Пубертетът при момчетата - 14

• 47 482
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Моят два пъти една дреха не облича, дори и да я е сложил за 10 мин., като я съблече, директно хвърля в коша за пране. Обаче за зъбите - постоянно се разправяме. Мързи ли го, инати ли ми се, като вижда, че се ядосвам, не знам..... Тръкне два пъти и уж е готов. Направо пощурявам. Силно се надявам, като почне да се заглежда по някоя мома, да се светне за по-добро миене.

# 151
  • София
Същата работа е и при нас. Постоянно повтарям, ръцетееее, сапууун , лицеееето, банята, гъбатаааа, търкай,не се гали, събуй това, облечи онова. Ние с баща му сме по 3 пъти на ден в банята, мия го и го трия от бебе, щото нали възпитание, пример-  уви, само след напомняне понякога между шест и осем напомнения.

И това се оправя - към и след 15 навършени години.
Сега става сутринта и първата работа в банята, кара ме да купувам измивни гелове, кремове, козметика.
Събирам изпраните дрехи и му ги тупвам на купчина в стаята му, след това той си глади и прибира на закачалки в гардероба.

# 152
Зъбите са драма и за моя син. На всичкото отгоре той много бързо натрупва зъбен камък и зъбите му трябва да се мият редовно, качествено, с абразивна паста и електрическа четка на високи обороти. И после задължително конец, че са му много на гъсто зъбите.

По препоръка на зъболекаря аз му мия зъбите все още. На 17-и има час, да видим какво ще каже. Но сме стигали до седем кариеса за шест месеца, при положение че зъбите се мият редовно и детето не яде и пие нищо, което да ускори кариесите.

За дрехите няма претенции. Пък и да има, няма възможност да ги изрази, защото в училище са със строга униформа.

За къпането се разправяме както за всичко останало. Една вечер го вдигнах от леглото в полунощ (когато се прибрах), защото след тренировка не се беше изкъпал. Не съм маниак на тема чистота, ама да си тичал два часа на жегата с дебели чорапи в маратонки и да не си вземеш душ, не го разбирам. Иначе все още няма нужда да използва дезодоранти, няма никаква миризма.

# 153
Моят два пъти една дреха не облича, дори и да я е сложил за 10 мин., като я съблече, директно хвърля в коша за пране. Обаче за зъбите - постоянно се разправяме. Мързи ли го, инати ли ми се, като вижда, че се ядосвам, не знам..... Тръкне два пъти и уж е готов. Направо пощурявам. Силно се надявам, като почне да се заглежда по някоя мома, да се светне за по-добро миене.
Има едни лилави хапчета, дето оцветяват плаката…. Голям ефект имат
А като знаят, какво става с плака върху зъба ( снимки бол в интернет какви гадости бъкат), и се мият след всяко ядене.

# 154
Моят от тотално некъпане сега се къпе по 4 пъти дневно и пак се разправяме.Зъбите горе-долу добре.Следи го ортодонт и му се кара ако се отпусне.

# 155
Nedinka, проблемът с кариесите не е до миене или немиене, отвътре идва. Чревна флора (свързана е с тази в устата), липса на важни минерали, микроелементи и витамини (може и да са достатъчно в храната, но да не се усвояват), наследствена предразположеност. Има хора, които здравословно ги удря първо на други места, а не в зъбите. Явно му липсва нещо (слюнката не успява да реминерализира зъбите) и флората в устата не е ОК щом и зъбен камък се натрупва. Бих направила подробни изследвания включително и на чревния микробиом. На български знам само този сайт: bezkaries.com, на други езици има повече ресурси.

Моето си мие лицето само под душа и то не целенасочено. Каквото мине от водата и шампоана. Joy Аз не го и карам. Кожата си му е детска още. От контене, дезодоранти и т.н. е много далече… засега. Знам, че може рязко да се промени. Laughing

# 156
Оцветяващите хапчета определено са стимул за зъбомиене!

# 157
Има едни лилави хапчета, дето оцветяват плаката…. Голям ефект имат
А като знаят, какво става с плака върху зъба ( снимки бол в интернет какви гадости бъкат), и се мият след всяко ядене.

Да, благодаря. Аз съм купила едно синьо като вода за уста, но точно за плака. И пак. Един път си сложи, после се скатава..... Разправяме се постоянно, че аз пък много мразя мръсни зъби и пощурявам като го видя с мити-недомити.

# 158
Синьо, правили сме изследвания, но всичко е в норма. Нищо не му липсва. Храни се разнообразно. Но ще погледна сайта. Благодаря.

# 159
Когато ви чета се успокоявам:grinning:
  Август ще прави 13г. преди 3м. беше 175см.и скромните 50кг. За всичко е над нещата. Миенето на зъбите голяма мъка. Постоянно се обяснява, показва. Ходи също на ортодонт и преди посещението зъбите му светят. Лицето къде го мие, къде не. Използва на Гарниер и от тук сместа със спирта. Карам го пред мен да си слага рол- он, че иначе ще се скатае. За дрехи и обувки не се впечатлява. Ние всичко качествено и хубаво му осигуряме, само желание от негова страна почти няма.

# 160
Jelena@ като те чета почвам да подозирам, че гледаме едно и също дете Simple Smile

# 161
Явно повечето в тази възраст са на една и съща страница....хахах

Лятото давате ли им джобни?

# 162
  • Русе
Давам. Ходи по улиците като бездомно куче и поне за вода да има. Отделно идва на село да помага и когато прояви старание и свърши заложената му работа, му даваме някой лев.

Малкото (14) е голямо конте. Прическата, изкъпан, напудрен, парфюмиран, марковите дрешки... Ужас е. Това дете не е от нас. И голямото не е от нас. Той ходи като бездомник, полива се с вода по 4 пъти на ден и го отчита за къпане. Няма значение как е облчен, не ползва козметика и се подстригва само след като ме е чул квартала.

# 163
Давам... и така си седят скътани в кеш-зоната, дето си ги събира. Бяс ме хваща понякога, защото се налага да помоля за дребна покупка, докато е навън, за да не се разкарвам и ме отрязва с "Нямам пари."
Лятото давате ли им джобни?

# 164
Моят има карта-ако ми трябва покупка от магазина превеждам и няма хън-мън.

Общи условия

Активация на акаунт