Магията на изтока - тема 71

• 28 603
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Това е японски филм. Тъжен е, да, историята е такава, но е истински/ реалистичен и ще ти хареса, а сълзите, да, гарантирани са.

Без еднорози, ето ти любимия Давид с Биби Рекса.

# 226
Някой ден ще го видя,някой ден.

Да не е съвсем спам.
Тill the End of the Moon
Някой трябва да им каже, че в The Wandering Earth II луната имаше своя край.
Няма начин да стигна до края на този сериал. Като гледам добрата му оценка и положителните ревюта…проблема е в мен.
Аз съм човек, който обича всичко свързано с трансмиграцията и тропите за смяна на тела, но за съжаление нейното изпълнение се проваля, защото се използва просто като концепция за обстановката, а и много малко като механизъм за развитие на сюжета.
В този ред на мисли се надявам корейците (и не само) никога да не филмират по какъвто и да начин Trash of the Count's Family.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 21:54 от Tuon

# 227
  • вятърничава
Днес сенсей (Кентаро Сакагучи) имал рожден ден!

# 228
Skeleton Flowers
Това е спокоен, бавен и реалистичен филм за порастването. От тези продукции, които показват, че да си голям трябва да извървиш своя път, да се изправиш пред проблемите си и да намериш решение. Самите проблеми са реалистични и може би огромни само в очите на тийн.В случая бащата на ГГ се жени втори път, а другия герой е под натиск на баба си, докато майката не му обръща внимание.Хубато е, че показват как разговорът, изразяването на чувствата, търпението и спокойствието са правилния път за решаваното на проблемите. Героите са честни един с друг не се стига до големи конфликти.
Хареса ми, но аз обичам подобни бавни филми, без напрежение и действието да се развива линейно без големи сътресения.

Валентино са обвинени в плагиатство от корейската марка Kimhekim.
Скрит текст:
„Не смятаме, че са копирали нашите идеи. Въпреки това не можем да скрием истинското си разочарование, когато голям глобален конгломерат пуска продукти, много подобни на нашите бестселъри за 2021 г. Мнозина ни изпратиха тази информация с думи на подкрепа. Благодарим ви. Бихме искали да заявим нашата мисия да бъдем глобална къща със специален отдел, който ще бъде внимателен и ще защитава младите творци“ е официалното изявление на корейците.
Стара дума за слънчеви очила и ниски обувки с панделки

И обувките

И тези на Валентино

# 229
Изгледах пети епизод на Coffee Ikaga Deshou. Определено вече не е лежерната история, която беше в началото. Стана по-мрачна, но и по-интригуваща за мен.

# 230
На 26 юли по BTV Lady започва нов корейски сериал - “Феята на щангите”.
Ще се излъчва от 19:30 до 21:00, а повторенията ще са на следващия ден от 10:00 до 11:30.

# 231
mimchyyy9, блодаря, че даваш тази информация Hands V.
И заглавието на английски - Weightlifting Fairy Kim Bok Joo.

# 232
O,този го гледах скоро.
Вдъхновен е живота на Jang Mi-ran,която е златен медалист от ОИ в Пекин.

# 233
  • вятърничава
Петък е, а тук никой не пише.
The Real Deal Has Come! - 32 - да не повярваш, баба излезе човек,семейството става все по-щастливо, истинският татко и той се очовечава,развалят всичко,добре,че змията си остава змия и е твърда в посока отмъщение.Драмите предстоят!
Delightfully Deceitful - 13 и 14 - чудят се сценаристите какви да ги измеслят вече, от гадни по-гадни. Ring-Go и Na-Sa що бой отнесоха,чудя се още как са живи,горките момчета.Все по-объркващо става,но краят е близо,още 2 епизода остават.
Между драмите разнообразявам с Краля и Вампира.
И един японски сериал Hold My Hand at Twilight
първи епизод ми бше малко скучен с баналните запознавания и клишета, но се появиха доста интересни второстепенни герои и историята се раздвижи. Двама млади се запознават случайно и после,по стечение на обстоятелствата заживяват в една къща.Хазайката им е разкошна жена.И къщата и е много уютна. Той пише музика, но работи и в кафене,докато чака големия пробив.Това момче Nagase Ren ми е дървен в тази роля,може би защото героят му трябва да е мрачен и меланхоличен.Но ми е малко като позиращ за селфи с тези застинали физиономии.
Тя ,Hirose Suzu в ролята, е разкошна,много жива,все едно е на пружинка това момиче.Постоянно измисля щуротии,не случайно шефа и и вика маймуна.Много е сладка.През цялото време се шегуват с диалекта и,както и с диалектите на всички,дошли в Токио да работят и да живеят.Има някакъв бавен романс и интересни образи.Всъщност единствените моменти ,в които главния не е дърво е в края на всеки епизод,при завършващата песен,когато танцуват със Сузу.Не можах да намеря клип на танца,а много исках.Намерих я само в изпълнение на групата,на която е член главният актьор.

Разбирам го Кенто,няма как да не се влюбиш в нея.

# 234
Последните два епизода на сапунката още не съм ги гледала, а Delightfully Deceitful не ми върви и вече само го прехвърлям набързо, колкото да видя какво ще измислят за край другата седмица.

Lies Hidden In My Garden и той някакъв такъв мрачен, дълбаещ из тъмните човешки низости и негативни емоции или, както Рос обича да казва, "типично корейско". Но, пусто, искам да погледам играта на Ким Сонг О и Им Джи Йон, а Ким Те Хи е бонус към тях.

# 235

И един японски сериал Hold My Hand at Twilight
Скрит текст:
първи епизод ми бше малко скучен с баналните запознавания и клишета, но се появиха доста интересни второстепенни герои и историята се раздвижи. Двама млади се запознават случайно и после,по стечение на обстоятелствата заживяват в една къща.Хазайката им е разкошна жена.И къщата и е много уютна. Той пише музика, но работи и в кафене,докато чака големия пробив.Това момче Nagase Ren ми е дървен в тази роля,може би защото героят му трябва да е мрачен и меланхоличен.Но ми е малко като позиращ за селфи с тези застинали физиономии.
Тя ,Hirose Suzu в ролята, е разкошна,много жива,все едно е на пружинка това момиче.Постоянно измисля щуротии,не случайно шефа и и вика маймуна.Много е сладка.През цялото време се шегуват с диалекта и,както и с диалектите на всички,дошли в Токио да работят и да живеят.Има някакъв бавен романс и интересни образи.Всъщност единствените моменти ,в които главния не е дърво е в края на всеки епизод,при завършващата песен,когато танцуват със Сузу.Не можах да намеря клип на танца,а много исках.Намерих я само в изпълнение на групата,на която е член главният актьор.

Разбирам го Кенто,няма как да не се влюбиш в нея.
Това звучи като за мен, а и много харесвам Сузу.

Остава ми един епизод до края на Coffee Ikaga Deshou, където ме радва друга любимка - Кахо. И младият Уатанабе се подвизаваше в 2-3 епизода.

# 236
  • вятърничава
belll, като видя Арата и винаги се сещам за теб)) Заради Юки Ямада загледах друг японски сериал за социални работници Caseworker's Diary. На Юки ролята е второстепенна, но участват и Кей Танака и Арата, също във второстепенни роли и са чудесни, особенно втория.Може да ти хареса.

2в1, честно казано и на мен са ми малко досаниThe Real Deal Has Come! и Delightfully Deceitful. Добре, че са по 2 епизода на седмица, поносимо е. Специално на  Delightfully Deceitful каста много ми харесва, трудно ми е да им следя сложните схеми, заради актьорите гледам. А и вече идва развръзката, следващата седмица финал.

# 237
Caseworker's Diary вече съм го гледала. Мисля, че беше някъде в началото на миналата година. Определено ме впечатли този сериал.

# 238
Спомняте ли си как сърцето ми кървеше, защото любимата ми манга приключи тази година?
Ако не си спомняте - много кървеше.Това беше тогава,сега е друго. Ще има филм.Всъщност ще е втори филм и ще бъде продължение на първия,който пък беше продължение на анимето.
Една от причините да го обичам толкова много е музиката.

Вчера се въргаляхме с детето на пода и гледахме Gake no ue no Ponyo.

# 239
Изгледах Coffee Ikaga Deshou. Нямам забележки. За мен историята е интригуваща, има развитие и в крайна сметка е напълно завършена, не бих могла да искам повече от финала.

Общи условия

Активация на акаунт