Защо БФ?
Българският език и литературата винаги са ми били най-силните предмети в училище, обожавам да чета, да знам повече за езика, харесва ми да пиша. Не съм преподавала, не мога да кажа дали ще ми хареса. Журналист не искам да ставам със сигурност, макар че ми беше мечта за дълъг период от време. Много неща в професията ме не ми харесват. Плаши ме и възможността ежедневието ми да минава в отразяване на това кой какво е казал или направил, да съм нон-стоп под напрежение какво се случва, къде се случва, дали някой ще ме изпревари да го отрази пръв. И подобни "дертове". Без да искам да обидя журналистите, просто не е моето нещо.
Защо ХХД?
Към храненето любовта ми я породи майка ми, която винаги се е вълнувала тези теми, слушала съм много от нея, имахме десетки книги вкъщи с такава насоченост. Спортувам, храня се здравословно (няма да влизам в детайли, тъй като понятието е натоварено с какво ли не значение), любителски дори съм помагала на доста хора да влязат във форма и да подобрят външния си вид. Ще ми се да знам повече за процесите в организма, повече за различните видове храни, термичната обработка и влиянието и върху качеството на продуктите.
Знам, че накрая решението ще трябва да го взема сама, но бих се радвала и да чуя странично мнение.

П.П. Забравих да спомена, че дипломата и оценките ми от ДЗИ са високи и съм на 99% съм сигурна, че ще ме приемат и на двете места, тоест - нерешителността трябва да отстъпи в един момент, дойде ли време за записване.