Септемврийчето със глас се смее и играчките с ръчичка си люлее

• 13 292
  • 273
  •   1
Отговори
# 30
  costumed034Честити 5 месеца на Наташа на Либра.Бъди много щастливо и здравичко малко детенце, нека винаги да си щастливо и усмихнатко момиченце! Two Hearts Gift newsm59

# 31
Добро утро и от мен!
Марианка,пием си и двете виртуално 3 в 1 и се радваме на ранобудните си дечица Mr. GreenАз още стерилизирам шишетата и бибероните,много съм педантична на тема почистване! EmbarassedАз имам същия стерилизатор,страхотен е ! Peace
Ирини,благодаря за обяснението за пюретата,защото и аз мислех да давам пак отначало по 2 -3 и т.н. лъжички,но четох че много мами не правят така,но сега се успокоих,че това е правилното,твоят педиатър ми прави все по-добро впечатление!
За заспиването-понякога заспива сам(по-рядко),иначе на ръце!През деня-обожава да заспива в количката,в колата,в активната гимнастика!Но нощем е кошмар,след заспиването започва да се буди през час и половина-два!Последно се храни към 21.30 и после към 4.30-5.00,но се буди много често,понякога иска просто да му дам бибата,друг път пищи със затворени очи и след 5-10 минути заспива отново!Но за мен няма сън!Има ли и други бебчовци,които не спят хубаво през нощта? newsm78Аз съм опитала вече всичко-хранене,подсушаване,водичка,да не му е топло,да не му е студено,гушкам го,но не Naughtyбуди се и това е! Crazy
Мама Капи,по колко мляко изяждате на хранене и колко пъти на ден,че не й стига?

Лилиша,за кърменето-мисля,докато имам кърма,въпреки че виждам как намалява,не се отказвам и продължавам да правя всичко възможно,но да ви кажа момичета,доста ми е трудно,радвайте се тези,които имате достатъчно кърма! Peace
Зия,страшно много се радвам,да прочета ,че сте добре!Да е жива и здрава малката Софи!За Аптамила-във форума Хранене с адаптирано и захранване,прочетох,че Аптамил 2,НЕ Е частично адаптирано,прочети и ти там,че не се сещам точно в коя тема беше! PeaceЧакаме резултати от консултацията! Hug

Ами това е от нас, като спи,колко много пиша.... ooooh!

# 32
Добро утро септемврийски мамчета.
Честити месечинки на всички бебоци, които днес празнуват, да са живи и здрави и много да радват мама и тате.
Аз от миналата седмица ви чета редовно и се радвам на сладките ви бебоци - направо ми иде да ги нацелувам, но все не остава ред да се запиша и аз и да разкажа малко повече за нас. Сега Ивка заспа и аз седнах да прочета новите постинги и да се запиша в новата темичка, която е още по-прекрасна и от старата, за което поздравявам Ирини. Както писах в миналата темичка Ивета се роди на 14/09/2006 г., 3750 гр., 51 см. Терминът ми беше на 16/09/2006 г., но госпожицата реши да избърза с два дни и да се роди на рожденния ми ден  Party. Тя е най-хубавия подарък, който някога съм получавала за рожденния си ден.  На последната консултация третия месец беше станала 60 см., 6 кг. Това е накратко нашата история. Иначе ние имаме малко проблеми с повръщането, поради което съм решила и аз да започна захранването, казаха ми, че повечето бебета надраствали повръщането, когато се захранят и се надявам и при нас да е така.
Walentin доколкото разбрах вие ще махате сливиците на Нели, искам да ти кажа да не се притесняваш, защото операцията не е сложна, а е изключително полезна. Стискам палци всичко да мине успешно и операцията да сложи край на болестите.
Веси не се притеснявай за АБКМ, по-трудното - установяването й вече е минало. Доколкото знам с по-строга диета (изключване на всякакви млечни продукти) от твоя страна нещата ще се израстнат до навършването на годинка.
Дилипили - браво на вас, голям юнак си изгледала, да ти е жив и здрав и все така да расте и да те радва.
Относно стерилизирането Марианка аз по принцип кърмя и стерилизирам шишето за вода само веднъж на ден, когато сменям водата, но когато Ивка повръща я храня с Фризовом и тогава стерилизирам шишетата при всяко ползване, защото млякото развивало бактерии (поне така ми каза сестрата при педито). Същата тази сестра ми каза, че залъгалките не трябвало да се стерилизират, а само да се мият с гореща вода, но аз си го стерилизирам заедно с шишето за вода, напоследък обаче се случва и да прескачам някой ден Embarassed.
Stes да оздравявате бързо с таткото и  стискам палци на бебчо да й се размине.
Das надявам се при каката ви нещата да не са сериозни и да оздравява бързо.
Ирини поздравявам те с избора на педиатър, защото явно си попаднала на внимателен и най-важното дообразоващ се лекар. Ние за съжаление не сме и затова питам тук за захранването може ли да се въведе каша преди пюрето. Искам да започна с оризова каша с рожкови (незнам какво е това, но го има като съставка и в адаптираното мляко против повръщане, което давам), но на кутията пише 1 етап - за захранване след 6 месец и сега се чудя дали да дам каша или да започна със зеленчуковите пюрета. Моля те ако педиатъра ви е обяснил кога се дава кашата и дали може да се започне с нея, да споделиш с нас, сигурно и на други мами ще бъде полезна тази информация.
Извинявайте, че стана толкова дълго, но от доста време ви чета и доста неща ми бяха наум да ви казвам, занапред ще се старая да съм по-кратка. Rolling Eyes

# 33
  • Русе
Привет мами HugЖелая ви една успешна и усмихната седмица
Зия, ние на 4 месеца и половина преминахме на Аптамил 2,Ема не направи разлика.само дето не е толкова мазен и шишето се мие по-лесно.към 1.февруари,ще започнем да се захранваме с кароф.Ема проявява небовал интерес към нашата храна и когато насоча лъжицата към устата й тя си я отваря #Crazy
В предната тема бяхте писали за АКВАСОРС,а как стой въпросът за Русе?има ли го към кого да се обърна?много искам да ползвам тези подрукти,че чувам само положителни неща за тях.
А в Русе има ли недостиг на Пентаксим ?другата седмица ни е последната ваксина,а хич не ми се иска да я отлага Thinking

# 34
  • Sofia
Честита месечинка на малките бърборковци

Имаме си днес и една мама рожденичка - Честит рожден ден на мама Ивелина Много здраве, щастие и късмет, послушно и здраво бебче   bouquet

При нас нещата са добре, доколкото може да е добре бебе, което е постоянно гладно, а мама няма кърма Sick Но още настоявам, като прикачени съдове сме. Не мога да го дохранвам, понеже Фризопепа е супер горчилка и той категорично отказва да го пие.

Сега ви оставям понеже се събуди малчо. Доскоро  bouquet

# 35
Мерси! newsm51
чярпя ви   food010  food010  food010  food010  food010  food010  food010 newsm38  party023 newsm38  party023
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАИ И ВАШИТЕ БЕБОЦИ

# 36
Честита месечинка на сладките бебчета!!! Да растат все така послушни и усмихнати!!!
Черпя ви виртуално послучай рожденният ми ден !!!  Hug
Съжалявам, но нямам време да пиша сега, имам много задачи. Ще кажа само за съня на Светли, от нова година насам заспиваме трудно, постоянно си търка личицето с ръчички, и като събори бибата почва да мрънка, до като не му я дам. След около 30мин търкане на очички и мрънкане, му давам малко да посуче, замествам гърдата с бибата и го гушкам докато заспи . Вечер се буди към 2:30 и към 6:00 давам му да суче. Преди нова година спеше по цяла веччер, но сега сме така .
Поцелавам ви слънчев ден  Hug

# 37
Честит рожден ден, Ивелина! Бъди здрава, весела и много, много щастлива майка и съпруга!
Здравейте, скъпи мамчета и сладки бебоци. Ние днес сме на по-свободна програма, защото сутринта дойде свекърва ми и тя ще вземе бати от училище и ще пише домашни с него, пък ние с бебка ще ходим на разходка като се напапка в 13.00 ч.
Ирини, като чета за активността на Спаси, все едно виждам сина ми когато беше бебе. Същата работа - подвижен, активен, не пълен, но много жилав и все изпреварващ връстниците си в развитието. Нашият педиатър все казваше: "Той дебело дете никога няма да стне." И до днес /вече близо 8 г./ се оказва прав. Синът ми проходи няколко дни преди да навърши 11 м., колкото и да го спирах. И сега е слаб, но жилав, адски жизнен и много палав, но и много умен. WinkПросто децата са различни. Да ти е жив и здрав Спаси!
Валентин, много ще стискам палци за ваденето на сливиците! Дано мине леко и ти да не се притесняваш много! Като прочетох за болежките на съпруга ти се поуплаших, защото и мен ме болят коленете, но си мислех, че е от многото килограми вповече. И аз имам проблеми с гърлото, но ангини не правя /имам хроничен фарингит/. Преди години едни доктори искаха да ми вадят сливиците, други казваха "Не" и след много консултации се отказах. Доколкото е показателна тази болка в коленете? Кажи, моля те, ако знаеш повече и как да разбера дали наистина имам проблем без да тичам по изследвания, че не ми се тръгва по доктори.
За заспиването - вечер нямаме проблеми, защото заспива на гърдата като се напапка, но през деня...иска да се приспива само на гърда, с цокане Rolling Eyes, което малко взе вече да ме притеснява, защото се замислям как ще е занапред, не че сега ми пречи, но ако така продължава... Mr. Greenтрябва да се отучваме някак си.
muckata, в Русе не може да няма дистрибутори на Аквасорс, но ако не намериш, мога аз да ти взена продуктите и да ти ги изпратя. Ако искаш, пиши ми на лични.

# 38
Честита месечинкаа на всички малчовци които празнуват днес! Heart Eyes
Честит рожден ден и на теб Иве1Ина  bouquet-бъди много щастлива и винаги усмихната нека първия ти празник с присъствието на малчо бъде незабравим Heart Eyes
А сега да разкажем и за нашия уикенд-имахме гости от Сандански и нямах време да ви пиша-бях много щастлива-радвам се ужасно много когато имам гости че иначе винаги сме сами с Дари Wink а тя напоследък е много неспокоина-вечер не може да заспива-голям проблем ни е това-то не е гушкане,люлеене,кърмене............. Thinkingнезнамкакво и стана така хубаво си заспиваше .
В събота се разходихме с таткото и накопувахме какви ли не пюренца и кашички-взехме кашата на Хип и на Милупа а пюретата са от моркови,кортф,ябълка,круша-дано остискаме до февруари когато мисля да ги пробваме Wink
Послучаи излизането ми се наложи да оставя кърма и да нахранят Дари от шише-и познаите -неистов плач-неще нито от шише нито с лъжичка-моля ви помагаите как ще се научим да папкаме от каквото и да било друго освен от гърда а проблема е че маи и кърмата не и достига вече ooooh!
Благодаря ви за съветите за начина на даване на капки Hug
Еи за малко да пропуснем да поздравим Иринни за прекрасното оформление на темичката Heart Eyes  bouquet
Стес-стискам палци за бързото ви оздравяване и дано се размине на малката кукла!
Валентини-стискаме палци всичко бързо да минава и никакви проблеми от тук нататък Heart Eyes
Весито -сподели взимаш ли някъкви мерки за да увеличиш кърмата-освен повечето течности и лактогонен чаи Thinking-пробва ли с ампули окситоцин-и ние сме с такъв проблем ooooh!
За мои ужас съм сигурно единствената мама която дава Зимафлуор Embarassed-ще го спираме и ние-нооо Naughty без да разбира педиатърката че ще ми каже отново че съм супер безотговорна Whistling
Ле-ле пак се поувлякох-извинете Blush
Много целувки от нас с Дари!
Ивче къде си Wink-ще се радваме когато се нарадвате на тати да разказваш-целувки на Сашко!

# 39
привет момичета!
Днес обядвахме със Спаси на Витоша и той сладко поспа 3 часа край едно езерце, а аз похапнах разделно и "полях" началото на седмицата с половин чаша винце. /Меги Лулова, трябва да се разбирем да мръднем и заедно натам, че срамота така да се разминаваме  Heart Eyes/ Едно от любимте му занимания напоследък е да лежи по корем и да се върти на 360 градуса - нещо като пълзене в кръг, като паралелно с това си събира разни играчки и ги "носи " с 1 ръка докато се мъчи да пълзи.

Ивелинче, честит рожден ден мамче. Да си все така лъчезарна, здрава и обичана жена и мама!   bouquet
Ви, благодаря ти за пожеланията към Спаси  Heart Eyes Heart Eyes За болките в коленете - определено са показател, насочващ към гърлото. И аз преди години имах проблем и с отстраняването н асливиците оплакванията ми отшумяха.
Върджин, добре дошла отново   bouquet Вписах т ев списъчето ни и да знаеш по-добре е да пишеш по много отколкото да не пишеш  Wink За кашите - по конкретно оризовата каша - това е най-добрата храна за  захранване на бебчо. /Не се препоръчва само ако бебето наддава прекаено много на месец, защото от кашата също се качват п оповече грамчета и бебето ще се обремени/ Функциятана кашите е да подготвят стомахчет он абебето за приемане на друга храна плавно. Затова кашата рядко се ползва за пълно завестване на храна. След нея или успоредно се въвеждат пюретата. Погледни на първа страница - там съм сложила линкове към различни информации по темата и към схеми за захранване с каша. Кашата с рожкови е много добра за начало също, но ако можеш пробвай първо с бейби ориз на Хип.Ето ти схемата за захранване с каша, по която ще действам аз. http://ilianas.hit.bg/Schemes.html  Ако имаш въпроси питай и стига да знам отговора с удоволствие ще се включа  Simple Smile
Стес, как си? Дано се пооправяш. Аз изкарах нещо подобно на твоя грип - жусток гърлобол, който се разви към дробовете ми и премина в тежка отхрачваща кашлица. Оправих се без лекарства, но мнооого дълго - 2 седмици.
 Спаси ме вика да му чета приказки... Wink до после  Heart Eyes

# 40
Цитат
Мама Капи,по колко мляко изяждате на хранене и колко пъти на ден,че не й стига?[[/

Alexal , давам по 150 гр. на хранене , но тя се събужда към 8 - 9 сутринта и през 4 часа се храним , което общо прави 4 хранения на ден (последно се храним в 9.30 и после чак сутринта като се събуди) . Сега като отида на консултация ще видя колко е наддала и ако трябва ще минем на 3 часово , но ако пак е лепнала килце оставаме на такъв режим , но ще добавя и каша към менюто й .

# 41
Здравейте мили мамита,
Ивелинка честито и от мен! Много щастие ти желая.Ето ни и нас, да се отчетем. Днес имахме много ползотворен ден с Алекс. Около обяд се разхождахме в южния парк с една много сладка мама от октомврийките. Алекс ми се закриви на разходката и малко ме изнерви, имам чувството че зъбките май започнаха да го мъчат.
След това до мола, където му купих  дрешки , защото се оказа че повечето му вече не му стават, а и аз си пообнових някои мои. Мймунчето ми спа през цялото време и слушка като голямо момче - много съм доволна, а и направи пауза от 5 часа без да огладнее момчето.

Сега съм при баба ми на гости за да ми гледа на кафе, май не съм ви споделяла, че много познава тя - имам си лична гледачка  Heart Eyes
Лулова много ми хареса идеята за разходка на Витоша, ако другия път си търсите компания и ние с Алекс бихме се присъединили.
 поздрави и целувки

# 42
Здравейте момичета Hug!
Честита месечинкаа на всички малчовци които празнуват днес!
Ивелинче да си жива и здрава и много щастлива,нека всичко,което си пожелаеш в този ден да ти се сбъдне Hug! Днес времето беше просто невероятно,цял ден бяхме по улиците с Габи,биха ни и последния прием на Пентаксима(тука искам сърдечно да благодаря на Ася за това,че ми изпрати от София ваксината,защото в Пловдив няма никъде по аптеките и складовете.Ася, благодаря ти мила Hug,безкрайно съм ти задължена за помощта  bouquet)
Ето и малко снимчици на Габи,направени веднага след като се върнахме от разходката:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1976510
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1976507
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1976504
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1976505
Ви-наистина при проблемните сливиците са наблюдавани и болки в ставите(както и проблеми със сърцето и понякога бъбреците),но това е когато се правят по няколко ангини (поне 3-4 ) на година,в Америка при 4-ри ангини на сезон е задължително ваденето на сливиците,но ако при теб има проблем с това,трябва да отидеш на УНГ и той ще ти кажа какви изследвания са необходими да се направят,за да се установи дали наистина сливиците са причина за болките в ставите.Ние утре ще водим мъжа ми на УНГ,да чуем какво ще ни посъветва,чичо ми на 40 години ги извади,защото имаше много сериозни последствия от ангини така,че никога не е късно!

# 43
Здравейте момичета:)

Хайде и аз да се разпиша, че както сте ги подкарали стр след стр ще изпишете темата без мен...  Laughing

ЧРД на Ивелина и от мен, много здраве радости и любов в семейството... и да те слушат домашните:)
Честито и на днешните мини РД, и на тях много здраве, и тях да ги слушат домашните:)

Калея, супер, представям си каква гордост си изпитала... абе не случайно твойта щерка ми е сред фаворитките за снаха  Mr. Green

Марианка, дано както тържествено обещаваш, така тържествено и да изпълняваш:)

Боян си заспива без проблем в креватчето, всъщност там най-добре спи! Дори на вън не спи толкова спокойно и се събужда след като спре количката. Един е активен, ако и аз така кракомахах, каква фиданка щях да съм! Поздравления Весито за тае бо-то, ех из трябва да се взема в ръце (къде ходиш всъщност, ако не е тайна?)

Сега и аз да се похваля. Тези дни бях на козметик, за първи път в живота си, срамммм...  ooooh! ама беше много хубаво ууу пак ще ходя. Та ме чопли жената квото ме чопли и ми казва: Ти сигурно много се усмихваш, не е лошо да си вземеш крем за очния контур. А тати вечерта: Е това е, някои се сбръчкват от работа, а други от кеф! Сега имам забрана да се усмихвам, че както съм я подкарала съм щяла източа парите за къщата  Mr. Green абе май лошо съм го научила  Thinking

И аз мераклийка за Витоша, дори утре с Боян ще ходим, ако има и други ентусиастки свиркайте!

Хайде, че готвиме с Ивайло и Боян, и накрая ще ядем залепнал ориз

# 44
7100 грама (+850) и 66 см (+4). Оле! Потните ни ръчички и крачета продължават. Според педито сега не бил превъзбуден и не се стряскал лесно, а ръчичките щом от време на време са сухи, значи нямало повод за притеснения, но за всеки случай ще отидем пак при Драганов, защото педито каза да си останем на 3 капки Вигантол и на мен не ми предписа нищо.

Захранването- аз се отказах от схемата, която Ирини пусна и, която харес отдавна и само преди няколко дни писах тук, че одобрявам. Седнах да си правя самостоятелна табличка ден по ден, храна по храна на базата на тази схема и установих, че е доста агресивна, а при мен и фамилията има много алергии и затова ще почвам захранването на Хари супер бавно- първо с каша, после със зеленчуци и след месец и с плодове. Наричам я агресивна, защото на всеки 3 дни се въвежда нова храна, а по-нежния подход е между всяка нова храна да има 3 дни почивка или в една седмица да се въвеждат максимум 2 нови храни. Моята теория е, че все пак става въпрос за захранване, а не за хранене и за мен е изключително важно как и какви ще са най-първите храни в живота на моето бебче, чийто стомах, перисталтика и вкусове рецептори не познават друго освен кърма.

Витоша- ами така като гледам желаещи много. Хайде да направим бебешка инвазия на планината тази събота или неделя (ако времето е ок). Представям си една слънчева поляна и на нея 10-тина бебета по голи крачета.... Кеф! Одеялца по тревата, бутилки с винце, сандвичи и плодове.... 

mama_Kapi хайде да трепем котки заедно!!! Твоят случай е почти като моя. Количката си я държа в колата, но котките се печат точно на входната изтривалка. Освен, че смърди, аз изпадам в паника точно какви гадости внасям в къщи. А една от котките или е болна, или е ранена- има огромна рана на гърба и постоянно се скубе или ближе... и аз незнам и пред входната ни врата има постоянно петна от кръм и косми. И по балконите се катерят и се притеснявам за прането..... Някой от съседите добре ги храни, защото са зверски дебели (5-6 са).... Гадове!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт