Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Маце, според мен докторът е прав за цигарите, което няма нищо общо с емпатията. За нейно добро и го е казал, за нейно добро го казвам и аз. Не се сещам за по-щадящ начин да го поднеса като съвет...
А по въпроса с докторите и емпатията, аз говоря от собствен опит. Защото бях точно при такава, хахо, хихи, като стана фалът и беше много тъжно, ама реално тя го допусна...

# 631
  • София
И ти явно продължаваш да не разбираш какво я е подразнило... и не вярвам че има един пушач жена на този свят която си мисли, ей цигарите не вредят, мога да си ги пуша колкото си искам... Абе не за джабе казват че най-досадно е да слушаш бивш пушач... Аз не пуша естествено в момента, ама я и разбирам колко и е трудно сега да ги откаже, ето това ти не разбираш...

# 632
Хайде, малко да посмекчиш тона и да не ми слагаш думи в устата. Пушенето е въпрос на избор, но смятам, че щом има лекарска препоръка, има защо. Даже не знам защо продължавам да го обсъждам.

# 633
  • София
Никакви думи не съм слагала, иска се малко съчувствие да се покаже, а не да се чете морал. Всеки преживява различно тези моменти, и го взимам присърце когато в най-уязвимите ситуации вместо разбиране, се чете морал. Има начин да се кажат нещата така че да не звучат грубо, с пример,  както АА е написала, с факти.

# 634
Hearty, права си че в думите на доктора има логика. И ние това си говорихме с мъжа ми по пътя наобратно. Той ни каза, че можем да опитаме спонтанно забременяване, което след себе си ще носи стрес дали е здрав ембриона, после ако има пак аборт и се наложи кюретаж и т.н. А с инвитро, с предимплантационна диагностика, ще си осигурим поне малко спокойствие и ще пощадим тялото ми. Мъжът ми каза твърдо, че не желае да се "повредя" (не са това точните думи, но не мога да си ги спомня в момента) в опити за нещо, което не е много сигурно в нашия случай.
Компетенциите на доктора не ги оспорвам и за тях не съм казала нищо. Най-малкото не съм аз човека, който да го оценява професионално. Не очаквам някой да знае как се чувствам, да плаче от мъка с мен и да пърха от радост, заради мен. Винаги обаче може да опиташ да си подбереш думите. Хората сме различни и това че за един липсата на емпатия не е проблем, не го прави общовалидно за всички.
За цигарите никога не съм казвала, че са полезни, нито мога да съдя някой пуши или не. Най-трудно ми беше да спра обикновените цигари, след тях минах на айкоз, айкоза ми беше по-лесно да го спра, заменяйки го с вейпове (електронни наргилета или както искате го наричайте). Там започнах с повече никотин и започнах да го намалям, като идеята ми беше да стигна до такива без никотин и да ги откажа. Защото реално никотина е това, към което се пристрастяваш. Течността за вейповете е, ако не бъркам, гликол, аромати за хранително вкусовата промишленост и никотин. С което не казвам, че и те са полезни. То за тях няма и кой знае какви изследвания, които да показват как действат на организма. Има ги от 20тина години. Китайците мисля са ги измислили, за да намалят тютюнопушенето.
Бременна не съм си позволявала да пуша.
Мацето, АА, благодаря ви! Hug Много добре сте разбрали какво искам да кажа в постовете си.

# 635
Мини, пожелавам ти да намериш своя доктор, да го усетиш и да можеш да му се довериш на 100%. Аз си признавам, че съм предубедена и си имам 1 на ум към всичките и нямам завишени очаквания. Мисля, че единствените ми критерии са, да успеем да добутаме до прилична седмица, независимо цената, която трябва да платя (не визирам пари). Виж, тогава ще мога да кажа, ДА, този лекар е ок!

# 636
Мини, ще ти дам друга гледна точка относно евентуалният "късмет" с естественото забременяване при тези фактори.
Моя много близка, 2 миседа в 11 седмица, уж заради септум в матката. Не са изследвали абортивен материал, т.е всичко относно евентуална генетична аномалия излиза наяве едва сега.
Трета бременност - успешна. Детето е ок.
Четвърта бременност - отново всичко започва като с първите 2, лекарите не дават шанс, предлагат аборт, но моята близка се заинатява, че това дете ще направи всичко възможно да го спаси и в крайна сметка успяват да спасят бременността на този етап.
В 24 установяват тежка аномалия на плода, която един единствен човек в страната може да оперира. Не знаят има ли я със сигурност или не, като се роди детето ще се разбере. При равни други условия, ако не е видяна на време, т.е минути след раждането, изходът е летален. Имаха късмет, оперираха го, спасиха го. Но в крайна сметка се оказа с много рядък синдром, който никой в България не познава.
Премислете ситуацията, варианти има, изберете най - подходящият за вас, в който вашето семейство да се чувства спокойно и комфортно.

# 637
Аз пък не съм съгласна, че абортът е оправдание да се пуши, пие или каквито и да било други крайности. След аборта ми ми се пушеше, но си имах по-висша цел, а именно да подготвя по най-добрия начин тялото си за нова бременност. И това е въпрос на личен избор
 Като иска да пуши- да пуши, но да не се цупи, като й кажат, че вреди на кръвоснабдяването и би могло да навреди на евентуална бременност. Тялото на жената има нужда от време да се изчисти от цигарите, така че разбирам съвета на доктора и на момичетата тук.
За емпатията от страна на лекарите трябва да сме обективни - ако тия хора изживяват мъката на всяка една от нас, на края на деня ще имат нужда от психиатър. Нормално е да се дистанцират от емоциите. Мен повече ме дразнеше, че близки хора ми казваха "е , нищо де, млади сте, ще си направите друго". От лекар мога да го приема, ма от близки-трудно.
Мини,някой те беше посъветвал за колаген - плюс 1 от мен. Много помага за по-бързото възстановяване на тялото. Балансирай си и храненето,вземи и витамини/омега 3, ако прецениш. Гледай напред и се фокусирай само върху предстоящите хубави неща. Който и вариант да изберете с мъжа ти, трябва да вярваш, че е най-добрият и да се довериш на избора и преценката си.

# 638
Привет дами,
Прогестеронът ми пада от 41,68 при трансфер днес на 14 ден е 28,67ng/mL според док. Е добре нищо ,че е паднал Чхг си расте добре 226,6 на 10 ден днес на 14  2116

# 639
Аз да разсея темата за и против пушенето Grinning днес бях при друга АГ и каза,че артериите са добре.
Много я харесах, разбира явно от доста неща, много добре обяснява, супер спокойна и мила. Исках да се следя при нея, но каза,че държи на прегледи през 2 седмици и така не остава време за Ковачев. Ще ми стане всяка седмица преглед. И сега не знам какво да правя, него го познавам вече, тя е нова и това са първи впечатления. Да, хареса ми ,но сега се чудя какво да правя.... Някой ако има идея, би ми било от полза.

# 640
Моля да приключим темата с пушенето, кое е оправдание и кое не, кое е сърдене, кое добронамерен съвет, чия цел е по-висша, пък засрамване на другия, че не дава достатъчно за неговата, вменяване на вина и т.н. От съдене няма нужда, нито пък е продуктивно, по начина, по който се изразяват част от съфорумките. Хубаво е човек да има малко мярка. За последен път, за вейповете, които пуша нито има достатъчно изследвания, нито някакви красноречиви.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 14:16 от Minnie.Mouse

# 641
  • Замък сред облаците
Кате, прием на прогестерон?

# 642
Катето, приемаш ли допълнително прогестерон? ЧХГ според мен добре се движи.

Yan , къде се намира тази лекарка?

По предходната тема - то е хубаво и човек да оценява, когато му се говори за добро, а не да се държи като ощипана госпожица, ама карай. Всеки си има глава на раменете.

# 643
В София е.

# 644
Не, приказки от този тип не са за добро. От страни изглежда, че целта е да се уязви другия, да му се насади чувство за вина и да се покаже превъзходство, колко е по-зле от другия и не се бори за висшата си цел. Хубаво щеше да е и да прочетеш постовете ми с разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт