В момента чета ... 85

• 53 070
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Аз прочетох "Кома" на Робин Кук и ми допадна. Приятно трилърче с интересна концепция за мединска конспирация. Допадна ми и се чете бързо, въпреки че има тук-там нелогичности, но в кой ли трилър няма. Снощи започнах "Опашка от убийци" на Хоровиц (най-накрая ги върнаха в библиотеката) и се надявам да е готина като предната част.

Иначе и аз утре съм се насочила към Алея на книгата и много се надявам да е останало нещо интересно в кашончетата до 5-10 лв Grinning Миналата година се сдобих така с "Почти нормално семейство" и бях много щастлива Simple Smile

# 646
  • Mostly in my mind
С кеф ще прочета и току-що излязлата и нова на Алис Фини - Дейзи Даркър, даже и без да инспектирам превод, откъс и да се стискам за 20 лв.

Но аз съм от тези, които не четат Пруст “на плажа”.

В момента съм на Влюбеният Айфел
Аня, благодаря ,че сподели. Не знаех, че има нова. И аз ще я прочета с кеф. Simple Smile

# 647
  • Варна
Аз прочетох " Флорида" на Оливие Бурдо и ми допадна книгата. Написана е като личен дневник на една бивша мини мис ( детските конкурси за красота в САЩ) , в който споделя миналото и настоящето си. Изгубеното детство, властна майка и безволев баща, който няма сили и желание да се противопостави на изтрещяването на съпругата си. Неговото спокойствие му е по- важно отколкото да защити дъщеря си от майчината лудост. Изкуствен тен, изкуствени мигли, грим, прашки, подплънки в сутиена, сластен танц пред журито с цел съблазняването му, всичко това на 10 г. Последиците в конкретната книга увредена детска психика и отмъщение чрез лично самоунищожение. Simple Smile

" Питър Пан трябва да умре" на Джон Вердън. Динамична книга действието се развива бързо, допаднаха ми и главните герои. Докато " Намисли си число" от същия автор я влача. Мудно ми върви и поради тази причина за момента я оставих на изчакване. Разсеях се с 2 разказа на Олга Токарчук и предполагам с нейното творчество ще продължа и нейните " Чудати разкази", допада ми написаното от нея. Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 15:32 от floren

# 648
Лоли,
Тя е прясна, прясна, едва изхвърлена на пясъка за лятото.
Аз чакам и още три от сиелци, едната е като продължение на Миниатюристът, за която скоро стана дума:

# 649
Но аз съм от тези, които не четат Пруст “на плажа”.
Много се колебаех точно за Пруст, да ти кажа, вечно изпитвам страх да не ме помислят за проста другите летовници, но в последния момент размислих и си нося тази, като силно се надявам сем. Гагаузки да не чакат на плажа с хладилните си чанти, торбите със сандвичи и резервните бански 🏖
Скрит текст:

# 650
И аз се бях засилила към "Камък, ножица, хартия", но "семейство прави нещо си" не ми се четеше. Порових си по-назад в архива и без очаквания започнах "Гнездото на кошмарите" на Стив Мосби. Чак кошмари няма, но пък ми е уютно-интересна. Разсъждам си четейки върху екзистенциалното - мъж или жена детектив са ми по-интересни и дотук май жените имат лек превес.
Брей, той бил симпатяга тоз Стив и интересното споделя едно тяло с Алекс Норт - "Шепнещия мъж", която не харесах особено.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 16:31 от evencee

# 651
Приключих "На лов за Дявола" за два дена. Много бързо се чете, макар и да почива на доста  факти по делото за садиста и канибал Чикатило. Благодаря на този, който я препоръча, мисля че по повод коментарите за Дете 44.

# 652
Приключих "На лов за Дявола" за два дена. Много бързо се чете, макар и да почива на доста  факти по делото за садиста и канибал Чикатило. Благодаря на този, който я препоръча, мисля че по повод коментарите за Дете 44.
Зимата я бях започнала  "На лов за дявола " но много мрачно и тягостно ми ставаше и я оставих да отлежава. Трябва да я довърша. И "Дете 44" съм си приготвила но да видим кога ще стигна и до нея.

Иначе прочетох 3 книги напоследък.
"Повелителя на мухите " добре беше.
"Момиче А " очаквах повече,но не е лоша.
"Снаха" хареса ми.

# 653
  • софия
Нарисувано с къна,много приятна,увлекателна и лека за четене.
Мисля,че би била подходяща за плажа.

# 654
Прочетох Влюбеният Айфел и никак не ми хареса.

# 655
За книги на плажа има отделна тема даже, но всяка книга, която е по сърце на конкретния читател е подходяща за там, разбира се.
Видях, че Колибри ще издадат отново “Ако пътник в зимна нощ” на Итало Калвино, четох я преди време (нямаше откъде да я купя, заех я) и сега определено ме зарадваха с този анонс.
Скрит текст:
Предпочитам на нея да отделя време да препрочета, отколкото евтини трилърчета да ми заемат място в личната библиотека, на мен ми хареса, но е особена, фрагментирана и с незавършени - привидно истории, затова няма да я препоръчвам. Единствено финалът на книгата ми се стори с леко захаросан привкус, но пък такова е било решението на автора.

# 656
Аз за плажа взимам всякакви книги, които очаквам да са ми интересни. Проучвам ги внимателно предварително, за да не уцеля греда, но книгата, която взимам, не е задължително "лека", а и какво означава лека? Освен това ми е важно да е на хартия, защото електроника не нося на плажа - нито телефон, нито Киндъл.

# 657
Хайде да препоръчам една книга, която става и за на плажа - Знакът на всички неща на Елизабет Гилбърт. Книгата е просто много хубава.
Малко като книгите на Исабел Алиенде, но си има собствен прекрасен стил. Май най-хубавата книга, която съм чела през последните месеци.
Започвам Мария Терезия, че предстои посещение на Виена.

# 658
За този уикенд съм предвидила "Истории от ръчния багаж" като плажно четиво.
Тази година ударих рекорд по прочит на български книги и все добри попадения.
Успоредно съм в началото на "Бегуни" Олга Токарчук.

# 659
С интерес ще чакам отзив за “Бегуни”, все още не се осмелявам да я прочета.
Междувременно прочетох в блога на Радослав Бимбалов разказа му “Обричам те” - писан преди време, но ужасно актуален (като сега медийно експлоатирана тема).
Видях, че наскоро е издал и роман и ще се поинтересувам повече от неговото творчество.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 09:06 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт