Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 943
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • На изток от Ада
Икси не е ли за  мъжки фактор ?

# 616
Много добри обяснения имаше, Дели. Днешните постовете на Салсера обаче са назидателни, по мое мнение. Да тук сме да си помагаме. Но не приемам да ми се дава уклон как трябвало да спра вейповете. Това аз го решавам. Днес ми се пише, да спират това, утре ще е друго. Не съм съгласна. Както се каза, имам глава на раменете си и сама избирам да пуша ли, да взимам ли наркотици, да ям ли захар, да си срежа ли вените.
В случая съм споделила впечатление от посещението ми при лекаря. Какви изследвания ще правим и че останалото ще го мислим. Не намирам за продуктивно аз да напиша нещо, което ще направим и следващия пост е че трябва точно това да се направи. Прощавайте, но това остава усещането, че не съм прочетена или е било по диагонал.

# 617
  • София
Наси,
ИКСИ означава да набодат яйцеклетката с произволен сперматозоид. ИМСИ означава да подберат морфологично правилен сперматозоид (трябва да имат съответния микроскоп за увеличение, и да знаят какви дефекти да избягват).

А вие като сте с астенотератозооспермия, също трябва да се ориентирате към място, където да отделят внимание на мъжкия фактор. Тази диагноза означава, че масово схерматозоидите освен с морфологични проблеми, са и неподвижни. Отидете на андролог.

Икси не е ли за  мъжки фактор ?

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 09:26 от delisardeli

# 618
  • На изток от Ада
Карай , Мини ! Всеки пише каквото прецени! В Стефанов пуснтете спермограма.  То няма и къде де , дават ги  бързо . Изсриза бързо т.е.
Трябва в репродуктивна клиника и Днк фрагментация.
Дели в Надежда сме и имам час за Станулов... Като в Надежда уж нямала право да ми прави инвитро, заради телк . Но може би иска това скъпо изследване , че ако имаме ген. Заболяване,  да е инвитро с донорски материал...

# 619
Относно докторите мъже и емпатията, да споделя за докторите жени. 2020г отивам в 10гс на преглед във Вита за установяване на пулс, първи преглед при тази докторка. Лягам, гледа ме и казва че няма пулс и не се развива - мисед. И ми каза че така най не обича и съм й скофтила деня защото съм й последен преглед Simple Smile Е добре че.моят ден е по-добър явно защото не е проблем че.моето бебе е спряло развитие и сега трябва да мина и някаква процедура да се изчистя. Та и от жени не можеш да очакваш емпатия. Повече не стъпих там.
И да използвам да благодаря на често пишещите и отговарящи тук - давате надежда в тези черни и тъжни за нас дни. И наистина споделеното тук много помага. Успех на всички и вяра, ще стане.

# 620
  • Замък сред облаците
Това някак ми звучи като моята докторка във Вита, но с нея сме с особено чувство за изразяване и се разбираме. Поне при последния мисед (КЯ) така сподели, че й е доста гадно и съм й втора пациентка за 2 дни с такъв казус, но все пак емпатия имаше и всячески се постара да ме убеди да не правим кюртаж излишно и да дадем шанс за спонтанно изчистване както и стана.
Естествено, при Билибо може и друга да е била.

Аз се разписвам с М от днес, 35 ден.

# 621
АА, понеже ти повече помагаш с инфо за нас, отколкото да споделяш, може ли да питам вие правите ли опити?

# 622
На мен АГ жена след миседа ми се накара, че не трябва да го наричам бебе. То бебе не било, било ембрион. Та, съчувствие и емпатия от лекари не търся вече, не виждам и нужда. Дори и да има такава, би била фалшиво престорена, което е същото. Искам да виждам желание за помощ, както моята вече бивша АГ се бори със зъби и нокти да износя първото си дете. Това ми стига.

Мини, според мен при вече два аборта с генетични малформации много добре ви е насочил Станулов. 🙂 Разбира се, твой е изборът дали да го послушаш или не.

# 623
  • Замък сред облаците
Сигурно за 4 път го пиша в тая и другата тема 😂 опитите сме оставили за наесен, сега ми дойде 3 цикъл след аборта като първия чаках 52 дни….. Взех един куп добавки да пия, имам да възстановявам депата с желязо. Така че следя О, за да видя как се движи, понеже нерядко ми се измества доста късно което не е ок.

# 624
Със сигурност е писано, но аз съм доста отвеяна и не помня. значи ще стискаме палци наесен.

# 625
На мене ми е по-важно докторът да върши работа. Емпатията мога да я получа и от мъжа си, въпреки, че аз лично от НИКОЙ не съм очаквала да ме разбере какво ми е, да проявява емпатия или съжаление или каквото и да е там. Аз лично влизам в обувките на повечето доктори - не могат да си позволят да изпитват емпатия към всички, защото и те имат нервна система и къде ще му излезе края? Не съм видяла да скачат от радост като съм им обяснявала за проблемите си, но и не съм очаквала да ми плачат на рамото.
По въпроса с цигарите - Мини, без да се обиждаш, но ти очакваш някой да прояви емпатия, но ти самата не проявяваш емпатия към собственото си тяло с тея цигари... Има причина да казват, че преди забременяване е хубаво поне 6 месеца да не се пуши. Най-малкото заради качеството на яйцеклетките.
Приеми го като съвет, а не като упрек от доктора.
П.С. бивш пушач съм.

# 626
  • София
Значи така, първо спрете се с шейминга. Мини имаше трети аборт преди 3 седмици, щом сте бивши пушачи, хубаво знаете че при такива стресови ситуации, не е никак лесно и цигари да спираш. Едва ли ще стои с цигара в устата бременна.

Второ, всички търсим удавник за сламка, моята беше ИР, след като всички тестове не сочеха за нищо друго, на Салсера е ДНК фрагментациите, на някой друг ще е друго. То дава утеха че си намерил нещо, Мини не е намерила такова и отчаяно го търси, потриса я всеки път като и кажат случва се... иска да знае защо? Сложете се малко на това място.

Мини, айкоса най-трудно го спрях, та започни процеса по спиране, защото беше голяма мъка, моя съвет е след лятото, че сега и без това опити скоро няма да правиш. Вземи си колаген, да възстановиш матката и шйката след кюретажите.

# 627
  • Замък сред облаците
+1 за Мацето.

Аз само за цигарите ще добавя, че имат пряк ефект върху снабдяването с кислород на органите, вкл яйчниците. Айкосът колкото и малко да е пак има никотин. Ако помня правилно, поне 6 месеца бяха необходими от тоталното спиране до възстановяване на пълноценната оксидация на органите.
Като вземеш предвид това и как влияе на качеството на яйцеклетките, мисля че е добра мотивация за спиране Simple Smile

# 628
Маце..... никой не я "шеймва". Всички тука сме преживяли някакви неща и се мъчим да си помогнем. Не мисля, че някой е казал нещо с цел да я обиди или нахока, а по скоро съвет или препоръка.

# 629
  • София
Няма смисъл, това че си написала, "Без да ми се обиждаш", "или не е упрек", не го прави "не упрек", прочети си пак какво си написала.  Проявете малко емпатия да му се невиди... На теб колко сме те подкрепяли и да си била права или не права... как щеше да се чувстваш на нейно място?

Аз съм изключително справедлив човек, и с риск аз да го отнеса понякога, скачам да защитавам хората, без да са ми поискали подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт