Магията на изтока - тема 71

• 28 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
И как е Дайкен?

Кимура има нова реклама, която е за Mc Cafe и е със Сузу Хиросе. На 4 юли ще пуснат видеото и тогава ще го споделя. Днес има само снимка и промотиране какво да очакваме след няколко дни.

И като споменах Сузу Хиросе....
Работата с Кенто Ямазаки явно вече е много сериозна. Той я е представил на родителите си, тя също.
Ще чуем скоро за сватба, както е тръгнало. 1 януари идва, може и да ни изненадат, че са регистрирали брак или пък, че Сузу бременее.

# 151
  • MJF
Tuon знае по-добре , но от първите 2 серии а и както пише в упътването Дайкен в една от двете главни роли. Доколкото двама ще се появяват във всеки епизод. В първите 2 така беше. Героя му е на пръв поглед не много комуникативен, но наблюдателен и разсъдлив. Така да го кажем.
Предвид че гъмжи от големи тийнове на екрана, учудващо в първите 2 серии никой не ме афектира. Но съм в очакване де, напълно подготвена. Mr. Green дишам по програма, сита и пр.

# 152
Това е добре, защото и лятото ти предстои да гледаш Дайкен като ученик в новия сериал, който представих в неделя - Saiko no Kyoshi с Маю Мацуока, Мана Ашида и Кохей Мацушита.
Определят го като новата японска звезда, така че го наблюдавай.

Пропуснах да ви кажа, че от вчера корейците се подмладиха с една година, а някои и с две. Отмениха системата си за отброяване на годините на раждане и приеха международната. Ура!
Вече децата в Южна Корея няма да се раждат на една година, както беше досега, а ще бъдат на един ден. Отмениха и това, че стане ли 1 януари ти автоматично вече си с една година по-голям, независимо, че може да си роден на 10 декември, примерно. Влязоха и те в крак с останалия свят и отмениха остарялото чосонско правило.
Най-прецакани бяха хората родени в края на годината. Ако си роден на 31 декември се раждаш на една година, а само след няколко часа, когато настъпи 1 януари, си вече на две години?!? Пълен корейски абсурд.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 09:37 от rossonera

# 153
Шош, очаквах да е болезнено Blush Нямам представа защо. Пък и резюмето в MDL не е коректно. Бях Scream "ЪЪЪЪъъъъъъ, какво стана,  къде е кръвта  и защо влака е празен?" После се оказа,че е нещо съвсем друго. Тийновете в сериала са тийнове,които растат и емоционално докато се сблъскват с проблеми и търсят тяхното решение.

As the Gods Will
Няма да го коментирам,но имам чувството, че от този филм е вдъхновението за корейските калмари.

# 154
  • MJF
Socho Shihatsu no Sappukei
Еми първите 2 серии са на позитив.Естествени образи а не ....тези дето ми се изправя косата от тях. Така да го кажа. Да видим нататък и до края.
Tuon,
Скрит текст:
горе долу добре балансирани герои в първите 2 серии. И двамата "детективи " Сапукей - Катоги. И трите момичета с дизайна за тениски и сие. Нормални разговори, нормални съждения, цели изречения Mr. Green , адекватни занимания и пр. такива благини.  
Абе често им се чудя на акъла на тези дето списват резюметата по тези сайтове. Прекалено често са грешни, заблуждаващи , пъдещи такива като мен дето са "пълни" с "не гледам" и т.н. Страдат сумати филми от това. Е много е важно поне жанра да е формулиран правилно/реално. Bowtie

Еми честито на корейците , добре дошли в 21 век на това хилядолетие.

# 155
Шошулчо, с последното си изречение си за темата "Смешки от форума".
Едно хилядолетие е 10 века. Сега сме в първия век на третото хилядолетие след Христа, а не в XXI век на "това хилядолетие", както пишеш.

# 156
  • MJF
Хе , хе, няма да редактирам горе. Да се чете със запетайка  и следващо "в това/настоящето хилядолетие". Даже не "трето" щото може да настане спор от кога да броим. Wink

# 157
Третото хилядолетие започна на 1 януари 2001 г., а не както смятат редица малоумници, че хилядолетието е дошло на 1 януари 2000 г. Помня как тъпите кравари празнуваха диво и лудо на 1 януари 2000 г.

Работата е цял Сатурнов натюрморт и Слънцето изгрява от Запад.

# 158
JoyJoyJoy
Само да не почнем да уточняваме коя година е Joy

# 159
Аз се водя по японската система и за мен днес е 4-та година и 59 ден от епохата Рейва, хаха.

# 160
Аз съм в м. томуз ,5783 г.
Имам приложение на PC-то,за да знам в кои месец и година съм.

Тайландците са в 2566.Те използват собствен слънчев календар и нулевата година е когато Буда постига нирвана.
Те са 543 г. преди григорианския календар.

# 161
А в Северна Корея летоброенето започва с рождената дата на Вожда. Е, не настоящия, а дядо му. Това го прочетох преди 2-3 години и бях меко казано учудена.

# 162
Да, когато Титаник е потъвал в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. на другия край на света по това време в Пхенян се е раждал Бащата Слънце на Чосонската империя - Ким Ил Сонг, който неправилно, по съветски модел, е познат в България като Ким Ир Сен.
Какъв велик ден за начало на Севернокорейското летоброене - потънал е Титаник (символ на гнилият западен капитализъм), а в Чосон се е родил Бащицата.

Добавям още един японски сериал за следене през лятото - Shikkou!!: Inu to Watashi to Shikkokan със Саири Ито, Кенто Накаджима и Шо Касамацу.
Вчера гледах снимки от представянето на сериала пред журналисти (стартира на 4 юли, вторник) и като видях Шо Касамацу си казах, че не трябва да се пропуска, а и ще има много кучета. Ину дорама (сериал за кучета), няма да са само неко. Неко-чан под път и над път в японски сериали, сега и ину-чан.

# 163
  • вятърничава
Ооооо, да! Говори ми! Чуя ли Шо Касамацу и идвам веднага People Runner! + Саири - още по-добре. Много ме зарадва тази новина, както и новината за Кенто Ямазаки. Браво, така се прави, намериш ли щастието - дръж здраво и не пускай. И в този ред на мисли да попитам, сериалът на Сузу Хиросе Hold My Hand at Twilight става ли, четох добри мнения?
Чудя се аз какво се коментира толкова усилено в темата днес, а то какво било, та чак до Вожда стигнахте. Там поне всичко е ясно.

# 164
Бях гледала малко от Yugure ni, Te wo Tsunagu, когато стартира, но не ми хареса. Погледни го, може пък на теб да ти допадне.
За мен лично Рен Нагасе не си струва. Той е от Kансай-ските Джонита, но от тях кой знае колко забележителни няма, за разлика от Канто Джонитата. В Okaeri Mone някак го изтърпях, защото не беше в главна роля, а и с глупавото Мичи си отиваха като двойка.

Днес нов японски слух, че Такеру Сато се е оженил тайно за Рихо Йошиока. Дано не е истина заради доброто на Рихо.
След като излезе истината за връзката му с омъжената Рьоко Хиросуе през 2014 г. и това, че тогава са ги покрили заради кариерите и на двамата, сега ново 20. Да вземе да си седне на задника господин Такеру.

Общи условия

Активация на акаунт