В момента чета ... 85

• 53 073
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм чела повечето от серията за Гамаш. Някои са по-добри от други. "The madness of crowds",  която четох последно (№17), не ми хареса особено. Вяли бяха героите. Нямаше ги много от характерните за селото образи или не бяха в елемента си. Самата предпоставка и престъплението не ми бяха интересни. Но аз така се чувствам за последните й романи, сякаш нещо липсва. Препоръчвам само за върлите фенове на серията.

Започнах "Мамник". Отдавна не бях чела нещо от български автор, така че съм любопитна как точно този жанр се е получил с български герои и теми.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 18:54 от Cool_Cat

# 631
Следващата за Гамаш, "Свят на куриози", е по-добра от "Лудостта на тълпите" - за много опасен убиец психопат и една доста любопитна загадка.

# 632
Почнах Път от кости на Кристофър Голдън, но не съм във възторг. Първите сто страници са ми доста скучни и тъкмо да се завърти напрежение и да се пробуди действието, текстът пак задосажда. Дано все пак настъпи някаква промяна.

# 633
Аня, не съм изненадана.
След разочарованията "Порцелановата кукла" и "Изчезваща земя" съм решила да избягвам книги от западни автори, ситуирани в Русия.
Не им се получават нещата.

# 634
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз пък подхванах "Мъртвите сибирски полета" и съм направо запленена.
Четейки така майсторски е разкана историята, че буквално все едно си в една
стая или вървиш в студа гол и бос към Сибир с Елисавета.
За мен това е руския вариант на "Клетниците" на Юго.
Още от първата страница започва много интересно, има доста сърцераздирателни
моменти, направо в тези жеги, четейки ми ставаше студено. Обемът на книгата е огромен,
но поради много интересните истории се чете бързо. Нямаш търпение да научиш съдбата
на всички. Като минус мога само да посоча, че наистина са вкарани много герои и е трудно
да се ориентираш кой, каква история има и за какво се бори и страда. Но, за мен тази книга е
шедьовър, рядко попадам вече на такива.

# 635
Странна книга за трилър е “Ловецът на цветя”. Всъщност е по -скоро роман с криминален елемент и най-интересни ми бяха абзаците за редките видове цветя, дори търсех визуализация в Гугъл (макар че някои не са чак толкова неизвестни).

# 636
  • София
Прочетох Невидимите фурии на сърцето. Хареса ми стила и ме увлече , въпреки че темата за различната ориентация не е моята.

До средата на книгата изобщо не симпатизирах на Сирил. Беше ми жал на моменти, но откривах много слабости в характера, които вероятно се дължат на нездравата семейна среда, в която расте. Други герои ми допаднаха много повече и ми се искаше да има повече отделено време за тях.

Финалът носи едно такова усещане за хармония и истинско щастие, каквито според мен Сирил не би постигнал без грешките, които е допуснал в живота си.
Това е финалното послание за мен - животът е низ от събития - случайни или не, които трябва да приемем, за да бъдем истински щастливи.

Като цяло беше интересна хроника на един истински човешки живот.

Започвам Зулейха отваря очи.

# 637
  • Пловдив
Изпуснах цяла тема Simple Smile Периодът ми е отпускарски и не сме се спряли последния месец.

В момента чета "Тайната на Диор" - Наташа Лестър. Интересна история, аз обичам да чета за Втората световна война, макар че нищо ново вече не се пише по въпроса.
На моменти ми се губят нишки и някои части ме объркват, но като цяло става за лятно четиво.

# 638
  • Mediterraneo
Прочетох Огнената диря на Саймън Бекет. След ударното начало с първата му книга, тази не ме очарова толкова много, мудна и скучна ми дойде. Ще си почина малко от него явно.
Изборът на Тес Герисън ми допадна, защото харесвам трилъри на медицинска тематика. Прекалено претупана развръзка обаче.
И черешката на тортата- най- после стигнах до Камък, ножица, хартия. След като толкова дълго време тази книга е широко препоръчвана, хвалена и харесвана, взех, че я прочетох. Можеше спокойно да мина без нея. Сигурно съм единственият читател, който не я харесва. Много скучен стил, заспивах, четейки. Сухо и накъсано разказване, като че ли не са достигали думи на автора. Образите- крайно несимпатични, действието- мудно и застинало някъде. Заради 1-2 туиста приемам, че има някакви качества книгата. За останалото аз лично не съм имала очи.
Вода за цветята, другата прехвалена книга в последно време- минах над 50 страници, голяма скука. Дано се случи нещо!

# 639
  • София
За "Камък, ножица, хартия" не си единствена, аз я дочетох на вентилатор. Голяма боза.

# 640
  • София
Аз освен всичко, не я и разбрах особено и се почувствах като идиот Yum .

# 641
Не си, не си, и двете книги не харесах, едната (“Камък…”) само прегледах като история, след като прочетох малко от началото на книгата и не ми хареса стилово. Много полезно е, когато в сайтовете слагат откъси от началото на дадена книга, така читателят може да се ориентира дали харесва стила на писане, превода, да добие някаква първоначална предава и да реши дали иска книгата или не. Спестено време, а и пари- ако се купува (а не заема от библиотека, приятел и т.н.).

# 642
А аз чета няколко неща в момента, в различни периоди от деня различна книга Sweat Smile Засега мога да кажа, че The Children on the Hill на Дженифър Макмеън е най-странната нейна книга, която съм чела, но в същото време е не по-малко увлекателна от другите. А Las otras niñas на Сантяго Диас също е много интересна, базирана е на реален случай - за убийството на 3 момичета близо до Валенсия през 1992 г., след което убиецът избягва от Испания и до ден днешен Интерпол го издирва. Това, което авторът прави, е, че дава своя версия как биха могли да се развият нещата, ако убиецът бъде заловен сега (разказва и въображаемата история на убиеца - къде е бил, какви са другите му жертви). За мен тази поредица е много добра, но поне засега не се очертава да я видим на български, уви. И освен това чета още една книга на тема хипотиреоидизъм, но този път за лечението с Т3 - Recovering with T3 на Пол Робинсън, която се очертава да е истинско бижу.

# 643
С кеф ще прочета и току-що излязлата и нова на Алис Фини - Дейзи Даркър, даже и без да инспектирам превод, откъс и да се стискам за 20 лв.

Но аз съм от тези, които не четат Пруст “на плажа”.

В момента съм на Влюбеният Айфел

# 644
Чета "Лазар" на Ларш Кеплер и от темата си набелязах "Глава 12" на Жером Лубри.
Ако успея да се добера без деца до Алеята във Варна, ще я купя от там.

Общи условия

Активация на акаунт