Банята - тема 44

• 36 549
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е, то все едно да не им донесеш плочки... И те да ти сложат някакви, пък ти да питаш, защо не са те питали какви искаш... 🤷‍♀️ 😂 😂
Важнотое, че си доволна от резултата, другото са подробности.

# 106
Ами ако не им занеса плочки очаквам да ме питат ще донешеш ли плочки или ние да избираме.
Това с ревизията по-скоро прилича на това да ми закачат тоалетната наобратно или изобщо да не сложат
Функционалност е , не естетика

# 107
  • ВАРНА
Здравейте. Имам въпрос ☺
Харесала съм си душ за вграждане в bania.bg, но не съм поръчвала досега от там. Имате ли мнение за сайта, стоките и гаранцията /евентуално/?
Благодаря предварително на отговорилите!

# 108
  • Разпиляна във въображението
Помощ! Банята ми ще бъде само с плочки в мократа част, около душа. Каква мазилка бихте препоръчали за останалото пространство? Нямам прозорец и разчитам на добра вентилация.

# 109
  • Sofia
Баня без ревизия.. един комшия така го закъса - сложили му ревизия 5см на 10см за да може с фенерче и телефон да си записва данните.
Това, че трбява да се сменят водомерите (с нови или с радио отчитане), са някакви глезотии. Да му мисли клиента.

# 110
На мен водомера ми е в мазето и не ми трява ревизия там .  Но аз доста гледах как е направена ваната и да си кажа честно при плочки 60х30 как бихте направили ревизия и да е красиво. Лепени ца плочките цели от дясно наляво и сифона е в дясно. Там е и видимата част на ваната . там не бих ги надробила ...  Мога да взема да направя снимка, но някак не ми се получава цяла. Пък и ще изчакам да мине електоро да сложат нова лампа и превключватели. Или мога все пак да снимам ?

# 111
  • Sofia
Еми ето един пример със скрита ревизия:
https://www.youtube.com/watch?v=wPc8XO_EHrg

То хиляди има от руснаците, потърсете по "Скрытый люк по ванную"

# 112
на видео и при плочи с тези невъзможни мостри и поставени в нависоко може стане и да изглежда скрита, но на живо и при светли плочки без такива мостри ... няма да изглежда така. Аз лично съжалявам че я няма ревизията ако можеше да я скрият , но сега я няма , не съм внимавала, така са го направили , не са ме питали и до там. Харесва ми общия вид и каквото такова .
Аз при този руснак друго се чудя. Този душванд не е ли прекалено къс и няма ли да пръска ? Или там е сложил само много тясна вана и няма възможност за душ ?

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 08:39 от bella-ciao

# 113
  • София
Така де въпроса е приключил, иначе скрита ревизия може да се направи на всякакви плочки.Стискаме палци така да е направено, че никога да не изпиташ нужда от ревизия👍ползвай си я със зрдаве и не го мисли.

На руснака ваната ми се струва стандарттната.

Иначе ето тук по-скрита ревизия..
https://youtu.be/d3gqrnTzyV4 може пък такава да са ти оставили😅
Само не разбрах какви мостри.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 07:19 от Angel_Dust

# 114
Тенкс Simple Smile Никога като каза и си я представих стара банята и ми стана лошо.
На руснака ревизията върши ли работа с този плитък отвор и канала доста в ляво ? Пак повече от без, но не знам как ще се пъхне човек. И вратичката толкова се отваря. Да я беше оставил да се отваря на другата посока все пак.
Втория клип е готин. Аз се чудя защо и в двата клипа плочките са сожени нагоре. При мен са с дългата страна хоризонтално.
сори за мостри. Имах в предвид десен. На менски е Muster и съм го използвала грешно .

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 08:52 от bella-ciao

# 115
Потребителката е в Германия, там е различно от България, както и от Русия. Майстори, навици...

# 116
  • София
Защо вертикално.. Така им харесва на хората, така са го направили, въпрос на вкус и предпочитания, може би и на размер им е пасвало по-добре, няма  задължителна посока.
Може би за ревизията има значение и как е вързана ваната към вик инсталацията🤷‍♀️

# 117
Ами при тези големи вертикални плочки можеш да направиш една от тях да се отваря. Иначе при хоризхонталните трябва да са 2 или плоскост с 2 плочки.
man_darin_ka това не разбрах. Какво значение има. Както казах преди имаше, и в  предно жилище имаше ... просто е трябвало да попита и да си направи труда да сложи една. Но малко го дават и тук бързо и не питат, гледат да приключат и да сложат работниците на друго място.
На мен лично тези вертикални плочки така ми объркват чувството за хармония ...

# 118
  • София
😂 😂 😂 Ами радвай се, че не са ти ги наредили вертикално
По принцип преди почване на работа е най-добре да хванеш майстора и да се обясни точно какво искаш, от - до. Кое е усъществимо, кое не, ако не как може да стане. Най-добре да имаш и проект - и на запад работят с проекти.
Като не си го направил после не се чудиш и не оставаш неприятно изненадан... Хубаво, че в твоя случай е предимно приятно изненадан🤣👍 ползвай си банята и не го мисли, ако някой ден стане нещо ще го мислите, ако не - още по-добре.

# 119
Ами проекта беше същата баня, но нова. Така че не съм мислила , че ако е имало ревизия и по принцип има трябва да си я искам. А че не са ги наредили вертикално страшно се радвам, но там щях да ги хвана за ушите и да го променят. Ревизия че няма забелязах обаче след това. Защото и не го очаквах. Пък и колко време му трябваше да налепи плочките на ваната -- изобщо не се усетих.
Пректи и пр. за естетиката ок, ама за елементарни функционалности очакваш да си знаят и дори не ги мислиш.
Както казах ще дойде днес с електрото и ще ми каже какво и как и защо. И още нещо за мандаринката - права си, сега чета че ревизии в Германия вече не спадало към задължителна функционалност за банята. Т.е. не слагали по пдразбиране. Т.е. днес ще питам . Ако има нещо ново ще кажа. Ако няма давам терена на други. Моята ревизия я обсъдихме.

Общи условия

Активация на акаунт