В момента чета ... 85

• 53 084
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцето на един мъж...
Довършвам "Последната велика княгиня" от Ерин Търнбул. Историята е за Романови и в частност най-голямата им дъщеря Олга. Честно казано чета я вече насила, за да я довърша и от яд, че такава история е видяла печат. Олга прилича на американска тийнейджърка в средата на 20те, говори и се държи като такава. Голяма част от историята гравитира около Распутин и клюките за него, в смисъл всеки трети води разговори с Олга дали това, което се говори за него е вярно и се върти ли върти разговора около това. Княгинята е доста освободена, има любовен интерес към един от офицерите на баща си, а после и към един от офицерите в болницата, в която работи. Всичко това обаче е пресечено в зародиш един вид от майка й. Царят е представен като един слабохарактерен религиозен фанатик, който не знае къде се намира и е управляван от царицата. Очаквах наистина нещо по-различно Sad Голямо разочарование и май това ще ми е една от малинките тази година.

# 91
Взех си пратката от Озон, в която има и Даяна Нейната истинска история от първо лице и зачетох уж малко да придобия представа и стигнах до 20 страница! Отдавна май не ми се беше случвало Wink

# 92
Започнах " Сицилианските лъвове", много увлича, тип семейна сага, интересна е.Обичам такива книги, разбира се, прочетох и трите части на " Тъкачната вила".

# 93
Прочетох малко повече от половината на “Хари Потър и Нечистокръвния принц” и за мен от прочетените почти шест книги, тази е най-интересна. Не можах да се сдържа да не споделя, макар че се опасявам, че досаждам вече с коментирането на поредицата, обаче направо ме е обсебила…

# 94
Днес се срещаме с приятелка (книголюб, като мен) случайно, аз излизайки от Спиди носейки пратката от Озон, а тя тръгнала нанякъде, седнахме в близкото кафе да се видим и като изкарахме аз днешната поръчка, а тя пак Озонска, ама от началото на седмицата и стои в колата и като почнахме да ги обсъждаме да си говорим, викам някой, ако ни гледа отстрани ше има да ни се чуди на акъла хахах и всъщност оцених колко е важно да има с кой да споделиш впечатленията и терзанията от завладяла те книга и как все едно живееш в нея и ако имаш късмета той/тя вече да я е чела или да я чете и става още по-хубаво, та в този ред на мисли исках да кажа fenyx че напълно те разбирам и нямам против да споделяш, още повече Хари Потър ме е завладявала и мен така, въпреки че беше отдавна Simple Smile

# 95
  • София
Не досаждаш изобщо. И на мен ми е любима😅. Даже я препрочитам- на "Орденът на феникса" съм.

# 96
Благодаря за разбирането ❤. “Хари Потър и Орденът на феникса” прочетох преди няколко дни, подхванала съм цялата поредица, а на децата сега чета третата книга и не ми е скучно, че я повтарям, напротив - оценявам някои моменти повече.
Има ли цветно илюстровано издание на шестата и седмата книга (може и на английски да са), освен онези странни с рисунките на Любен Зидаров? На Джим Кей явно няма да видим, или поне не скоро, за МинаЛима - едва есента ще има третата книга…

# 97
  • София
Прочетох поредицата за Хари Потър преди десетина години. Като си спомня как гълтах книгите една след друга, не мога да си представя как някой би спрял посредата на поредицата, за да прочетете друга книга. За мен това е просто немислимо.

# 98
Вие сте добре. Всички книги от поредицата ги има вече издадени. Ние със синът ми чакахме по една година за издаването на новата. Първите две му ги четях на глас /все още не можеше да чете/. За следващите ни беше станало вече традиция и отново заедно и с коментари.  Беше най-малкият записал се в книжарницата за покупка на книгата при доставка. Но бяха много хубави моменти. По цели нощи съм му чела от книгата и не искаше да заспива.

# 99
Отдавна не съм писала, но се включвам по повод Хари Потър манията. Чела съм книгите като излизаха, при това ги взимах от приятелка и чаках първо тя да ги прочете. Започнах ги като ученичка, а последните прочетох вече като студентка. Една от книгите за Хари е най-бързо прочетената ми книга ever - взех я от приятелката ми и я започнах в петък вечер, цяла събота четох и в неделя ѝ я върнах. Ех, хубави години бяха, сега няма как цял ден само да чета. Един ден се надявам да ги препрочета, интересно ми е дали ще ми въздействат по същия начин.

По темата - чета “Момиче А”.

# 100
  • София
Прииска ми се и на мен да препрочета книгите за Хари Потър. Любима поредица за малки и големи. С всяка следваща книга ми харесваха все повече.
В момента съм към средата на „Детският влак“ на Виола Ардоне. Прекалено много ми идва комунистическата пропаганда и самата история на Америго отива на заден план.

# 101
Момичета, сещате ли се за някаква детско-юношеска книга на тема русалки? Търся подобна за подарък на 11г момиче.
В момента чета " В дворците на Кносос" Н. Казандзакис, много приятна книжка 😀

# 102
Отдавна не съм писала. Нямаше за какво. Изчетох доста книги, чието съдържание вероятно след време няма да помня. Най-сетне попаднах на "Виолета" на Исабел Алиенде. Аз съм отдавнашна нейна почитателка. Прочела съм вероятно всичко, издадено в България. Майсторът си е майстор!

# 103
  • Галифрей
Почнах да чета “ Чоки от Джон Уиндъм”
Разказва се за едно 12 годишно момче което има “ въображаем приятел” Родители му започват да се притесняват за него,отдавна би трябвало да мине тази фаза. Баща му обвинява “ въображаемото приятелче” и се чуди какво да направи. Но истината се оказва съвсем различна, приятелчето си е напълно реално но от друга планета. ❤

# 104
Почнах да чета “ Чоки от Джон Уиндъм”
Разказва се за едно 12 годишно момче което има “ въображаем приятел” Родители му започват да се притесняват за него,отдавна би трябвало да мине тази фаза. Баща му обвинява “ въображаемото приятелче” и се чуди какво да направи. Но истината се оказва съвсем различна, приятелчето си е напълно реално но от друга планета. ❤
Страхотна книга от моето детство. Имаше и сериал по нея.  Тя ме запали да прочета и други заглавия от Уиндъм.

Общи условия

Активация на акаунт