ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 47 190
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Не, дори за дзи още няма. И аз съм любопитна.
Нашата учителка по бел беше пратила на децата много хубава и подробна разбивка за успеваемостта на фег и класовете. За математиката нямаме никаква информация, но там едва ли резултатите на фег са така добри като по бел. Въпреки това ми е интересно дори по класове как сме по мат.

# 346
  • София
Моята снощи се прибра от първото самостоятелно момичешко море. Отидоха за 3 дни заради Джулая. Много е доволна, очаквано не е спала.
Мислех днес да отидем до Киров да видим нво бел, а то за 10 клас било само на 29.06, а 7-ми клас е до днес. Яд ме е, че недогледах съобщението на руо, но здраве да е.
И за 10 клас е до днес

# 347
Моята снощи се прибра от първото самостоятелно момичешко море. Отидоха за 3 дни заради Джулая. Много е доволна, очаквано не е спала.
Мислех днес да отидем до Киров да видим нво бел, а то за 10 клас било само на 29.06, а 7-ми клас е до днес. Яд ме е, че недогледах съобщението на руо, но здраве да е.
И за 10 клас е до днес
Ми в сайта на руо пише, че е било само на 29.06:

български език и литература Х клас – на 29.06.2023 г. в ПГЕА, район „Овча купел“, бул. „Овча купел“ 1, от 08:30 ч. до 12:30 ч. и от 14:30 до 18:30 ч.

Ако си ходила днес и е станало, пиши ми, моля!

# 348
За 10 клас е до днес поне във Варна

# 349
В петък бяхме до Овча Купел и ни казаха, че за 10 клас е било само на 29. 06, така че видяхме работата само на малката, а каката и баткото не успяха, защото и аз мислех, че за всички са тези три дни.

# 350
Да, и аз като прочетох Зори звъннах да питам и ми потвърдиха, че днес няма начин да видим на 10 клас работата.

# 351
  • София
Поправям се. Явно е било само на 29-ти за 10 клас и този от училището, в което се п роверяват, ме е подвел, а съобщението от Школо не съм дочела.
Ние ходихме на 29-ти, защото младежът замина на 30-ти сутринта на лагер и нямахме друга опция. В противен случай от недоглеждане сме щели да изтървем срока.
Малко тъпо - само един ден.

# 352
В нашето РУО е обявено за 10- ти клас до 3.07. включително. Има и график.

# 353
  • София
Копирам пост на Светкавица от 11класната.

С пълното съзнание за ваканционен и отпускарски сезон, който не е подходящ за сериозни проблеми, но все пак обещах и ви представям окончателния вариант на текста. Пиша го от името И на 12класници,тъй като повечето са на 18 години, нелепо е все ние да им упражняваме правата.
Моля, който желае да коментира, допълва. Желаещите да подпишат, нека да ми пратят някакъв мейл на лични, така се идентифицира подписал, а в същото време се запазват и личните му данни.
Текстът
До МОН
Уважаеми дами и господа,
Ние, учениците от предстоящ 12 клас и техните родители с обяснима тревога посрещнахме новината за сериозен спад в образователното ниво на сегашните зрелостници, за което свидетелстват резултатите от последната матура по БЕЛ.
Същевременно сме запознати с нелицеприяти проблеми, свързани с оценяването на писмените работи, които проблеми бяха изложени в публичното пространство. В неформални разговори и лични контакти също сме били свидетели на оплаквания, споделени от зрелостници, свързани с неточности и неясноти при оценяване.
Моля, да разгледате обстойно нашите искания и очаквания към предстоящите матури по БЕЛ - задължителни за всички зрелостници - и съобразно правомощията си да реагирате своевременно във всеобщ обществен интерес и в стъпка към издигане на образователното ниво на следващите учебни поколения.
Предварително заявяваме, че не коментираме частни случаи на оценяване. Нашите искания са насочени към изработване на качествено нова система на проверка и оценка на знанията, както и на максимална прозрачност на прилаганите критерии. Исканията ни се свеждат до следното:
-Ясна формулировка в ключа към отговоритена задачи с отворен отговор и конкретизиране - допускат ли се и други отговори, които са по същество правилни, но не са изрично формулирани в ключа. Ако се допускат, което намираме за справедливо решение, нека това да бъде изрично отразено в ключа.
-Обосновка на корекциите на задачите тип"създаване на текст" , нанесени от проверителите. Много зрелостници съобщават, че при запознаване с работите си са установили подчертаване на иначе правилни думи и изрази, за които не е имало яснота в какво се изразява отбелязана та грешка. И ако допуснем некомпетентност на зрелостниците, то подобни корекции са били необясними и за опитни преподаватели. За да се избегне горното, моля да бъдат внесени поправки в правилата за оценяване и предоставяне на информация. Писмената работа да бъде скачена с протокол, ясно посочващ допуснатите грешки.
-Изработване на недвусмислено критерии за оценяване на писмените работи, с които преподавателите по БЕЛ в гимназиален етап да бъдат задължени да запознаят учениците във втори гимназиален етап. Сегашните критерии дават възможност за разтегливо и неясно тълкуване, което не е в полза на обучението по предмета.
Публичност на компетенциите на проверителитеПри запазване на личните им данни, да бъде създадена система за оповестяване на професионален стаж, квалификации и други характеристики, имащи отношение към качеството им на проверите ли. Примерна идентификация с уникален номер, което да способства за търсене на персонална отговорност при допускане на сериозни грешки в оценяването.
Задълбочено обсъждане от компетентни органи на всички налични до момента проблеми в сферата на образованието по БЕЛ и своевременно оповестяване на механизми за разрешаването им
Убедени сме, че предложените от нас лостове за промяна биха имали ползотворен ефект в обучението и представянето на учениците на бъдещите зрелостни изпити.
Очакваме вашата реакция.
..............................
Ами, това е. Разпространявайте, коригирайте, очаквам подписи. Като се съберат приличен брой, изпращам

Давайте да се включваме и ние!

# 354
На лични на Светкавица ли се пише, че искаш да подпишеш или има и мейл, на който да й пишем? Не съм чела 11токласната.

# 355
  • София
На лични на Светкавица ли се пише, че искаш да подпишеш или има и мейл, на който да й пишем? Не съм чела 11токласната.

Да. На лични на Светкавица си пращаш имейла. Аз включих и мъжО.

# 356
Изпращаме си на лични емейл адреса, а после?

# 357
  • София
И аз искам да се подпиша.

# 358
# 359
  • София
Аз също! Може ли линк към Светкавица?

Общи условия

Активация на акаунт