В момента чета ... 85

• 53 063
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Към Токарчук и Господинов все ми е трудно да подходя заради високия стил и претенциозност,че са специфични автори и е необходима нагласа да се четат,а и четивата им претендират да не са харесвани от всички,а само от определена група читатели.Това е лично мое мнение,затова още не съм подхванала "Времеубежище",притеснявам се,че няма да  я оценя подобаващо,въпреки че много ми допаднаха разказите на Господинов,но не и романите му.
Само да поясня:веднъж вече започвах "Времеубежище" и я изоставих..усетих,че не съм готова да я разбера,въпреки тоновете литература,които съм изчела.
Докато при Токарчук много ми хареса "Карай плуга си...",разказите в "Гардеробът" и да се надявам,че ще се разберем и с "Бегуни".

# 661
На Токарчук са много добри и “Чудати разкази”, особено ми харесва новелата в края на сборника - “Календар на човешките празници”.

# 662
Да,сега си спомням,че те бяха първия ми допир до нейното творчество,мисля че разказът за зелените хора ми беше харесал много.

# 663
Да, и той, и разказът с историята за гъбките, изобщо този сборник, както и “Гардеробът” са сред любимите ми книги от личната библиотека.

# 664
Към Токарчук и Господинов все ми е трудно да подходя заради високия стил и претенциозност,че са специфични автори и е необходима нагласа да се четат,а и четивата им претендират да не са харесвани от всички,а само от определена група читатели.Това е лично мое мнение,затова още не съм подхванала "Времеубежище",притеснявам се,че няма да  я оценя подобаващо,въпреки че много ми допаднаха разказите на Господинов,но не и романите му.
Само да поясня:веднъж вече започвах "Времеубежище" и я изоставих..усетих,че не съм готова да я разбера,въпреки тоновете литература,които съм изчела.
Докато при Токарчук много ми хареса "Карай плуга си...",разказите в "Гардеробът" и да се надявам,че ще се разберем и с "Бегуни".
Мисля, че щом  не сте харесали другите му романи, и с този няма да е по-различно. Те са много подобни, темата е почти същата. Токарчук не съм чела. Дали се намира нещо електронно?

# 665
И аз имам такова усещане:).
Не съм виждала Токарчук безплатно електронно,може да попитате в другата тема.

# 666
В Читанка има "Правек и други времена" и според мен е от по-четимите й прозведения.

# 667
Точно днес пътувайки малко четох от Правек и други времена - първа среща, малко странни, но ми харесват историите ☺️

# 668
Прочетох Сюжетът от Джийн Ханф Корелиц. За мен е клиширана и предвидима до степен, че можеше спокойно да я чета до средата. Дори да се абстрахирам от логическите пропуски, ме влудяваше фактът, че е абсурдна спрямо всякакви правоприлагащи норми.

Авторката пробва да е много пунктуална, но всъщност е повече досадна. Обляга се тук там на разни имена, сякаш прави намеци и проси внимание.

Като цяло, не е лоша толкова книгата, става за един уикенд. Краят ми беше ясен още почти в началото и общо взето я дочетох на автопилот.

# 669
Напълно съм съгласна с това мнение, книгата четох миналата година на английски език, докъм средата ми харесваше, после - досади. Много ме дразнеше и главния герой като поведение. Или накратко - добро начало, лошо продължение на книгата след него.

# 670
  • София
"Бегуни" бях взела от Читалнята (в градинката) пред Народния театър.

# 671
  • София
Започнах на плажа Резерват за хора и вълци и е поредната БГ книга, която прекалено претенциозно/измишльотински написана. Така жадувам да си прочета една нормална книга, без излишни описания и сравнения, без задължителното описване на природата ни почти като зависим към нея. Историята сама по себе си е интересна, но е супер прекалена. Уж е в наши дни, пък хората се лекуват с отвари и мехлеми. Бързо се чете, обаче напънът да напишеш книга за съвремието в стила на Елин Пелин е смехотворно.

Взела съм и Двама братя, май ще я започна утре нея.

# 672
  • Mostly in my mind
Аз съм на "Малки жестокости", Лиз Нюджънт.

# 673
И аз не харесах "Резерват за хора и вълци".

# 674
Последната книга, която прочетох от български автор и харесах беше “Вечен град” на Богдан Русев (тези дни мисля да чета и неговите “Три новели”). Хареса ми и разказът на Радослав Бимбалов, за който споменах по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт