КГБ = Клуб на Готините Баби - 214

• 42 836
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
До сега работих на вън, но се скрих у дома. Вътре без климатик е прохладно. Воювам с гаджето, не иска да се прибира. Ще го сменям с някой лентяй. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЯЖКЕ, изчетох сводката и ми направи впечатление това, че през 1782 г. хората са гледали премиерата на операта на Моцарт Отвличане от сарая, а ние сме изнемогвали под турско робство и дори ни най-малка надежда не сме имали за освобождение...Тъжно!
ЕНИСА, до къде стигна с почистването на твоите рози? Успя ли да се запазиш от наранявания?
Отивам да приготвям обяда. Все пак трябва и да се яде. Simple Smile

# 616
И аз се прибрах, че щях да пукна. Облякох едно поларено яке и ръкавици и изрязах всичко, че градината приличаше на джунгла. Нямам поражения по ръцете, ама явно не съм добре с главата. Приключих и с прането, но с гладенето ще е някой друг път. Проскам се на диванАТА и приключвам със слугинажа за днес.

# 617
Привет и от мен!
           Този розетски камък ми виси ,като ключодържател още от първото ми посещение в Гърция.ММ подробно ме уведоми за цялата му история,та чак ми писна да го слушам.
           Моите се завърнаха вчера късно вечерта.Решили,че в неделя ще е голямо задръстването и съкратили един ден.Взеха си малката досадница и сега съм без куче!
           Фло,що така не се разбра с розите та се набоде? Аз този номер го правя с лимона - колкото и да се пазя все успявам да се набода.
          Красива Бела, и аз ,като сина ти в Рим бях без такси в музеите,защото учителите не плащат.Бях си взела служебна бележка и никакъв проблем.
          Пожелавам ви спокоен ден и ..... отивам да плета плажна туника за Мими.Трябва да е готова до края на другата седмица , а е взела една тънка прежда направо ужас.

# 618
Привет момичета и от мен и горещо Русе Simple Smile
Вчера цял ден бяхме на село с ММ и племенничката. Чистихме и вътре и вън, вътре паяци, вън треви 😁. Доволна съм, остана още малко, но другата седмица живот и здраве.
Днес продължавам да се занимавам със същото, но у нас. Като не си давам много много зор, че батериите са поизтощени.
Вчера нямах време, но сега вече съм ви прочела и се успокоих, че не само аз се занимавам с трудови дейности понякога досадни 😅
Момичета, интересно ми е да чета всичко тук, за кой как се бори с тревите и битовизмите, за приятните ви морски и планински приключения, за радостите които ви носят най-близките и обичани хора, за интересните места които сте посетили и историите свързани с тях, абе всичко. Прегръщам ви и ви желая един спокоен неделен следобед! 🥰

# 619
И аз се мотах из градината до сега. Освен плевенето, засадих няколко мушкати на мястото на прецъфтели цветя.
Всяко лято правя така. Хем поливам по-малко саксии, хем запълвам дуБки.
Фло, твоята роза не съм я рязала. Мисля как да стане да ти пратя резници, за да пробваш ти да ги вкориниш на
постоянно място. Дай идеи. С куриерска пратка?

Бях обещала свекървенски вицове. Моля!

Свекърва говори за снаха си:
- И защо, Бог изпрати на синчето ми тази жена?
Снахата отговаря:
- За вашите грехове, мамо!

В деня на сватбата:
- Нещо... роклята ти не стои добре! - казва свекървата на снахата.
- Нищо, следващия път ще стои по-добре! - отвръща снахата

Жена, пратена от мъжа си по дяволите, отиде на гости при свекърва си.

Две приятелки на кафе си говорят и едната си споделя:
- Ходих при гледачка и ми каза, че днес вкъщи ще имам страхотен семеен скандал. Прибирам се, свекървата ме гледа някак нагло, че като я почнах!!!! Няма да отиват на вятъра  20 лева, я!

Слушател се обажда на радио “Ереван”:
- Какво няма в дамска чанта?
След кратко мълчание радиото отговаря:
- В дамска чанта няма 2 неща - ред и снимка на свекървата.

Свекървите мислят, че на снахите в главите има само алкохол, купони и мъже! Помнят, гадините, своята младост, помнят!

# 620
Страхотни вицове, особено последният. Ето ви един и от мен.
Снаха и свекърва  много се обичали и често пият кафе сутринта. Свекървата казва:
- Ууу, снахо, какъв хубав ден,  да хванеш гората, па да се не върнеш!
Друг ден, вали, двете пак пият кафе и  снахата казва:
- Ууу, мамо, какъв гаден ден, да легнеш, па да не станеш!

# 621
  • София
Ха ха ха. ТАНУ, винаги съм казвала, че много те бива във вицовете. Ето сега и свекърва ЕНИСА се включи. Simple Smile
Обядвахме и идва най-приятната част от деня - полегнали на диванАТА, с книжка или унесени в дрямка. Убавиня, както казват у наше село.
КАССС, не си сама в кампанията по чистене и подреждане. Тези дни форсирах тревите, а утре ще чистя вътре.
ДИДИА, тази туника на една кука ли е? Ей, така и не се научих да плета тези плетки. Все си казвам, че в нета всичко има и мога от там да се уча. Нали това го бях оставила за следващия живот. Иначе какво ще правя тогава? Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, синът мисли да е някъде около 50 квадрата. Ще видим какво ще го измисли.
Приятна почивка, работливки!

# 622
Фло, моите съседи по вила,
си направиха точно сглобяема
къща.Всичко се случи за 2м.
Къщата е невероятна, всичко
е до ключ.
Ако искаш мога да ти изпратя
Координати.
И още нещо от Атина -
,Мамо, по-дебели хора не съм
виждал. Не бих могъл да
живея там."

за 2 м

# 623
Аз сварих домати - консервирах, в малки - за сина,  и по-големи буркани. Той иска малки за едно готвене, не му се съхранява, пък и  рядко готви.
 Фло , кажи на сина си, че не трябва е малко, да не му е  кеф и комфорт, но не трябва и голямо ,че  ще идват гости като има място и  няма да им се тръгва. Кой  обича да служи на гости днешно време?
 Каквото го измисли , да има място  да се  прислонява в природата ,пък и  там сте в други сезони, щом ви цъфти липата сега, при нас забравихме кога беше това. Доматите в оранжерията привършват, някак нагоре цветът пада и не връзват, има , но  един по един, до сега бе на купчина.
 Та сложих семена от на една дружка,  за проба втора реколта,  ако тези залезнат бързо и нямат. Навън имам ,добри за сега, има зазрели вече, със шефа ще сложим мрежа да ги предпазим от слънцето, но трябвало конструкция да прави ,да е полезна и да свърши работа. Каквото стане ,навън нямам очаквания,  като се получи ,ще се радвам.
  Не можах да заспя , овце ли да поброя ???

# 624
Тану , вицовете са добри понеже не се отнасят за мен! Yum  За тъщите вече минаха!
               Фло,на една кука е! Само дето не се разбираме за модела или по-точно за диколтето. Та вече почти оплетох гърба и сега плета предницата - да има време да уточни какво точно иска , че да не разплитам.
               Ох, като ви чета колко работа вършите , а аз все на диваната. Thinking

# 625
  • София
До сега четох, но ми омръзна. Още не е за навън.
Гледам, че доста хора ни четат. В момента и явни, и скрити, и гости. Голяма тарапана.
deniq, защо не се престрашиш и не скокнеш в нашата компания? Предполагам, че се срамуваш. Не се бой, готини сме.
КРАСИВА БЛЛА, ще кажа на сина.
БОРЯНЧИЦЕ, работи умерено.
ДИДИА, покажи туниката, като стане готова.
Сега ще опитам да поспя.

# 626
Оххх, вие работите ли работите, аз ще ходя да се срамувам в ъгъла Simple Smile. И тъй като нямам ъгъл свободен, все са запълнени, ще се срамувам по гръб на диванаТА Simple Smile.
Излиза ми се, но вън не е за жени Simple Smile, затова мързелуваме с Чарли всеки на неговата си територия Simple Smile . Горе- долу с по еднаква площ  разполагаме, само дето моето си е мое,  неговата територия - обща...
За половин месец вече научи няколко неща - ,,неее, чакай да ти кажа"" - когато влезе в моята стая ( ще си строши краката да бяга Simple Smile) ), но то сигурно и съседите се стряскат, толкова ,,страшно"" се карам Simple Smile,   ,,хайде да ядем"" - като загребвам гранули, запомни специфичния звук,  ,,Чарли, ела"" - някой път идва, някой път само мърда с ушаци, че ме е чул Simple Smile. Най- сме зле с хигиенните навици - 30- тина % успеваемост, май Телешкия му инат взема превес Simple Smile.

И така...
Това е моето ежедневие...
Децата си отидоха вчера, две седмици ще са при третия комплвкт баба и дядо, после ще видим...
В петък сложи д-ра втора ваксина на кучо, след месец - трета, и след две седмици след нея вече ще го удряме на живот по улиците...
Само не ми се смейте за споделянето Simple Smile, но пък искала съм, каза съм го Simple Smile... Всеки, каквото го влече Simple Smile....
Търсят ме.
Чаааф, до следващо писане ..

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 16:13 от Важна клечка

# 627
  • София
Привет мили момичета!
Казвам "момичета", защото много обичам сентенцията на Станка Пенчева " Обичам мъжете МЪЖЕ, а жените МОМИЧЕТА".
Да, но  всички сме  баби и това е много хубаво, защото „БА” на стария ни български език означава Душа, а „БА БА” – Стара Душа, душата най-близо до Слънцето. От там идват българските думи : Съд ба, Рож ба, Дар ба, Сват ба,Весел ба, Мол ба, Дел ба...
Някога Ба Ба е било титла, която се е давала на Старейшина или на заслужил, знаещ, вещ човек., а после Баба започнали да наричат най-вещата (можещата) жена. Тя имала цяр за всичко.
След това лирическо отклонение и понеже някой от вас харесват разказите ми, реших да да ви разкажа за първата си екскурзия  през 1977 г в наричаната тогава "капиталистическа страна" Австрия. /Ако съм досадна за някой нека ми пише и аз ще спра/.
Записах се на екскурзията, която беше с автобус на "Балкан турист " и посетихме Белград, Бедапеща, Братислава и Виена. Преди да заминем от записалите се 40 души бяхме  28 и ни проведоха инструкта в МВР. Няма да ви описвам как ни наплашиха, че ще ни отвлекат невъзвращенците и ние всички вървяхме навсякъде накуп заедно - голяма атракция бяхме. С нас пътуваше и едно тайно ченге, който всички го разпознахме, но не беше лош човек. Нашата група го провали, защото  на последния ден във Виена избягаха две двойки и едно момче. Този човек само дето не получи сърдечен удар. Много интересни неща се случиха във Виена, много обекти , музеи, базилики, дворци  посетихме. Сега само ще ви опиша една случка, която ме потресе. Писах, че в Природонаучния  музей, който е от едната страна на паметника на Мария Терезиа видях за първи път мумия, а от дргата страна е Музея на история на изкуството - един от най-богатите в Света. Та там екскурзоводката ни предупреди, че трябва да посетим тоалетните, защото са безплатни и ни предстои още ходене. За да се влезе в тоалетните /мъжки и женски/ се минаваше /чакаше/ в едно голямо фоайе и до вратата имаше един поднос пълен с шилинги. Всеки, който искаше можеше да остави за тези, които поддържат невероятната чистота. За тоалетните чакахме само ние българите и когато аз излизах /една от последните/ видях подноса празен. Това жестоко ме потресе, още повече когато разбрах кои са го направили. Тове сме ние българите, не всички разбира се, но има много, които навсякъде се намират и ни карат да се срамуваме.  Спирам!!!
Много писах, но нали няма какво да правя изтягам се на сянка. Мъжът ми се ядосва, че и той не е в състояние нищо да направи, но то няма и какво. Ядосва се, че даже чеснов лук не са насадили. Дъщеря ми е наела един градинар и той се грижи за тревата, живия плет , дърветата. Рози няма, но по цялата ограда има ириси.
Извинявам се за прекаленото писане, поздравявам ви работни баби и всичко добро.

# 628
  • София
Клечи, да не те отчайвам, но хайванчето може да не вдене за хигиенните навици. Моето 8 г. като се приберем от разходка си вършеше работата в коридора и ме гледаше с пренебрежение.
Нина, разказвай - интересно е. Аз започнах трудов стаж в една от 5те туристически фирми 82 г. Е, не беше Балкантурист или Комитета по туризъм, че там желаещи много и ги проучват подробно. А с майка - национализирана от комунягите няма шанс, въпреки баща номенклатура. Но не се оплаквам. Твоето ченге поне във Виена е загазило. А аз имах случай с ченгенце в ... Одеса. 1986 г, по времето на чернобилската авария с колеги бяхме водачи на корабни групи. Маршрута трябваше да е Одеса, Ялта, Сочи, Сухуми, Батуми, Истанбул. Последния град го пропуснахме - възродителен процес и останахме повече дни в Одеса. През деня екскурзии, свободно време, вечер спим на кораба. Аз като водач от фирмата в самостоятелна каюта вечер кротко  си чета криминале. Чукат и блъскат по вратата, отварям човек от екипажа и уж тайното ченге облещени - къде е напр. Марийка от твоята група? Нямам представа, сигурно се разхожда в града, все пак е 20.30 ч., още е светло. След 1 ч. излизам на палубата и си говорим с колеги от работата и конкурентните Балкантурист и Орбита, пушат, пийваме. В 22.10 ч. виждаме как руски милиционери отвеждат нашия. Подбутват го, съпровождат го близко до тялото - ясна е работата. След 30 мин. Марийка се връща ухилена и носи 2 -3 руски шоколада. Разтичва се екипаж, гранични служители - звънят, говорят, проверяват. Сутринта ченгенцето ни го върнаха в много изтерзан вид.
Излишно е да пиша, че през цялото време никой, никаде не спомена за аварията в Чернобил. Разхождахме се, валеше топъл, пролетен дъжд. Като акостирахме във Варна и докато чакахме самолета за София прочетохме за радиацията.
И други подобни случки имам.

# 629
Нинче, Айша, благодаря ви
за споделеното!
Обичам да се връщам в 20 век.
По повод тоалетната във Виена,
да ви разкажа за Москва.
Един месец бяхме от гимназията на обменни начала.
Ние гостуваме там, а след това
тяхната мат.гимназия в София.
Разходки, музей, дворци, галери..... и така от дворец на
дворец ми направи впечатление, че никъде не
видях тоалетна. Накрая "има ли
въпроси", попитах къде е тоалетната на техни величества? Е какъв смут настъпи! А после какво писах
за "безумния" си въпрос по
искане на ГК на ДКМС, може
да се считам репресирана !
Така или иначе тоалетна нямаше, както и във Версай,
но там ми показаха позлатено гърне.
Та такива смешки драги ми
Смехурко,
Ваша баба Цоцолана
Много ми харесваше "Патиланско царство".
Ех, спомени, ех луди години..

Общи условия

Активация на акаунт