Майчинството счетоводно - 96

• 43 049
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст.Бременна съм с второ.
В 45 дневен болничен съм от 21.07, термина ми е за 04.09, а рождения ден на първото дете е на 06.10.Ще съм в застъпено майчинство.Заедно с болничния какво трябва да предам на работодателя,само приложение 8 ли и какво точно трябва да посоча в него?
Извинявам се, че тук задавам въпроса, но шефката на ТРЗ е в отпуск, а останалите са меко казано неориентирани 😀

# 211
Един въпрос и от мен. След седмица дъщеря ми прави 2 години и майчинството ми свършва. Въпросът ми е тази седмица ще взема ли майчинство или миналият месец е било за последно?

# 212
Ще имате превод майчинство за Юли и няколко дни след като изтече втората година ще имате превод и за дните от Август до РД на детето включително. Ако имате ПИК за сайта на НОИ може да следите там директно какво се случва.

Един въпрос и от мен. След седмица дъщеря ми прави 2 години и майчинството ми свършва. Въпросът ми е тази седмица ще взема ли майчинство или миналият месец е било за последно?

# 213
MintyMohito, благодаря за отговора Simple Smile

# 214
Здравейте и аз имам въпрос. Четох, четох пък какво съм разбрала не знам. Казуса е следния. Бях в болнични от средата на март 2023 до средата на април 2023г. След това имам един работен ден в който си бях на работа. След него отново съм в болнични без прекъсване. Питанката е влизат ли дните от първия период ( март- април) в тези 180 дни непрекъснат болничен? Миналата както и предходните години не съм ползвала нито ден болнични, доколкото разбирам имало и това значение.

# 215
Здравейте, мога ли да съм третата година в неплатен отпуск по майчинство и в същото време детето ми да посещава държавна ясла?

# 216
  • София
Здравейте, септември миналата година се върнаха на работа, а април тази година синът ми стана на 2 г. Исках да попитам предвид приетата по-висока сума за 2-та година майчинство, тези, които сме работили и сме получавали половината майчинство, имаме ли право да получим сега половината от увеличението? Надявам се да успях да си задам ясно въпроса. 😃

# 217
Имам следния въпрос: Откога започва майчинството? В момента съм в болничен, който издадоха от болницата.

# 218
Започва от 45 дневния болничен преди термин, или от болничния от болницата ако бебето се роди преждевременно/преди 45 дневния да започне.

Имам следния въпрос: Откога започва майчинството? В момента съм в болничен, който издадоха от болницата.

# 219
На някой да му дава грешка сайта на НОИ? Исках да проверя дали е подаден онлайн болничен лист от лечебно заведение 🥴
Вече седмица не го въвеждат и ми е притеснено.

# 220
На някой да му дава грешка сайта на НОИ? Исках да проверя дали е подаден онлайн болничен лист от лечебно заведение 🥴
Не, може би се опитвате да заредите страница, която е изтекла.
Опитайте от този линк:
https://nssi.bg/administrativno-obslujvane/e-uslugi-i-spravki/sp … vki/po-egn-i-pik/
След това ☞Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове

# 221
Да, дава. Вчера чак от 5-6 път успях да вляза.

# 222
Здравейте. Simple Smile
Някой може ли да ми разясни допълнителният двумесечен отпуск ( въведен август миналата година) при какви условия може да бъде използван? Има ли някаква връзка с 15те дни от деня на изписване на бебето или с полагаемият се на майката отпуск?
Благодаря ви.

# 223
Благодаря ви Ирен, Бенедета. Ще продължавам с опитите😆

# 224
  • Бургас
Благодаря ви Ирен, Бенедета. Ще продължавам с опитите😆
често се случва да не мога да го заредя когато въвеждат информация вътре. Днес цяла сутрин не зареждаше, но преди малко влязох, за да си видя и аз болничните

Общи условия

Активация на акаунт