В слънчевите януарски дни, ЮНЧЕ вкъщи не седи

• 9 390
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Мерси за отговорите за водата, ама огладняхме по-рано от предвиденото и вече преварих  Sad Добре, че сложих само 30мл, колкото за пюрето. Надявам се нищо да не й стане, то и не си го изяде цялото...
Иначе за откъснатите парченца хартия ние отдавна сме спецове  Laughing В края на четвъртия месец почнах да й чета приказки-четох, че било добре, за да се научели да възприемат различната интонация. Първо се радваше на картинките и искаше да ги хване, после обаче откри колко готино шумулка хартията и какъв кеф е да я мачкаш, късаш и лапаш rotfImao Вчера извадих от устата й парче салфетка с тиксо-татито й беше подарил за Коледа едно пиано, ама свиреше много силно и реших да залепя микрофончето му.....  Embarassed Преди 2-3 седмици докопала салфетка и я видяхме, когато почти я беше изяла-само едно крайче се подаваше от устата. След това беше откъснала парче найлон от дистанционното, но я разкрих преди да го изяде.... Абе изобщо, опасни човечета. С 8 чифта очи трябва да си и пак не е сигурно дали ще ги овардиш от всичко  newsm12

# 91
Айде пак аз да питам Simple Smile ?-че към кърмещите мами (не, че пренебрегвам не кърмещите Simple Smile ).
От два дена имам чувството, че едната ми гърда отказва да работи пълноценно, май иска да се пенсионира преждевременно  newsm78 . Като кърмя от другата, после пак тя е по-пълна от въпросната, а ги редувам. Случвало ли ви се е? Нормално ли е?
А я ми кажете какъв хранителен режим имат вашите съкровища. Ние само на обяд папаме пюре, спрях кашата след обяд покрай разболяването, ама само кърма не ни стига вече.

Ето и какво ми прати пак нашето тати, ама не ме бийте  Laughing
http://ziza.ru/other/012007/17/pics/16_pic.jpg

# 92
  • В ЛЮтеницата
Здравейте юнски мами!
Аз съм юнска августинка(29.06.06)  Embarassed и пиша в августовската тема, но чета и Юни и Юли, защото мойта мадама е ни рак, ни лъв  Simple Smile.
Пиша ви във връзка с нощния рев на две от вашите бебчета - може и да няма нищо общо, но имах подобен проблем с Лора(като неспането беше свързано с болки в коремчето й), като около Нова година имаше две напълно безсънни нощи. При нея се оказа чувствителност към лактоза. Смених АМ с безлактозно и вече имам "ново" дете. Надявам се при вас да е просто нервен период и да няма такъв проблем, но като си спомня какъв кошмар беше - ми се иска да мога да ви помогна.
Августовски поздрави!

# 93
Здравейте и от мене мами и бебоци !
За жалост аз съм доста зле и едвам гледам , дишам и седя пред компа , но успях да ви изчета всички  Grinning все пак .
Емси и аз съм от отбора на въобще неспящите мами и съм разбита и физически и психически и всякак Rolling Eyes Докога и как ще продължи това не знам , но ми се иска да свършва вече , наистина .
Мимик честити да са ви първите стъпчици! Скоро да правите сигурни и големи крачки . Simple Smile
Tani4ka_04 добре си дошла  сред нас!
Лъки30 аз ползвам точно тази козметика на Бюбхен , но за жалост при мен няма този ефект , а аз именно за това си го купих.
Корнелия мила напълно те разбирам .От мен  Hug , макар и виртуално.
Тъй като съм болна , тъжна и уморена до смърт от безсъние няма повече да пиша  Naughty
Дано утре се почувствам по-добре .
Честито на всички празнуващи именници! Да са живи и здрави !

# 94
Мимик чак сега виждам, че Йоанка е навършила 8 месеца, че и седмица отгоре. smile3555
Та в тая връзка да те питам, тя кога се изправи за първи път?Моника на 6 м. и ми е любопитно горе-долу какво е съотношението изправяне-първи стъпки-прохождане, ако ме разбираш  Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 22:01 от Selia

# 95
  • София
Здравейте юнски мами!
Аз съм юнска августинка(29.06.06)  Embarassed и пиша в августовската тема, но чета и Юни и Юли, защото мойта мадама е ни рак, ни лъв  Simple Smile.
Пиша ви във връзка с нощния рев на две от вашите бебчета - може и да няма нищо общо, но имах подобен проблем с Лора(като неспането беше свързано с болки в коремчето й), като около Нова година имаше две напълно безсънни нощи. При нея се оказа чувствителност към лактоза. Смених АМ с безлактозно и вече имам "ново" дете. Надявам се при вас да е просто нервен период и да няма такъв проблем, но като си спомня какъв кошмар беше - ми се иска да мога да ви помогна.
Августовски поздрави!

Pepper, ти си следеше бременността при д-р Джонгова нали? И, ако госпожицата не беше тръгнала по-рано трябваше май и при нея да родиш, ако не се лъжа. Поздрави от още една пациентка на д-р Джонгова.  bouquet

# 96
Имам спешно въпросче,вчера на Пресито й биха третото Дтк,нищо й нямаше беше здрава,слетобед ми се стори че и е пресипнал леко гласа,но го отдавам на непрестанното викане,въпреки всичко започнах да давам осцилококцинум превантивно,сега й меря Т 37.3 е,може ли да е реакция от ваксината newsm78 или ми се разболява,а иаче е жизнена,само гласчето продължава да и е пресипнало

# 97
Ива78, Т не е кой знае колко висока и най-вероятно е от ваксината. Ива винаги ми вдига след ваксини, даже до 38.6 е стигала. За гласа, ако не кашля, значи не я боли гърлото и не е болна. А то и други симптоми има-кашлица, хрема, очичките.... Наблюдавай я, ако искаш се обади на педиатъра за твое спокойствие, но според мен само пресипнал глас не означава, че е болна  Peace

Я, сега видях, че сте адашки Simple Smile

# 98
Иве, на мен ми се е случвало да има такава ниска Т на следващия ден от ваксината,но това за гласчето -незнам newsm78 Щом казваш че е викала,дано да е от това,но все пак я наблюдавай защото грипа започвал с болки в гърлото  и Т и болки в ставите,без хрема и кашлица в началото.Стискам ви палци да е от ваксината Praynig
За мин. вода - дали да се преварява съм чувала не едно и две противоречиви мнения и все пак аз за момента преварявам Девин с розов етикет,нямаме реакция,а това за минералите е за силно минерализираните води ,а тази е трапезна Peace
Pepper, на колко месеца беше бебка,когато разбра за алергията към лактозата и как  newsm78

# 99
Селиа въпросчето ти май е към Мимик!  hahaha Joy
Ние скоро дори няма да се изправим ми се струва. Laughing

# 100
  • София
Здравейте и от нас!
Честит имен ден на празнуващите!

Днес бяхме на гости на едно по-голямо бебе,а преди това една голяма разходка и моя юнак много се умори и  вече спи.
И Ники винаги вдигаше температура след ДТК то.Ние ядем също местни на Нестле или на Хип. Утре сме на консултация,но сигурно няма да го водя защото се притеснявам да не се разболеем в поликлиниката от Грип /и без това само ще го мерят/.
Ето една смешна снимки на Ники Joy
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1989927

Лека и спокойна нощ!

# 101
Здравейте мамета!
Благодаря за комплиментите    bouquet ами Камбанче ти нали ме видя наживо ,абе имам и лоши физиономий  #Silly като ме ядосат я татито,я Дидито и аз викам. Embarassed Да чукна на дърво сме добре ядем,спим, разхождаме се ,утре доки ни вика незнайно защо и после пак по разходки  Mr. Green
Таничка 04 и на мен ми се случва едната гърда да ми се пълни повече,предлагам нея за да олекне и на другото хранене другата.
пИНК дано да се видим мила ще се радвам ами нали за туй съм го взела мъжо Joy
Yanan много хубав Ники и какви очи  Heart Eyes
Корнелия ние сме с теб даваме ти  сила и  Hug да понесеш дано последно местене в своя дом.
Хайде лека нощи приятни сънища

# 102
Селиа въпросчето ти май е към Мимик!  hahaha Joy
Аха  Embarassed Rolling Eyes

# 103
  • Ямбол
Здравейте, момичета!
Честит имен ден на празнуващите!Да сте здрави и щастливи!
Честито и на всички 7-месечинки.Да са много здрави и да слушкат мама!
Емси,   bouquet, и аз съм имала такива моменти.
Нашия проблем е в яденето.И тогава  и аз съм smile3511.
Дано това да е последната ти безсънна вечер.
Иве, сигурно Т е от ваксината.Аз след ДТК и давах Панадол.Ще чакаме да пишеш как сте.
Божа и Сиска, дано скоро да се отчетат при нас.
И аз имам въпрос към вас-Педито ме кара да слагаме противоменингитна ваксината.Какво ви е мнението, вашите лекари карат ли ви да я слагат на бебоците?Пък и днес попитах в 2-3 аптеки и ми казаха, ч я нямат и я нямало в складовете.
Мимик, честито!Вече имаш ходеща дъщеричка!Да ти е жива и здрава!
Селиа, вие ще сте следващите.Браво, много стабилно стоите!Да я нацелуваш.
На всички пожелавам лека и спокойна нощ!

# 104
  • По света и У нас
Честито на Именниците  smile3525! Да бъдат много, много обичани ....

dany_ip - относно нослето, малкият имаше подобен проблем. Не сме ползвали Стеримар, въпреки че ни го препоръчаха ... тъй като междувременно ни се появиха малко гурлички край оченцата и се оказа, че сме си хванали КОНЮКТИВИТ  smile3518, так че слагахме капки и в очичките и в нослето ... Купихме и овлажнител за въздух тъй като решихме, че може би въздуха му е сух  ooooh!/в къщи сме на конвекторни радиатори .../ ... В крайна сметка, нослето се оправи, така и не разбрахме от какво точно ... Стискам ПАЛЦИ скоро да премине, а ако нещо те притеснява предполагам, че можеш да позвъниш на педиатъра ти ...
Selia, относно водата ... изглежда НАИСТИНА не съм те разбрала. Ние иначе също много обичаме чайчета ...
Pink, наистина не е хубаво като цяло да се добавя захар във водата ... Но в крайна сметка в болниците им дават първоначално глюкоза и бебчо продължава да си търси след това сладичкото ... То и кърмата е сладка ...
Tani4ka_04, на мен ми се е случвало докато кърмя /сега сме на цедене, все пак бибирона много по-лесно тече  Wink/, за да стимулирам лактацията, вместо да редувам гърдите, винаги започвах с тази, която мислех, че не работи пълноценно .... това го прочетох и в една от книгите ... и така само след няколко пъти и нещата се урегулираха, въпроса е да не прекалиш с нередуването, тъй като тогава пък на другата гърда и намалява лактацията ....   newsm10
Ива78 - Ваксината може да причини вдигане на температура, но за пресипнал глас ...  Thinking не мисля, че досега съм чувала ... все пак я наблюдавай или най-малкото звънни на педиатърката за съвет ....
yanan - снимката е НЕВЕРОЯТНА
geri_di - тъй като сложихме Пентаксим, сега не се налага да слагаме отделно противоменингитна ...
Педиатърката ни конкретно не ни посъветва, след като изчетохме доста по-въпроса най-ваче във форума сами се спряхме на това решение ...
Санофи Пастьор предлагат Act-HiB, виж http://www.vaxini-bg.com/display.php?show_category=19
в страната се разпространява от Търговска лига - най-добре позвъни  на Санофи Пастьор директно / 02 9810722/ и ги питай дали имат внос в момента и къде по-точно в Ямбол можеш да намериш или да си поръчаш... Аз по този начин получих информация за Пентаксим в Бургас ... УСПЕХ!

Ех пак се отплеснах ....  Blush

Лека нощ на всички майчета и бебчовци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт