Банята - тема 44

• 36 477
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте , предстой ми закупуване на структура за вграждане , бихте ли ме насочили кои марки са най-безпроблемни ? Също така коя марка душове е по-добрия вариант Интер Керамик или Феро ?

# 91
Най-добрите структури са Геберит. Но внимавай ако комбинираш с евтина турска чиния.
За душове бих търсила Грое и Хансгрое.

# 92
Ето го нашия китаец (от AliExpress) много съм доволна.

# 93
Готино е, но на мен ми се струва , че изисква мноог дупчене. Не е по мой вкус толкова да надупча нови плочки.
За ваната , ако нямате особена нужда монтирате ли дръжка на стената за помощ за изправяне ? Аз гледам тук се включва при доста примери за баня , но аз отказах да слагат. При нас водата е варовита и не ми се чистят излишни елементи.
Друг въпрос имам , ако вграждате баня оставят ли прозорче за ревизия? Този път не оставиха, но преди имаше .
НАшето днес завършват. Последно боядисват едно място на стената и включват електричеството на шкафчето над мивката. После си събират постелките от сълбището и коридорите и ще си отдъхна Simple Smile

# 94
Какво значи: "вграждате баня"?
Прозорчето за ревизия се оставя, ако има водомер или кран за спиране/пускане на вода.

# 95
вана , сори.
на предната стена с плочките до сега все сме имали прозорче. от страната където са връзките с отводяване и тръбите . Аз лично съм го ползвала да погледна дали е сухо под ваната и да си направя сметка дали от вик има нещо или силиконова фуга ще се подменя.
сега няма. но и нищо не може да се направи вече.

# 96
  • София
За вана бих, какво правиш ако се запуши сифона й?

# 97
Не знам какво правиш. Аз докато се усетя и беше ги налепил. Нищо. Сега се надявам да не се запуши.

# 98
Каквото правиш, ако се запуши сифонът на пода.

# 99
не е съвсем така, защото при този санитарен акрил не можеш да сложиш какви да е препарати

# 100
И аз скоро правих вана и така затвориха. И го отвориха после много внимателно и се сложи ревизионен отвор. Работа за 30 минути беше. Много внимателно трябва да се пипа при отварянето и много прах има, ама много. От тухлите имаше червен прах и ужасно цапа фугите, но стана.

# 101
Няма да пипаме. На мен много ми харесва как стана. Писна ми от една седмица някой в къщи и пр. Само не очаквах че няма да направят или поне да  попитат. За лайсните и за това . Все пак е решение на клиента. При страшно добра работа ... както ми обясниха ъгловите лайсни са напълно излишни , защото плочките се срещат изрязани на 45 градуса и ръа е перфектен с малко фуга ... и изобщо всичко им е точно, но такива дреболии да не попитат клиента да реши ... ами разваля чувството на доволство. Не им струва повече работа. Напротив. ако бях казала лайсни нямаше да ги реже и шлайфа плочка по плочка ,но пак не се сещат да попитат.сега за едни неща се радвам че не са ме питали , защото банята без лайсните е станала много по-хубава от тази с лайсните . Но има едно такова чувство  - защо не ме попитаха.. сега тази ревизия. Няма да се занимавам , но го мисля. И то при толкова добре свършена работа.

# 102
не е съвсем така, защото при този санитарен акрил не можеш да сложиш какви да е препарати
Агресивни препарати не е добре да се използват и на подовите сифони.
Аз ползвам само спирала, винаги работи.
Радвай се, че не са ти сложили лайстни. Рядко се срещат майстори да пилят на 45° по собствено желание. Моите знаят, че няма да мине номерът с лайстничката и силикончето, но се пробват отвреме-навреме😆

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 20:24 от Чи лу

# 103
  • София
😂 😂 😂 А той клиента защо не си е казал какво иска в началото и не им е оставил вратичка за ревизия и лайсни?

# 104
Защото идва фирма и казва , че ще направи всичко от до ... и гледа старата баня. Никога не ми е хрумвало , че трябва да си искам ревизия. Преди имаше, обикн. има ... от къде да знам , че няма да сложи ???
Чи лу точно и аз това си викам. Всяко зло за добро. Тук където и да се огледам все са с лайсни и във фитнеса и на басеина и къде ли не ... все си мислих , че така ги завършват нормално и не допусках друго. Сега обаче за това съм доволна. Наистина е много добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт