Папилома вирус и опити за бебе

• 472
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам, според гинеколога ми, PAP3D2 разновидност на вируса, изпрати ме на специалист, който откри предракови клетки и иска да изреже известен слой от шийката. Междувременно забременях 2 пъти, и двата пъти имам мисед в рамките на 3 месеца (бебето от втория е още в мен, предстои изчистване).
Поради тази причина, операцията на шийката се отлага.
Чудя се сега, какво е по-добре да направя, първо да родя (някак си🙄) и после да се оперирам или да започнем да се пазим и първо операцията да мине?
Тези предракови клетки за колко време може да станат опасни?
Разбира се, питала съм и двамата лекари, според тях няма значение кое ще е първо, и в двата случая ще мога да износя и родя.
Просто не знам какво да правя вече...
На 40г. съм, ако има значение.

# 1
  • София
Трябва да се изреже част от шийката, това става много бързо. Начинът на изрзвне зависи от степента на засегнатост - с конизация или ел. примка. Аз съм по втория начин, след което забременях и родих съвсем нормално. Просто си намерете добър онкогинеколог, който да го направи, а не обикновено АГ

# 2
Трябва да се изреже част от шийката, това става много бързо. Начинът на изрзвне зависи от степента на засегнатост - с конизация или ел. примка. Аз съм по втория начин, след което забременях и родих съвсем нормално. Просто си намерете добър онкогинеколог, който да го направи, а не обикновено АГ

Точно такъв е специалистът, при който ходих и имам дата за операция на 3 юли, но предвид, че ще имам кюртаж другата седмица, може да решат да отложат пак, защото е прекалено скоро. На 15 юли пък летя за България и може да не е ок да лежа по плажове след такава операция. Отделно, по мои сметки ще имам възможност да забременея отново когато свърши отпуската, защото ще е минал първият цикъл и ще имам овулация (както стана и след предния аборт през март). Общо взето това неколкократно забременяване и абортиране с бонус висяща операция, вече ме напряга изключително много и се чувствам изгубена.
Бях питала евентуално след операцията, след колко време ще можем да опитваме, казаха 8 седмици. Всичко това ме плаши, защото губя време. Сега забременях веднага, но нямам гаранция че ще стане пак така. Може да отнеме месеци или години, не мога да си го позволя. 😢

# 3
  • София
На плаж може да седите, но не и да влизате във водата след операцията. Опити за забременяване след около 2-3 месеца. Важното е не само да забременете и да родите, а и да можете да се грижите за детето. Това няма как да се случи, ако се влошите.

# 4
На плаж може да седите, но не и да влизате във водата след операцията. Опити за забременяване след около 2-3 месеца. Важното е не само да забременете и да родите, а и да можете да се грижите за детето. Това няма как да се случи, ако се влошите.

Да наистина, нямам проблем да забременея, за щастие. Но да видя положителен тест и бебе с биещо сърце, нищо не означава в моя случай.

Бихте ли споделила, как беше след операцията. Тече ли нещо? Кръв? Слуз? Болки? Ще ми бъде от полза да знам какво да очаквам.

# 5
  • София
Болка няма, има кървене и лек дискомфорт. Не бих го нарекла операция, а по-скоро манипулация

Общи условия

Активация на акаунт