ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 47 228
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И какво излиза? След 7. клас нивото по БЕЛ пада, а по мат се повишава.
Това за нашите си деца.
Иначе средните резултати са потресаващи. Нямам спомен след 7. клас пак ли беше така.
То тук на литературните въпроси са окръцкали, не на цялото БЕЛ Blush, а и както вече писах, подготовка за това НВО по БЕЛ поне при нас нямаше, отделно свикване с формата и т.н, май и при вас беше така.
А средните резултати винаги са били такива, никак не се учудвам.

# 241
  • София
Аз лично петте точки разлика между седми клас и сега не ги броя като падане на ниво. За мен реално синковецът е на едно и също ниво по БЕЛ.
Но виж, математиката, е моята радост днес.

# 242
  • софия
Да, така е, но и по мат нямат свикване с формата.
При нас със сигурност бел мина съвсем между другото. Нямаше нищо общо със 7. клас.
Ще ми е интересно да разгледам, ако/когато качат резултатите по училища.

# 243
И какво излиза? След 7. клас нивото по БЕЛ пада, а по мат се повишава.
Това за нашите си деца.
Иначе средните резултати са потресаващи. Нямам спомен след 7. клас пак ли беше така.
А, моят и по двете е надолу, но него това хич не го вълнува.
Няма обаче база за сравнение. В седми клас са се готвили целенасочено. Сега, поне вкъщи, не е направил нито един тест ни по математика, ни по БЕЛ. В училище знам, че правиха пробно по математика плюс две пробни онлайн, които той отметна отгоре-отгоре, защото учителката им не ги беше предупредила, че ще пише оценки на тях. По БЕЛ нямам идея какво учат и правят. Не искам и да поглеждам даже.

# 244
Aз имам  бурни терзания какво се случва ако родители на ощетени деца заведат дело срещу държавата за необжалваемостта на оценяването. При чисто технически грешки от страна на квестори и проверяващи това е най-дразнещо и най-много боли..

# 245
И за мен бел е много любопитен. Защо такава разлика. Ния също се чуди да ходи ли. 8,5 точки й се губят от резюме или от теза или най-вероятно от и двете. При нас наистина адски много наблегнаха на бел, особено тази година. Такава преса не е имало в смг. И около нея няма приятелки с високи (над 90) точки на бел. За сметка на това математиката при нас е мега лежерна. Ния продължава да събира малка група от класа и решават заедно задачи. Освен Ния и едно момиче от тази групичка също е със 100 по математика, като пак казвам, изобщо не са се прегърбили от решаване.

# 246
  • софия
Мрън има 96 по мат, нейна приятелка - 99. И двете нямат математическа насоченост, и на двете не им е отвътре. Полагат усилия през цялата година, решават нормално количество задачи. Със сигурност повече в сравнение с тези, които се даваха в 133-то.

# 247
  • София
Божее, аз покрай седмокласничката забравих, че днес излизах и резултатите на десети клас. Хаха. Отивам да видя, макар че не очаквам чудеса като имам предвид, че почти целия втори срок отсъстваше от училище по здравословни проблеми.

П.П. При моята щерка има драстичен спад най-вече по БЕЛ (77,5 т.), но и по МАТ (91т.).  Тя очакваше повече по математика, защото твърдеше, че всичко е решила, но на една задача не е разписала добре решението, но каквото такова. Ще видим какво ще каже като се върне от физиотерапия.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 15:34 от lilfi

# 248
  • София
И при нас Математиката е по-добре (81 т.). По БЕЛ можеше повече, но наистина там е позарязала ученето.

# 249
  • София
При нас мат е 10т нагоре, бел 2 надолу, в сравнение със 7клас. Доволни сме и от представянето на настоящия седмокласник.

# 250
Да ми припомните 4 за годината колко точки беше?

# 251
  • София
При набора 93т математика, 66т БЕЛ без грам презорване. По БЕЛ определено очакваше повече, но за мен при цялото му неучене, под базовата езикова култура, този резултат си е съвсем реален.

# 252
  • София
За мен пък би било обезпокоително  нивото по БЕЛ да е надолу.Все пак е български език! Все пак   е задължително и основно нещо, за което по подразбиране се разбира че трябва да  не е  дъно  като резултат... За математиката съм на  по-друго мнение  .Аз съм доволна от дъщеря ми, доколкото изобщо се вълнуваме от това нещо.Отиде за спорта по МАТ< въпреки че й казах  ако иска и да не ходи.БЕЛ е с 87 точки, при условие че не й е стигнало времето и нещо е претупала накрая  тезата  ли , резюмето ли.... Така или иначе усилия не е полагала, а за мен е важно и съм спокойна че   избора за профил БЕЛ е правилния за нея.Ако положи и усилия и приеме сериозно нещата ехе.......  Simple Smile

# 253
  • София
При нас няма профил БЕЛ, липсва въобще възможност да го заявиш. Традиционно училището е с много високи резултати на ДЗИ-то, но ми е странно защо няма профил.

# 254
  • София
Здравейте!
Може ли да ми кажате точките как се преобразуват в оценки... приблизително Simple Smile
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт