КГБ = Клуб на Готините Баби - 214

• 42 832
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Добро утро, мили момичета!
Поднасям ви  горещо кафето :

Днес почитаме Св.Марина :
Поздрав за носещите това красиво име и най-добри пожелания.
Снощи прочетох много интересните постове на Айша и Красива Белла и вного ме впечатлиха. Четох ги с увлечение, както и вицовете на Тану и историческите събития, с които ни запознава Яжка. Благодаря ви. Flowers Bouquet
Благодаря и на всички други, които не споменавам /за да не пропусна някой/ но пишат интересно за всичко което ги вълнува.
Ще се радвам да споделяме както всичко друго така и интересните преживявания от живота ни.
Хубав ден, хубав празник и всичко добро.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 07:27 от Nina NN

# 631
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Нинка благодаря за кафето. Пия го и яхвам коня.
Нямам какво ново да разказвам, освен че вчера един човек, който като нас се е заселил скоро в селото/по-млад е от нас/ ни покани на по питие. Отидохве към 17,00 часа и очаквахме, че ще пием почаша вино на сладки приказки, а той човека се беше подготвил със салати, мезета, та и баница направил. Беше много вкусна между другото. За сам мъж се беше справил чудесно. Накрая извади и китара и попяхме и времето мина неусетно. Уговорихме се и за следващата сбирка - парти около басеина.
Сега ви пожелавам слънчева и усмихната седмица.

# 632
Добро утро! Тъй тя ,все повече хора харесват селото. Нека.

# 633
  • София
Добро утро!
Би ми харесало село за лятото, но трябва поддръжка и през зимата. Аз си искам парното през зимата, обичам си комфорта.
Много ви се радвам, че имате енергия в тази жега. Аз само гледам да се скатавам, нищо не ми се прави. Купих си еър фраер от Лидл и снощи го изпробвах с тиквички с пармезан - харесаха ми.
Желая ви хладен ден!

# 634
Добро утро и от мен!

Ако има именици от нашата къщичка или техни близки, нека са честити, късметлии и щастливи! Flowers Rose

И при мен нищо ново. Рано, рано си изпих кафето и вече съм на работа. Жегата тук е от сутринта, разтворили сме всички стаи и прозорци уж да стане течение, но уви..... Между другото вчера във фейса ми излезе спомен, че преди една година на тази дата в Русе е била измерена температура 46 градуса, та явно нищо ново под слънцето. Ще се пържим, ще пием вода и разни подобни за разхлаждане и се надявам да оцелеем Simple Smile

Хубав ден момичета, пазете се  и стойте на хладничко  Heart

# 635
От 6 часа вадим картофи ,аз и мотиката. Изморявам се и на почивки, остана още малко, половината мина, в другия двор - утре.

# 636
Да се обадя и аз, добро утро! На работа съм, имам чувството, че не съм била тука една година. Ще си подгоня задачите, ама като гледам никой не се е преработил в тия жеги, та темпото е лежерно.
Пиятелят е в София, ще се гледат с баща му някой и друг ден и в неделя пътува обратно за морето към Влас за една седмица.
Запрятам ръкави и пускам климатика, на всички лек ден!

# 637
  • София
Хайде, добър ден!
Свиря отбой. Плевелите и тревите са победени. Поне на този етап. Розите ми прогледнаха, даже открих една роза затисната изцяло от треви. Като съдран чувал съм, но ще минат драскотините и пробойните.
Сега сядам на второ кафе.
НИНКА, ще си го пия студено, въпреки, че в горещините се пият топли напитки.
Това научих преди много години, когато обикалях Хартум и Кайро. Освен, че е препоръчително да се пият топли напитки, когато поднасят Пепси кола "сервитьорите" хващат чашите така, че показалецът и средният пръст са потопени в колата. Е, в горещия чай няма как да си потопят пръстите. Simple Smile
ЕНИСА, нали знаеш правилото - не бързай много. Ако работата е била спешна, са щели да я свършат. Щом не са я свършили, значи не е спешна. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНА, как е добивът от картофи тази година? Спомням си, че веднаж и аз вадих картофи. Татко ми непрекъснато подвикваше - внимавай, съсече картофите. А аз му казвам - дай един микроскоп, че да ги виждам по-едри. Повече не ме извика да му помагам. Не се гордея с това. В наше село надойдоха млади хора. Някои си купиха готови къщи, други започнаха да строят. Много им се радвам на младоците!
КАССС, в тази жега що не ви разпуснат, та да си седите у дома? Ще работите като захладнее. Това предлагам. Grinning
МЕРИАН, ние в нашата къща зиме не ходим. Нямаме условия за зимна експлоатация. Зазимяваме я през октомври и после отиваме през пролетта. За лятото е чудесна - много е прохладна.
ПИПИ, нали тази седмица ти е последна работна преди отпуската? Форсирай, още малко остана.
Ние днес си тръгваме, че утре съм на тръстиката. Остана само да почистя къщата. Имам и помощници, бързо ще стане.
Хайде, до после. Hug

# 638
Добро утро,добър ден!

Борянчице,аз и един спец инструмент извадихме чесънЯ.🤭😄
Довечера лук.
Снощи си направих телефона да звънне в 5 часа да работя по хладина уж.Ааа,ами че то тъмноо
И си продължих да спя.😃😃🤭

В събота вечер имахме среща на випуска от техникума.Видяхме се,посмяхме и т.н.
Винаги са ми приятни тези срещи.
Е, остаряваме бавно,но здрави да сме .

И при нас жегата е на макс.
Аз ,както не понасям жеги съм се настроила, че и да мрънкам все тая ,та по-добре да си я понасям 😄
Сега слагам капелината и отивам да понапазарувам.
После в къщи.

Лек и спокоен ден за всички ни.

Фло,превари ме ♥️😃

Мама,тати и дете!🥰
Семейството от стълба до нашия дом.

# 639
5 касетки днес, 2+ преди, има още ,ще продаваме. От 3 кг - 3 касетки. Добри сортови и добър климат тази година. Имам малко засегнати ,де се заврели ,дето не очаквам картоф, те са първи. Дето са наполовина ги изхвърлих. Има една баба си каза ,че няма картофи  ,има сляпо куче и  не става у тях, ще и предложа  леко засегнати, ако иска за сега, че няма как всички да ползвам веднага. То драснато леко, но може да  повехне  и може да се скапе ,не знам кое  ще  е, пък и  са много. две касетки сега и двете + преди са от миналогодишните им, дребни повечето, но има и добри. Бутнах ги да не ги хвърлям ,има място, ами определено да стане. Но ще ги сортирам и още сега ще изхвърля дребните ,няма смисъл да ги прехвърлям  и да останат пак.
 Имам надежда за късни малини , да чукна на кратуната си ,за сега нямат  проблем но има време още, като онзи от вица с кравите - какво ще давате сега ,мляко или месо. И аз ги заплаших ,че ако и  тази година няма грам , ще ги изсека.  Дано удържат че са доста.
 Спрях се ,31 градуса ми сочи в момента

# 640
Ето съм Simple Smile
И аз ,,барабар Петко с мъжете""....
Нямам какво да кажа освен, че до сега се занимавах със себе си Simple Smile  - ,,брях, чИ красУтЪ"" и като публикувам съм стегнала раницата и отивам на фитнес...
Нито селото, нито земеделието е моето нещо, ама вие го знаете, толкова пъти съм го казвала Simple Smile, че нЕма нужда....  Всеки да живее, както намира за добре....
Хубав ден дами, кой където и да е и кой с каквото и да се занимава...

# 641
  • София
Добър ден!
   Днес закъснях със събитията.Горещо е, но по-добре пот да се лее,отколкото кръв.Като чета ,пак много кръв е пролята на тази дата.
Скрит текст:

Събития
813 г. – Обсада на Константинопол: Българската войска, предвождана от кан Крум, обсажда столицата на Византия Константинопол.
1279 г. – Войските на Ивайло разбиват в Котленския проход 10-хилядна византийска армия на император Михаил VIII Палеолог.
1393 г. – След дълга обсада от войските на османския султан Баязид I, пада столицата на Втората българска държава Търново.
1453 г. – Французите удържат решителна победа срещу англичаните в Битката при Кастийон, последната от Стогодишната война.
1762 г. – Петър III е убит, докато е задържан в Ропша, 38 дни след като той е отстранен от поста Император на Русия и заменен с неговата жена Екатерина II.
1868 г. – Столицата на Япония е преместена от Киото в Едо (днешно Токио).
1879 г. – Назначено е Първото правителство на България, начело с Тодор Бурмов.
1917 г. – С указ на краля на Великобритания Едуард VII фамилията на кралската династия Сакс-Кобург-Гота е заменена на Уиндзор.
1918 г. – По нареждане на Болшевишката партия и извършено от ЧК (Чека), цялото семейство на последния император на Русия цар Николай II е избито в Екатеринбург.
1936 г. – Започва Гражданската война в Испания.
1942 г. – Програмата на антифашистката организация Отечествен фронт е оповестена по нелегалната радиостанция Христо Ботев.
1945 г. – Втора световна война: Край Берлин започва Потсдамската конференция на трите главни антихитлеристки сили – Великобритания, САЩ и СССР, с участието на Чърчил, Хари Труман и Сталин.
1955 г. – В Анахайм, САЩ, Уолт Дисни отрива първият увеселителен парк Дисниленд.
1975 г. – Експериментален полет Аполо-Союз: Американският кораб Аполо и съветският космически кораб Союз осъществяват в орбита около Земята скачване на космически апарати на две нации за първи път в историята.
1975 г. – Източен Тимор е анексиран и става 27-а провинция на Индонезия.
1990 г. – Правителството на БСП взема решение тялото на Георги Димитров да се извади от мавзолея и да се погребе; решението е изпълнено същата нощ.
1994 г. – Състои се финалът на Световното първенство по футбол в САЩ, на който Националният отбор по футбол на Бразилия побеждава Националния отбор по футбол на Италия след дузпи.
1998 г. – България става член на ЦЕФТА.
2006 г. – Цунами, предизвикани от земетресение с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер, връхлита индонезийския остров Ява, отчита се, че жертвите са стотици.
2014 г. – Малайзийският полет MH17 е свален в източна Украйна от про-руски сепаратисти, загиват всички 295 пътници.

Нощем отварям всички прозорци да влезе хлад и чувам всички шумове.Това ми пречи да спя.Тъкмо задрема и някой се прибира,друг пали двигател и тръгва....една птица от 4ч започва да пее..Сега мисля да дремна,па довечера ще го мисля.
    Хубав ден,момичета!

# 642
Добър следобед на всички!
Аз ви чета всички  от до,но 3-4 дни не съм писала, защото няма за какво.Днес ходихме с  внучката на плаж в  близкото село Баня. Водата е минерална,но е много гореща  и не можех да стоя вътре повече от 10 мин.  Но беше малко разнообразие и за двете ни.
На всички желая приятна вечер след деня,който виждам, че сте изкарали  приятно и ползотворно.
Останете си със здраве и до скоро чуване!

# 643
  • София
Добро утро, мили момичета!
Да пием отново горещо кафе:
Днес 18-ти юли е хубав ден за всички нас, защото е рождения ден  на най-великия българин - Васил Иванов Кунчув - Левски!
Пия кафето и ми е тъжно, защото в съзнанието ми се прокрадва въпроса - Ще се роди ли отново Левски?????
Все още  се надявам това да стане! Народа ни има нужда от такъв ръководител, има нужда от ЛЕВСКИ!
Хубав ден и надежда за всички ни.

# 644
Добро утро дами Flowers Hibiscus

Нинка, благодаря за кафето! Що касае надеждата, нали тя умирала последна .... Дано!

Аз вече съм на тръстиката. От ранни зори е жегаво. Вчера след обяд  съвсем сдадох багажа, хич не ми беше добре, но в тази жега  май е нормално. Пих айряни на поразия, че от тях сякаш най се освестявах. Ще видим днес как ще е.
Общо взето при мен нищо ново и интересно, сивота, но аз си я обичам Blush

Усмихнат ден на всички и пак да кажа - пазете се, че тези жеги не са безобидни! Heart
Чаф до по-късно Hug

Общи условия

Активация на акаунт