Магията на изтока - тема 71

• 28 582
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Tuon, беше разкошна кралица. Необичайни за костюмна драма взаимоотношения има със синовете си. Отношенията ѝ с краля и наложниците му също са по-различни. Не е "на нож" с тях, но и не се церемони, ако трябва да защити принцовете, дори и да не са нейните. Кралят също не е съвсем безгласна буква макар, че майка му и някои от министрите всячески се опитват да го спъват и контролират.
Има много готина връзка със синовете си, а те са 5 броя. Навиква ги, кара им се, непрекъснато се опитва да ги вкара в пътя, дори и ги потупва понякога, но в същото време ги обича, говори с тях, подкрепя ги и им помага, когато имат нужда.
Скрит текст:
Единият ѝ син е кросдресър. Когато разбра изпадна в ступор, но като усети, че това може да излезе наяве и да съсипе живота му, подпали тайното му скривалище, за да не го разкрият. После го заведе при един художник да го нарисува като жена, за да може, да гледа портрета, когато има нужда от това. И му подари едни обеци, които са наследство от нейната майка, а тъй като така или иначе няма дъщеря, на която да ги даде реши, че той е човекът, който ги заслужава.

# 211
Мерси.
За това и попитах. В повечето костюмни драми кралицата е очарователна като харпия.

Тайланд ще правят ремайк на японския 3 Nen A Gumi: Ima kara Mina-san wa, Hitojichi Desu.
Скоро го гледах,допадна ми,но аз харесвам подобни сериали.

# 212
Numbers - епизод 6

Пет епизода не показаха никаква кола, но днес (в шести) истинска боНба - новите модели на Maserati Gran Turismo и McLaren GT. Като няма друга основна причина, поради която да снимат корейски сериали, то поне да е заради рекламата на нови модели коли.
Нищо интригуващо в този сериал. Отново големи схеми, игри с големи пари, човешки низости, много негативни емоции, абе, типично корейско. Няма какво да те зарадва.
Мьонг Су е слаб и посредствен актьор, а пък като му знам и пеенето/ граченето (хващам се за главата), ама кариера направи момчето, да му се не види.

Да излиза след двайсет дни, че корейската скука е страшна. Тук поне знам какво да очаквам.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 09:03 от rossonera

# 213
Kогато започнах да гледам сезон 1 си казах като,че знам какво е в корейското училищен не ми се мисли какво е в корейската казарма. Обаче пак не очаквах точно това.
Така и не го изгледах докрай.В един момент си казах, ОК, стига толкова.

# 214
  • вятърничава
Дам, изглежда обещаващо. Обещава да има много гадости.
Значи Чинча възкръсна, чинча? Това добре. Обаче, много ми беше странна реакцията на доктора гинеколог - бременната му жена припада пред очите му, той изобщо не и помага, а истинския баща с адекватна реакция, подхвана я да не се строполи на тророара.

HeartBeat еп 3 - Тек откри нирваната на съвременния човек - шопинга. Напазарува си доволно в търговския център. Пробва едно розово сако (по отношение на цвета Tuon сигурно е на друго мнение, не споря). Сакото розАво, ушенцата му в тон, също розАви. След този кадър, вече нищо друго не гледах на екрана, освен ушите му.

"Котаракът" в HeartBeat играеше в подобна роля и в сериала с L и балерината. Това сега нещо като пародия ли е или като проклятие? Директорът на фирмата за недвижими имоти е симпатичен.

Yoon Byung-Hee го гледам в Delightfully Deceitful и Heartbeat, Choi Young-Joon и Lee Hae-Young ги гледам в Delightfully Deceitful и в Bloodhounds. Объркващо е, на моменти се чудя кой сериал гледам!

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 02:49 от bb6

# 215
Някъде пееше:"coffee,shopping,driving ….wine…блабла"
Ta не му е чуждо.
После и шопинг онлайн.

# 216
По BTV Lady през есента ще дават нов корейски сериал. Казва се “Аз не съм робот”. Ще се излъчва от 19:30 до 21:00.
Още не се знае дата. Тепърва ще се разбере.
Има 16 епизода.

# 217
I'm Not a Robot
Значи, ако нещо не се промени, ще видим Ю Сънг Хо, Че Су Бин и Ом Ки Джун на нашите екрани.

# 218
Много го харесвам.Не сериала. Малкият Дам Дук,но вече не е малък Heart Eyes Heart 🥰

# 219
Tuon се е "преоблякла" в странни фентъзи-одежди.

Тъпо парче, като всичко, което излиза с тях последните години, защото ЕХО отдавна умря.
Tuon, гледай Чанйол. Тримата "бизнесмени" изнудиха компанията за много повече пари и останаха в групата или поне това, което наричат "група", защото то отдавна не е. Корейската алчност не познава никакви граници.
Свалих и албума и ще го изслушам по-късно, защото сега пускам Fuji TV, за да гледам първи епизод на Manatsu no Cinderella с Шотаро Мамия и Нана Мори.

# 220
Само временно.

Чанйол е главния от The Box,който агитираше да се вечеря пилешко?

Не, не ми харесва песента. Последното на Alan Walker също не ми хареса.Това, за да не каже някой, че съм пристрасна.

Четох, миналата седмица, че член на поп група (не помня кой ) как се извинява на феновете, че ще се жени. Първо ми стана смешно. После ми стана жално. Накрая се запитах дали си заслужава да си причиняват това.Явно,да и за това няма нужда да ги съжалявам. Те са богати, известни, окаяни и примирени.

# 221
Е, не може всеки път Алан да прави шедьовърчета като "So take aim and fire away, I've never been so wide awake.", примерно.
Същият, да. Tова е Пак Чанйол, който си гледала в The Box.

Manatsu no Cinderella - епизод 1

Точно това, което очаквах. Напълно доволна. Лятна японска история с много вода, пясък, плажове и една група от млади хора, които ще изживеят своето прекрасно лято. Уроците от живота по японски.
Радвам се да гледам отново Коши Мизуками. Това е истинското име на отлично познатия Кенши Окада, който напусна своята компания след края на договора си и тъй като името Кенши Окада е псевдоним, измислен от бившата му компания, то сега той стартира, буквално, от самото начало своята кариера под истинското си име Коши Мизуками.
Tuon, отличчно познаваш Коши Мизуками, но остана да се сетиш откъде.
Сава Нимура е толкова различна и приятна тук. Няма и помен от птеродактилското ѝ превъплащение/ излъчване в Watashi no Oyome-kun, само до преди три седмици. Тя и Коши Мизуками са едната двойка, че и бързо стана кекса.
Съвременно, приятно, нормално, абе, японско. Чудесен сериал за лятото.
И да поясня, ако има мераклии за гледане - сериалът ще се превежда и качва от viki.com. От Fuji TV са дали правата на тях - Cinderellas of Midsummer/ Manatsu no Cinderella
А, и друго, която ми хареса много. Героинята на Нана Мори е луда на тема китове - чаша с кит (уникална), стикери за чатове с кит, герданчета, а на финал получи и кожени джапанки с опашка на кит (прекрасни).

Сега вече в сряда ме очакват островите Гото и Йоске Сугино в първи епизод на Barakamon. И там синьо, морско и прекрасно. Еххх, перфектно за морско чедо като мен.

# 222
Цитат
Tuon, отличчно познаваш Коши Мизуками, но остана да се сетиш откъде.
О,да.
Аз просто твърде много обичам сюжет, в който група приятели вярват, че могат да спечелят милиони йени като последват акаунт в социалната мрежа на Мъск (преди да стане негова).Какво толкова може да се случи? Най-малкото да развалят сватба и да разберат, че тайните, не са толкова тайни. А,да,внимателно със социалните медии.
Има страшно изразителен поглед и от тези артисти,които успяват да изразаят дадена емоция без да има нужда от думи.
Mного искам да гледам Hope с него.

П.П. Мислех,че го може.Това за Алан.

# 223
Още ли не си гледала Hope/ Nozomi/ Надежда с него? Пропуск, който трябва да поправиш.
Много добър филм, но тъжен, много тъжен за героя на Коши Мизуками.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 20:02 от rossonera

# 224
Не. Знам,че филма си заслужава,но нямам смелост да го видя.
Плаках на Sweet Home когато героя на  Song Kang си спомняше как сестра му твърдеше, че няма брат, а той имаше нужда от подкрепа. За Hope  съм почти сигурна, че ще изплача един океан сълзи.
Аз съм ревла и освен това при подобни драми имам чувството,че сърцето ми ще се разбие на малки парченца. Твърде много е. Искам еднорози.

Общи условия

Активация на акаунт