Септемврийчето със глас се смее и играчките с ръчичка си люлее

• 13 287
  • 273
  •   1
Отговори
# 45
Чакайте и аз да се разпиша посред нощите... Mr. Green Даже по-скоро трябва да ви поздравя с Добро утро, мадами! hahaha
И тъй като вече се брои за 16-ти, бих искала да поздравя с навършването на 5 месеца на малкия Ивелин на Дони 972. Жив и здрав да ти е , миличка!  bouquet А с теб какво става?
Честита четвърт годинка на Никол на tonitta, Ники на Marys, Светослав на ive1ina, София на Mrs G и Симеон на veenii! Да ви растат здрави и засмяни! newsm51
На мен като никоя вечер нещо не ми се спи, та реших да ви посетя. Да видя как сте. Радвам се, че всичко изглежда спокойно. Grinning
За захранването и аз избрах схемата на irinii. И без това ми е кльощавка и кашата ще и се отрази добре. Но чакам да навърши 6 месеца.
Ех, момичета, как ви завиждам за Витоша... Embarassed И на мен ми се идва.
walentin, супер са ви снимките. Да знаеш, че и аз съм в мислите си с вас за операцията на Нели! Hug
Днес с Мими бяхме в Пловдив. Първо се срещнахме с невроложката, която категорично отхвърли диагнозата детски аутизъм и аз съм невероятно щастлива newsm44. Но ни предстои още доста работа с детето. Ще включим и психолог. dennis, скоро ще идваме в София и искам лично да се срещна с теб, за да си поговорим за рейки. Допълнително ще се обадя. Готова съм да опитам всичко! Вчера Мими за първи път ми каза, че ме обича... Ако знаете колко се развълнувах и как плаках като малко дете... Няма толкова силни думи на света , с които да се опише изживяването. От все сърце ви пожелавам да го изпитате. Hug Вярно, каза ми го граматически неправилно, но това ми беше достатъчно да се почувствам най-щастливата мама на света. После вечерта го разказвах на мъжа ми. Гушнах се в него и се разридах... Embarassed
Днес от шопинга по Пловдив си купих страхотна червена рокля. Момичета от Пловдив , да знаете, че на Miro (марката, която обожавам) има 50 процента намаление, а дрешките са наистина страхотни. От там ми е роклята. А на Мими купих страхотен розов кожух от еко кожа от "Мечо Пух".
Ох, и на мен диетата нещо не ми се отдава... Embarassed Трябва да включа и упражнения, само с глад няма да стане.
Лека нощ от мен! smile3507 smile3503 newsm51

# 46
  • София
Здравейте на всички!

Огромни благодарности на всички за поздравленията относно четвъртата ни месечинка!!!

Спомням си на първата ни разходка , видях две сладурковци на по 4-ри месеца -и си помислих колко  големи и  отгледани бебковци.... колко бързо минава времето . А ето ни и н ас на по 4,5 месеца но не чак толкова големи Simple SmileИсками се да не порастват бързо мъниците ни за да можем по дълго време да са зависими от нас и да им се радваме...

Райка е добре, но и ние сме в ревлив период и се приспиваме на ръце с часове, беше най-доброто бебе спинкаше от хранене на хранене а сега..... но не се оплаквам защото цяла нощ спинка.

от 1 седмица имаме това столче  http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=28&products_id=2386 . Страшно и е удобно в него в полулегналото положение. С часове си лежи в него, даже и за спане го използваме защото е лесно подвижно и бързо се приспива в него. Simple Smile

Захраних с пюре от тиква. Много исках сама да приготвям храната на бебчо,но с тези нитратни зеленчуци е почти невъзможно. Имам само 7 истински домашни картофа ,който мисля да варя и пасирам и към тях да добавям от готовите пъренца - броколи, спанак, моркови и др.

Ивелинка - ЧРД и от нас!
Валентин - Габи е много сладка и толкова пораснала ooooh!
Стес-стискам палци за бързото ви оздравяване и дано се размине на малката !
Ирини - Огромно БРАВО за топлото и слънчево оформление на форумчето ни !  bouquet
Калея - поздравление за малката ни фотомоделка Каринка. Нашата кака е омагьосана от чара и  и докато не намерихме и закупихме списанието не миряса Simple Smile

На края на месеца сме на консултация и тогава ще приемем вторият пентаксим -  а както чета някои от вас са били вече 3-тия...

От 3-ти Януари се върнах офицялно на робота за голямо съжаление.Толкова ми е мъчно за часовете без малката , но пък засега  са малко защото съм на половин ден . Започнах с тази уговорка за половин дневен работен ден поне до края на болничният ми - още 6 месеца .
Много е трудно. Напрежението и бързането в офиса, лудото шофиране до вкъщи, бърза разходка с количката, чистене, гладене, готвене и учене с каката,но няма как трябва да се справяме.  Снощи например  - потичвайки из стаята с  ревящата Рая на кенгурото  трябваше да обяснявам що е то Византииска империя и Българска екзархия на 10-годишната ни кака която спи още с куклите си. Но ... това е ежедневието ни и търпение му е майката...
Има ли и други вече работещи като мен и как се справяте майчета?

Поздрави и прегръдки от нас!

# 47
Ех, Марианка, чак ме разплака... Протегнатите ръчички и: Мамо, обичам те! наистина са едни от най-силните моменти и в моя живот!

# 48
добро утро... morning Тази нощ определено съм недоспала - с любимия си легнахме много късно /направихме си една домашна СПА романтика със сладки приказки, свещи и шампанско във ваната / Малко след като си легахмеСпаси огладня и в 3.00 го нахраних, а сутринта сладуркото се разбуди с първит еслънчеви лъчи - още към 7 и преди малко заспа, а аз вместо да се чудя кое по-напред д асвърша рекох да се разпиша.
Марианка, страшно се радвам за чудесната новина от пловдивската докторка, а още повече се вълнувам от този така очакван вълшебен момент на първото ОБИЧАМ ТЕ МАМО! Страшно се радвам и те прегръщам!!! Hug Hug
 newsm51
Валентин,  малката ти красавца вече е толкова голяма, а очичките й  са като маслинки. Целувки.Kissing Heart
Меги, абсолютно те подкрепям за решението да изготвиш индивидуална програма за Хари. Всяка майка най-добре си усеща. Аз също изготвих такава заедно с доктора ни, а схемата захранване с каша е абсолютно примерна и всеки може да импровизира според особеностите на детето, предпочитанията на педиатъра и интуицията на мама.  Peace
Стелитка, съчувствам ти за служебните ангажименти. Аз отлагам мислите си в тази посока. А кой гледа малката?

Хайде ставам да пооправя бърлогата и себе си и после... newsm52 - накъдето ни видят очите!

# 49
Здравейте,сладурки!

Марианка една голяма прегръдка от нас!След като изчетох всевъзможни неща за тази хиперактивност ,разбрах едно,че хванато на време преди училищна възраст и работили се с детето упорито преодоляване на състоянието има.И силно вярвам,че с много упоритост,постоянност и работа с детето от логопед,психолог,от теб ежеминутно,ще се включа и аз ще се получи очаквания резултат. Hug Ще се радвам да се видим! Simple Smile
Стелитка и всички мами с две дечица само ви се радвам и възхищавам,идея си нямам дали и как бих се справила с повече от едно дете,че и да работя!Браво на вас!
Щастливке,с тези усмивки ме разсмя много  Laughing ама продължавай в същият дух! Heart Eyes
Лулова страхотна разходка сте направили!
Валентин -много е хубава Габката   bouquet
Телетъбис ти си голям вихър  Wink с малкото сладурче.Супер за личната гледачка.Обичам подобни развлечения и аз  Hug
Ирини,Стес явно се вихри вирус някакъв.Арен вече не кашля,но ние с татко му сме с ужасна болка в гърлото  #Crazy пия сто неща ,обаче всяка сутрин става все по-зле!Много неприятно!
Цяла нощ имах кошмар,че се разхождам из Москва и разбирам ,че съм бременна отново и изпаднах в такава паника и стрес,че се събудих със сърцебиене  #Crazy Явно е защото край мен хората не спират да обсъждат второ дете и да ми задават въпроса мисля ли за такова и се побърках  Rolling Eyes
Хубав ден ви желая на всички!

# 50
  • Бургас
Привет и от мен!
Малко се изгубих тези дни от форума, но за сметка на това ходихме на прекрасен тридневен уикенд в Жеравна. Радвам се, че уцелихме приятно време, малката се чувстваше много добре, та и ние покрай нея   Heart Eyes Събра много слънчеви лъчи,  както и един 7 - месечен обожател , който постоянно я обикаляше с проходилката, ама тя  Naughty
dennis   - дано най-накрая се отървете от тези вируси, хубавото е, че Арен е добре !
На мен на два пъти ми се падна късмет бебе, а хич не му се зарадвах  Mr. Green мисля да почакам, макар че мъжът ми е мераклия вече. И на мен ми се струва адски трудно с две дечица, всяко с различни нужди и проблеми.
irinii   - благородно ти завидях за романтичната вечер, нещо тези дни много ми се спи и хич не ни е до романтика с мъжа ми  Crossing Arms
mari_anka  - страхотно, мила  Hug Дано получаваш все повече радост и щастие от дечицата !
за заспиването   - при нас е трудна работа, на ръце основно или на разходка в количката. Знам, че като свикне така, отърване няма, ама не мога да си представя да я оставя да плаче например. Самичка в леглото май никога не е заспивала  Naughty
Вчера за първи път Мария опита оризова каша   и май не беше въодушевена. Хапна 2-3 лъжички и явно се притесни да не и отнемат цицата и като ревна...След две минути вече беше супер доволна на гърдата  Sunglasses Надявам се все пак да свикне полека лека, че трябва да трупа мръвка, върви с френски размери  Grinning Ама то такова шило как да качи, нон стоп се движи  Joy
Приятен ден   bouquet

# 51
Веднага споделям как се гледат 2 бебета... например еи сега пуснах пак пералната, че първия опит се оказа несполучлив, прала горката без прах за пране  ooooh!

ние до Витоша няма да стигнем, но сме се запътили към Южния парк!

# 52
  • София
Мариянка - много се радвам за отхвърлянето на аутизма от докторката Ви.  Ходи ли Мими на детска градина. Аз мисля , че контакта с повече деца ще и помогне в общуването. Когато детето е само в детско заведение се учи да се бори за всяко нещо като играчки, храна и др. неща а и точно там децата попиват всичко от другите  и го повтарят в къщи бисерите.

Денис , Ирини[/b]- трудно е с две деца и мъж-та три и всички други задължения в къщи а и работа. Но влизаш в ритъм и всичко правиш машинално. Както аз обичам да се шегувам  - сутрин слагам перката отзад и почвам.Темпото е невероятно и дните отлитат бързо. ooooh!

Сменихме НАН с Милумил  НА2 и сега млякото ни е доста по гъсто, засища повече, но вече биберона с една дупка ни е доста малък и всяко ядене е с едно дърпане и ядосване. Днес спешно трябва да потърся с две дупки . Силикона не подлежи на пробиване. Изпробвано Simple Smile

Лек ден от нас!

# 53
Не съм писала отдавна, но от няколко дни интернет връзката е ужасна и не мога да заредя страниците... Поздравявам Ирини за страхотното оформление ...   bouquet

Мари-анка, много се радвам за дъщеричката ти и си представям щастието ти да чуеш тъй чаканите думички ' Обичам те'! Вярвам че нещата ще се оправят...  Hug

Филип няколко дни беше кисел, искаше да го носим постоянно на ръце и плачеше когато го оставим в кошарата или в релакса. Но и не беше акал 4 дни, след което вчера свърши работата 3 пъти, тази суртин също.  Mr. Green Сега е по-жизнен и не толкова капризен. С нетърпение очаквам 27ми, когато ни е полета, а в същото време се притеснявам как ще му понесе. От сега стягам дрехите, пелени, хавлии, козметики. Но реших да не нося почти нищо, ще си купим от България. По-малките дрехи ще оставим на сестра ми, която очаква бебче началото на февруари, втори син. И ще се върнем с обновен български гардероб....  Flutter

Момичета, искам да ви питам...  Качвате ли се в такси с детската количка? Знам, че повечето таксита карат на газ, и багажника им е пълен и няма място. Миналата година едно такси на летището отказа да ни качи с 2 големи куфара, защото нямаше място в багажника  newsm78 а какво ли пък ако сме с детска количка и 3 куфата?  newsm78

# 54
Здравейте и от мен. Успях да приспа моята госпожица най-накрая и влизам набързо да се разпиша, преди да излезем на разходка  1stroller.
Честита месечинка на всички празнуващи бебоци, да са много здравички и да радват мама и тате.Irini - огромни благодарности за информацията   newsm51, днес при разходката ще търсим друга каша и от утре почваме, надявам се началото на захранването ни да сложи край на повръщането.
Марианка - направо ме просълзи от радост, незнаех, че имаш проблем с каката, но като прочетох прекрасната новина, че детето няма аутизъм си представих какво си изживяла докато си чула това и каква радост е било да чуеш първото Обичам те  newsm74. Незная от личен опит какво е да имаш сериозни проблеми с детето и надявам се да не разбера, но сестра ми имаше такива проблеми, племенника ми беше с двигателни проблеми и знам какъв ужас беше за цялото семейство тази новина и колко упоритост и сили костваше на сестра ми всекидневните гимнастики и рехабилитации, за да се радва на първото хващане на играчка, първото изправяне на крака и първата самостоятелна крачка, за да тича днес тя след него. Вярвам че и при вас с много сила и упоритост всичко ще се надрастне и много пъти ще чуваш Обичам те мамо.
Dennis вземай сериозни мерки да оздравявате бързо, радвам се че това сладурче Арен е вече добре.
Алина вярвам че супер сте си изкарали в Жеравна, аз по принцип съм от Сливен и навремето редовно ходехме там и в околността на екскурзии, и сега като четох, че сте ходили в Жеравна, чак ми стана малко мъчно за старите дни.
Поздравления и за Сtelitka и Щастливка, че успяват да се справят с две деца, а и да ходят на работа, Щастливке много се смях за пералнята без прах за пране, защото и аз съм го правила този номер, а още съм само с едно дете![smilie=smile3507.gif]
Лулова и на нас много ни се потят крачетата, чак се овлажняват чорапчетата, педито каза, че било от несъвършенното все още регулиране на температурата - не че много й се доверявам, но сега като чета, че и други бебета са така започвам да се успокоявам.
Хайде аз ще приключвам, че ще изпуснем хубавото време. Много целувки на всички майчета и сладките им бебчета, да изживеете един прекрасен ден с тях.   love001  love001  love001

# 55
  • Munich
Марианка, страхотно е това, което си изживяла! Получила си невероятна награда за безсънните нощи и майчините тревоги!
МарияФ, страхотна емоция е очакването на прибирането у дома! Лек път и ще разказваш как е минало, че и на мен ми предстои през юни.
Благодаря ви, момичета, за отговорите относно заспиването. Поуспокоих се, че има много сред вас в моята ситуация. Аз лично смятам, след като прочетох и много по въпроса, че когато тези начини на приспиване дотежат на родителите и ограничат до минимум съня им, е необходимо да се предприеме нещо. И за детето е по-добре да развие отрано способността да заспива само и да се успокоява само, когато се разбуди. Засега ще се опитвам колкото се може по-често да го слагам буден в креватчето, няма да го оставям да заспива на гърда, ще пробвам първо бибата, пък ще видим. Ако родителите нямат проблем с трудното заспиване на детето, не е нужно да се вземат мерки. Но аз не издържам вече. Виктор е 8кг, не мога и да го нося вече, за да заместя заспиването на гърда с люлеене, кръстът ми е ужасно слабо място. Последните две нощи бяха кошмар. Събуждаше се и искаше да суче през 20 минути! Почти не съм спала. Просто е свикнал по този начин, заспива на гърда, събужда се, озовава се в креватчето и е нормално да се разсъни и да търси познатия начин за унасяне в сън. И през деня съм непълноценна, нямам сили да се занимавам с него като друг път, нито за разходка, нито за каквото и да било. Аз също като das имам лоши спомени с приспиване на дете до училищна възраст, в случая с брат ми. Беше ужасно натоварващо за майка ми. Може би затова толкова ме притеснява това положение.
Тъкмо се бях похвалила в предишния постинг, че косата ми не капе, ето и при мен започна. Пишете ме в отбора.

# 56
Черпя ви по случай навършването на четвъртия месец от раждането на моето най-любимо същество!!!   party023 и честито и на другите празнуващи бебоци!!!
Искам само набързо да ви попитам дали и при вас е  така че нещо ми е притеснено!
От 4 дни му давам да яде пюре от моркови на Хип и акото му е същото като пюрето и на консистенция и на цвят!!! Нормално ли е това? Аз все си мисля че след като му премине през стомаха и червата ще се преработи поне малко!  Thinking  Може някои и да ми се присмее ама какво да направа!!! Питам си!!!

# 57
Денис и аз сънувах, че съм бременна, но при мен паниката е от факта, че вече 10-тина дни корема ме боли все едно ще ми идва, но не идва (откакто съм родила). Така ме болеше и миналия декември и аз казвах: "Тия дни ще ми дойде", а Ирини: "Не мила, ти си бременна, пусни си тест и ще видиш." Тогава теста беше отрицателен, а пък аз съм била бременна, затова си пуших, карах сноуборд, летях до Лондон, пиех лекарства.... все противопоказни неща, особено за поликистозни яйчници, при които през първите 3 месеца възможността за аборт е огромна.... Както и да е, и сега теста е отрицателен, но май ще трябва да отида и на един видеозон. Нямам готовност за второ бебче сега. Мисля си, че ще е най-добре да родя второ, когато Хари ще става първолак- така ще съм си пак в къщи и ще си гледам и двечките във важен за Хари момент. А пък и възрастовата разлика ще е хубава, за да няма ревност и психически травми при Хари, а просто един щастлив батко. Прекланям се пред майките с по 2 и повече бебчета. Моята майка е една от тях- ние сме 3 щерки. Преди много години й дадоха медал за майка героиня  Laughing

Стелитка- аз не съм се върнала официалто на работа- имам предвид в офиса, но ноември и декември работех средно по 12 часа дневно, основно от дома и 2-3 пъти седмично по 3-4 часа в офиса. Бях ужасно напрегната в къщи, а когато излизах се прибирах подивяла от притеснения. Сега изчаквам резултатите от един разговор с шефовете и от това зависи дали ще продължавам да работя по време на майчинството или просто ще съм майчинство до 2 години, а след това безработна... хи хи хи. Спокойна съм, имам планове. До преди 4 месеца не можех да си представя как ще изляза майчинство и ще си зарежа работата, сега не мога да си представя как ще се върна на работа и ще си зарежа Хари. Имам разни планове в главата, така че ако смятат да ме ядостват, просто "чао".

Мария Ф- за такситата- ако си поръчваш по телефона и предупреждаваш, че си с количка, не би трябвало да имаш проблем. Все в някоя фирма ще си намериш, а после ако си харесаш шофьора, можеш да му вземеш телефона и да му звъниш директно. Познавам 2 мами, които се придвижват само с таксита.

# 58
Стелитка -напълно те разбирам мила ,защото аз се върнах на работа когато Дария навърши един месец."Натиснаха" ме шефовете и аз поддадох,за което сега съжалявам.Разбира ,се наели сме гледачка в къщи ,която да помага.Хубавото е ,че  нямам фиксирано работно време и мога по всяко време да се връщам у нас и да правя внезапни проверки.Беше ми ужасно трудно в началото ,но сега вече го преодолях и часовете след 16-17 са безценни за мен и малкото ми съкровище.

# 59
  • София
Cazo,Lulova- успокоихте ме , че не съм само аз работеща и зарязала за броени часове малкото си съкровище.Мен също шефовете ме натиснаха още преди да родя да дам точна  и най-скорошна дата за завръщането ми на работа. Е, удържах на думата си и се върнах ,но малко съжалявам. Но като се замисля от друга страна, финансово немога да си позволя да съм си в къщи. С тези 160 лв - си е лукс да си в майчинство и да си гледаш детето , а няма по - хубаво от това да си  непрестанно до него поне до 2 годишнината му, от личен опит го зная.

За сега мъжа ми я гледа до обяд а той се справя не по зле от мен във всяко отношение та дори и с хранене и плюене на пюренцата, а след обяд аз застъпвам а той изчезва на работа до нощите и така.

И на мен ми дойде менструацията за пръв път сега , като се има в предвид ,че  не съм кърмила и е доста обилна, на 10 мин  съм подгизнала, какво е това чудо незнам ooooh!

Поздрави и приятна вечер на всички Ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт