07:48 от НямаСмисъл

# 389
  • София
Няма смисъл супер новина че е вътрематочно. Аз пих преднизолон/кортикостероиди последните три бремености, сега даже до 12та седмица, имах лекви завишени НК клетки. Таз даже се наложи да пия конски дози медрол заради обриви, няма страшно спокойно. Да , не виждам причина да го пиеш без изследвания, но имам приятелка на която в Надежда също и дадох Медрол на естествено забременяване без никакви изследвания, не е да пръв път

Общи условия

Активация на акаунт