Пубертетът при момчетата - 14

• 47 432
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Да, това имам предвид, че може да включи и нещо друго освен плуването. Ще попитам в някой фитнес за упражнения без тежести. Ако не - след някоя и друга година той сам ще си тръгне на фитнес

# 676
Мариголд, благодаря.При него проблемът е с ФТ4.Останалите ги е регилирал.Явно нещо не приема добре и нещо конверсията куца.Сега е изписала течна форма- да видим.Но пак кръвни, за да регулира добре дозата.Преди няколко години беше перфектен с щитовидните, но явно пубертет плюс стрес(7клас) оказаха влияние.

Тежести за малки момчета не, мускулатурата не е готова, както и костната система.Със собствено тегло може или съвсем малко отгоре.

# 677
Забравих да кажа, че това лято за първи път пробвахме двамата със сина каяк. Като изключим, че аз после три дни едва си вдигах ръцете (всъщност не можех да ги вдигна), много добре ни се отрази и мисля догодина да отидем отново, а защо не и повече отведнъж.

Детето ходи да кара картинг често, но поне за мен това не е спорт, който би повлиял на физическото му развитие. По-скоро действа на психологическо, защото си трябва сериозна концентрация, за да не се забиеш в предпазителите.

# 678
  • София
От първи клас тренираше футбол - 3 или 4 пъти седмично, плюс мач през уикенда. Продължи така до 16 години. Последната комбинираше с фитнес. После само фитнес, година и нещо, тези дни започна кикбокс. Винаги е бил слаб, много енергичен, среден или малко над среден ръст. В момента, на 17 и половина, е към 183 см и 65 кг.
Малкият е по-скоро дребен, но мускулест и широкоплещест от раждането си. Тренира карате от градината още, сега е в пети клас. На ръста не му се отразява, но има изразен релеф.

# 679
И аз съм по-висока от родителите ми. Според онези сметки с ръста на родителите трябва да съм 156, а аз съм с 15 см повече. За съжаление не съм спортувала като дете.

ДХЗ, има разни книги за щитовидната жлеза, можете да се информирате и вие родителите. На тази авторка казват били добри: https://www.orangecenter.bg/author/izabela-uents.html. Със сигурност е поправимо положението, стискам палци!

# 680
Не зная какви са сметките за ръста, но синът ни на 14 вече е най- високият вкъщи. Blush

# 681
  • Русе
Тили, и у нас е така Simple Smile Малкото (14) размина баща си и брат си.

Тийнът започна тренировки по кик-бокс. Засега ходи със желание и му е интересно. Досега го мързеше да се запише някъде.

# 682
  • София
И у нас тийнът вече е най-висок (почти 16 г.- 190 см.), надмина ни всички. За една година мина последователно и мен, и баща си, и вуйчо си (дръпна около 20 см.), като естествено болките в кръста и колената не го подминават, ама като не слуша съвети, така е. Още в пети клас започна с волейбол, но заради пандемията го спря (и слава Богу, че го облъчваха как трябва да влезе в спортното). После в осми клас в училище подхвана баскет, но тази година го привикват в училищния отбор по волейбол, та продължава с него.
Вярно, че генът си е ген, но личните ми наблюдения от негови бивши и настоящи съотборници са, че включително младежи на сравнително ниски родители (ама за мен "нисък" е всеки под 170 см. Simple Smile се извисяват с по 20-30 см. над тях, та не е като да не се отразяват някои спортове на ръста Simple Smile

# 683
И жените под 170 ли са ниски? Аз съм над, но ми стана интересно. Все пак има и среден ръст.
По повод ръста - за да изглежда човек добре, зависи дали е добре сложен най-вече.

# 684
Е, много ясно, че са със среден ръст. Жени над 170 см. са високи според мен. Обаче, ако някой е над 180 см., сигурно всички под него ще му идват ниски.

# 685
Моят тренира баскетбол 🏀. Много е запален, всеки ден. Искат ли ви треньорите удостоверение за извършен медицински преглед на спортист по чл.8, ал.1,т.1.? Това са много кръвни изследвания, както и ехокардиография, ЕКГ, заключение от кардиолог, от ортопед. И сестрата при л.л. на детето каза, че всичко се заплаща, нямало пътека за това. Възмутена съм.!

# 686
Моят ходи на някакви прегледи, които плащаме към клъба, в който тренира.Не е голяма сума.За картотека ги искат.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 22:21 от ДХ3

# 687
Искат му ги за картотекиране. При нас ЛЛ ги мина като годишен профилактичен преглед и не сме плащали нищо.

# 688
Моят тренира баскетбол 🏀. Много е запален, всеки ден. Искат ли ви треньорите удостоверение за извършен медицински преглед на спортист по чл.8, ал.1,т.1.? Това са много кръвни изследвания, както и ехокардиография, ЕКГ, заключение от кардиолог, от ортопед. И сестрата при л.л. на детето каза, че всичко се заплаща, нямало пътека за това. Възмутена съм.!
За да участват в турнири тези прегледи са задължителни. Но при нас ги организира клуба е началото на учебната година.
Има спортен център на Красна поляна в София. Цените са прилични, карта не приемат.
Не става с преглед при личният лекар. Има много изследвания, които касата не покрива.
Втори път се редактирам Simple Smile
Става въпрос за картотекирани състезатели.

# 689
  • София
За картотеката единствено искат медицинска бележка.
Имат лекар, който ги преглежда веднъж годишно.
Тази година щяло да има някакви промени в картотеките, но все още не се знае какви.

Общи условия

Активация на акаунт