ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 47 219
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Никак. НВО 7 и НВО 10 не се преобразуват в оценки.

# 256
  • София
Току-що Школо ме извести, че са променили срочната и годишната й оценка по математика. Беше оформена за 5 за годината. Явно е нанесла и резултата от матурите математичката. А уж нямаха значение тези точки ...

# 257
  • софия
Замислих се друго: не може децата от всички випуски да са толкова зле! Т.е. те са зле, защото и по резултати от PISA горе-долу нивото е същото, но това показва, че системата (учители, методи на преподаване, учебно съдържание) са зле и всъщност това е оценка на системата.
А забитото, непрозрачно и субективно оценяване по бел изобщо не искам да коментирам.

# 258
  • София
При нас изрично учителката по математика е заявила, че въобще не я интересуват оценките от матурата, така му остави 4 за срока и годината, при 87 т. от матурата и по-добър резултат от някои деца със 6 за годината..така се отказват деца от определени предмети..но това е положението, важното е, че на него не му пука, а и на нас вече ни е все едно Simple Smile.

# 259
  • София
При нас му нанесоха 5 като оценка от практическо изпитване (текуща оценка) за 78 точки по БЕЛ.  Предполагам няма да промени крайната, но още не е нанесена тя.

# 260
Мария, само едно дете имало 100 т по МАТ..Simple Smile
Кога излиза статистиката по училища - да видим все пак реалните заслуги и нива в училищата .. НВО 10 клас за мен е реален измерител, а не ДЗИ

# 261
Е как едно дете да има 100 по мат? Само в нашия клас са поне 2. В смг сигурно 95% са със 100.

# 262
  • София
Зазу, е как при 78 т. петица? Това не е ли над 5,50?

# 263
Не, това е 78. Зазу, пусни му на Тонев писмото от руо. Егати своеволията

# 264
84т е 5,50 , това е минимума, който се счита за окръгляна 6 ца
толкова имаше младежът по БЕЛ в 7 клас и г-жата, която усърдно смяташе да му остави 5 за годината изведнъж и се наложи да признае, че може да не е бъбрив и литератор, но поне е прилично грамотен

За едното дете със 100т по МАТ - не знам младежът ми показа някаква статия, не задълбах и понеже не познавам дете със 100т ..

# 265
  • Някъде в Европа...
Мария, само едно дете имало 100 т по МАТ..Simple Smile
Кога излиза статистиката по училища - да видим все пак реалните заслуги и нива в училищата .. НВО 10 клас за мен е реален измерител, а не ДЗИ
Скаридка, по БЕЛ, не по МАТ...Ето тук в темата аз прочетох за два набора вече, ако съм пропуснала още някой, се извинявам...

# 266
  • София
.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 18:11 от BFF_

# 267
НВО 10 клас от една страна е измерител, от друга не. Нямаше уроци и стрес, но нямаше и мотивация съществена.
Децата вече окончателно насочили се в посока - хуманитарна или природни/инженерни науки нямат никакво желание да натискат другия предмет.
Може би БЕЛ може да е измерител, защото поне заради задължителното ДЗИ трябва да са на педал, но пак е относително.
Деца, които няма да профилират нещо свързано с математика, например, имаха 2 часа тази година, оценка по математика няма да им потрябва за нищо, не са се напъвали за НВО. изобщо.

# 268
Във фег има 10 деца с 90 и над 90т. по бел. Средният резултат е 78,86.
За мат нямаме данни.

# 269
При нас нанесоха 5 при 69т по БЕЛ и тази 5ца я писа госпожата като изходящо ниво.За учителите няма наредби за тях всичко е позволено.По математика също нанесе точките в оценка,обаче не промени срочните и годишните.

Общи условия

Активация на акаунт