Банята - тема 44

• 35 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Много качествени.

# 706
До сега само чета темата с голям интерес, защото на нас също ни предстои ремонт на баня около края на ноември. Включвам се с предполагам много тъп въпрос. Харесах модел плочки, но се чудя дали тези ръбчета върху плочката са подходящи за съвсем малка баня, която реално ще се мокри постоянно. Няма ли да се трупа влага, мухъл и мръсотия повече от колкото, ако са съвсем гладки?

# 707
Естествено, че ще се трупа. Това са физични закони. Ако на стопаните не им пука дали ще отделят малко повече време за чистене и държат на тухлената визия в банята - слагат ги.
Аз не бих и специално избирах всичко да е лесно за чистене, да издържа на дезинфекция и да е трудно за падане.

# 708
чела съм, че ако е малко помещението се слагат по-големи плочки. Изглежда по- просторно отколкото с малки.

# 709
Да речем, не се ползват метро плочици. Много големи също не става, защото също изглежда смешно 1.5 плочка примерно. Ако са големи, поне 2 цели да се хванат на стена. Вместо 120 см, се ползват 100 см или 70 см (с тях би било идеално и съразмерно).

# 710
  • София
На мен пък мн ми харесват метро в малки бани и тоалетни.
2х 100/70си е голяма баня🤪

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 10:45 от Angel_Dust

# 711
Аз казах само каквото прочетох.

# 712
  • София
Знам, знам, въпрос на вкус е също.
Иначе за мънека ние взехме 20х60и 20х50...на едната стеничка си е плочка и 2/3😁 за ужас на всички пишещи правила. Аз си бях харесала точно снимки на малки бани с метро, ми дладурски са ми, обаче нещо в последния момент мм рече твърдо не.
"голямата" ни баня също е с по-дребни плочки, нямам проблем.
Естествено, по - малки плочки, значи повече фуги и чистене. Такъв тип релефни и матови... Трябва да съм тотално влюбена в тях, за да реша, че нямам против да прекарвам ежедневно екстра втреме в подсушаване и чистене. 33,5х55иначе не е малка плочката самата, също не съм сигурна как десен тип тухлички ще стои с фуги между тях, по-точно наистина ако искам този ефект ще си взема нещо подобно на метро(има и по-дълги "тухлички" )

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 10:55 от Angel_Dust

# 713
аз в същност мислих за тези тип мозайка.  защото заради възрастен човек исках да адаптирам една тоалетна с умивалник, но не  много малка, да има сифон на пода и евтл. да се пуска душ. И мислих да сложа тип мозайка на пода за да може да се моделира наклона към сифона в сравнително малко пространство. Но сега вие с тези фуги май ще ме откажете.

# 714
  • София
Кой тип мозайка? Колко е голяма, нас малката ни баня е 1,30х1,10-20

# 715
Американците масово слагат мозайки на пода, ама тип "пени", т.е. съвсем малки. Много им било красиво дизайнерски.
Аз се сещам единствено за класически войнишки гърч от времето на социализЪма - войници да търкат мърсотия с четка за зъби.

# 716
  • София

Едната ни баня е с такива, в крайна сметка пак има визията на мозайка, с по-малко фуги все пак. Като изключим, че плочките отгоре са яко криви дали дефект при производството или да се подчертае ефекта им🤪, седят ок и нямаше проблем да се направят 2наклона.

# 717
  • Sofia
чела съм, че ако е малко помещението се слагат по-големи плочки. Изглежда по- просторно отколкото с малки.
Абсолютно - големите плочки, светли, със същия цвят фуга, за да се сливат създават най-добро усещане за простор в малка баня. Едно голямо огледало (примерно зад мивката, до тавана) пък "удвоява" пространството пред него.

Малки плочки, декоративни, с видими фуги, са по-добри за по-големи бани, където можеш да създадеш едва ли не отделни пространства, с различни плочки (примерно една стена с една декорация, друга страна с метро плочки и т.н.т.).

# 718
Angel_Dust моята цел не е мозайка или вид мозайка. Аз в същност не го харесвам това, но съм виждала, че при малки помещения е необходимо за да се моделира сифон.

# 719
  • София
Добре де, колко е малко? Може би с плочкаджията  да говорите възможно ли е, и колко големи е удачно да са плочките, за да стане, дали е по-добре с линеен или нормален или ъглов и да съобразиш избора с насоките.
Иначе като ми кажат мозайка и аз най вече се сещам за соц баните, където си е  като излята, но такава май никой не прави

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 14:54 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт