Та, спрях аз мазането и след 3-4 дни пак взе да избива. Една позната ми даде домашен крем с бял тамян и пчелен восък, който много помагал за рани и изгаряния. И с него почти се беше оправило положението, но пак в един момент нещата се влошиха. Та, ще съкратя малко историята, но в крайна сметка преди два-три дни пак се влоши много изведнъж, а беше почивен ден. Чаках аз да стане вторник и тръгнах да търся друг дерматолог, тъй като предишният ми каза, ако пак се появи, пак да мажа. Но как се маже кортикостероиден крем постоянно? Намерих аз друг дерматолог. Не беше доволна от гледката и се учуди как съм се държала така. Каза ми,бче има дисхидроза, но освен нея се е развила и бактериална и гъбична инфекция. Изписа ми Дипрогента и Фортекал за пиене, а също и инжекция-пак същата, като от първия лекар. Взех да се мажа снощи, правя и киснене в лайка преди това, по нейна препоръка. Мисля, че има подобрение, но като че ли Бетафузина по-бързо ми подейства. Исках да избегна кортикостероидите, а то пак на тях се натресох. Чудя се това може ли да е трайно решение на проблема. Тя ме пита дали съм ровила в пръст, аз казах че не, но после се сетих, че приблизително по същото време, когато се обостри за пръв път бяхме садили лук и чесън. Явно може да съм хванала гъбички, при вече нарушена кожна бариера, или поне така си го обяснявам. Още не съм била инжекцията, чудя се какво да правя, да не ми обърка съвсем организма тази инжекция. Някой има ли опит с подобни здравни проблеми, как се е лекувал, евентуално добри лекари-дерматолози. Просто си знам, че дори и да мине, като спра лечението, пак ще се появи. Това са снимки от вчера преди да отида на лекар и от днес. Има някакво подобрение, но не знам...
Благодаря, че ме изчетохте!