Магията на изтока - тема 71

• 28 133
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Този Wednesday Disappears ме заинтигува. Интересен сюжет и ...
Освен това Томоя Накамура е прекрасен! Heart
И не е сам, 7 прекрасни Томоя Накамура в един филм Heart Eyes
Трябва да те разочаровам има един Томоя Накамура във ролята на Вторник. Много малко Томоя Накамура в ролята на понеделник и само мимоходом Томоя Накамура в ролята на другите дни от седмицата.
Обаче си личи,че са много различни.
Не си помисляй да четеш ако ще гледаш филма.
Скрит текст:
Според мен личността на Вторник е оригиналната,а останалите са тези частици,които липсват, за да има пълен характер.Има личност,която рисува,друга свири на барабани,трета е лошо момче и т.н. Аз и за това казах,че Вторник е скучен,но ако се подредят парчетат от пъзела на сцената ще има колоритна арт личност.
Краят също е по избор на зрителя.
Като се почне дали всички подписаха докомента или Понеделник ги разписа?
Върнаха ли се всички или Понеделник  ги имитира? Обаче няма смисъл да го прави,защото  така или иначе можеше да ги асимилира.
Гледайте го.

# 616
  • MJF
Я какъв филм се оказа този A Man  / Aru otoko! Фестивален. Провокиращ. И за мен е жанр - психологическа драма. Хем с няколко големи теми едновременно. Творческия екип с голямо предизвикателство пред себи си да събере всичко това в само 2 ч. Могло е и по-добре сигурно да се получи но и така им признавам опита. Бих казала приличен се е получил.
Скрит текст:
Едновременно няколко големи теми , които са ми принципно винаги интересни, вкл. на далекоизточния фронт, в частност на японския. На последния не една и две human drama съм гледала  по тези теми и винаги са ме провокирали силно с нещо.
В този филм ми хареса това че обхванаха доста голяма картина. Деца - родители - общество с доста варианти.
Най го мислех от всички герои на екрана настоящето дете- сина на книжарката. Дете родено в едно семейство. Макар и малко и сигурно не всичко помни, камо ли знае, но като факт свидетел на смърт на брат и развод на родители. След това второ семейство. В него неща които вече "сам" повече помни и ще помни - имам предвид най-вече втория си баща. След това смърт на този баща . След това смяна на фамилното име и най-вече защо... Въобще колко житейски опит, ако може така да се каже , за толкоз кратко време при това дете - човек. А той тепърва ще трупа такъв. И колко много тънки психологически момента има дори само в един такъв казус като неговия  нещо някъде "да поддаде"/ да се пречупи/ да тръгне в неконструктива посока. Особено без внимание към П.  
И на този фон историята на човека - Макото Хара. Също разказана ни от когато е бил дете на тази възраст , след това всичките моменти на предрасъдъци, психологически натиск, насилие.... Творческия екип го показа най -вече от частното към общото при него, не с конкретни детайли а глобално с тази тема. Преплитаща се с темите за смъртно наказание и за етническа дискриминация. Въобще няколко големи "хапа" в тези 2 часа.
 Голяяяяма "плетка" се получи.
Доволна съм , че към края на филма дадоха , че това 7-9 годишно момче бе наясно с истинската история  на баща си Макото. Т.е. беше му разказана от големите до него. А не ....оставен в догатки и после ....., което намирам за крайно погрешен подход. Останах много доволна , че го показаха така.
2 реплики най-вече откройх на фона на тези 2 часа по тези теми.
Първата е фразата от адвоката колега на нашия адвокат. В разговор м/у тях. За това че склонността към престъпление не е наследствена сама по себе си. Но за близките-деца, братя и пр. на провинилите се , общественото клеймо и натиск често е такъв че създава и едва ли не ги тика към повторение... в този дух.
Втората е към края на филма. Когато Рие имаше цялата картина пред себе си за човека Макото. Как заяви , че всъщност е било излишно/ненужно цялото търсене, защото това какъв тя е познавала човека Макото е напълно достатъчно.
Аз доволна от този филм. Добър опит.
bb6, като се включиш сигурно още ще попиша по филма. Туй сега само това което към момента спонтанно като мисли ми дойдоха. А темите са много. Еле пък и финалните 3-4 минути. Те особено ме Mr. Green
Чакай , сега се сетих за един момент който доста ме развесели на целия сериозен фон.
Скрит текст:
Срам не срам но почти прихнах да се смея когато на помена на Макото , 1 година от смъртта му, "брат му" когато бе коленичил пред олтара заяви, че това не е Дейске и цялото това Дайске - не е Дайске- Дайске- не е Дайске- ... "препиране" със съпругата.
Tuon, имаше аквариум с рибки в този филм, хем ги включиха и тях в нищените теми. Те такива на пръв поглед нали са еднакви .....Wink та филма е и за теб, да знаеш, съвсем сериозно.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 10:21 от Шошулчо

# 617
  • вятърничава
Писах,писах и заби и всичко изчезна.
Шош, не съм гледала още A Man/Aru otoko,оставила съм го за уикенда,струва ми се,че тази хюмън драма  иска да и отделя подобаващо време.А ти си много бърза за мързела,за който ни се представяш Joy
Гледах Wednesday Disappears (2020) / Когато Сряда изчезна, защото бях любопитна какво е скрила Tuon
в скрития текст.Съгласна с всичко,написано от нея за филма,направо ми чете мислите
Скрит текст:
Цитат
Всъщност наистина съжалявам, че не опознах всички, защото от малкото, което видях всеки е колоритен по един свой екзистенциален начин. Не се оплаквам, но на зрителя му се падна най-скучната личност. Защо не е Понеделник? (аха,защо?)Всъщност…знам защо, но все пак.
И Томоя Накамура наистина е прекрасен във всички дни от седмицата,аз го знам,че може, защото не е просто мило личице /беше любов от пръв поглед,още като го гледах в Nagi no Oitoma.Харесах играта му,харесвам гласа му,дори когато надаваше онези викове сутрин.И добротата с която минаваше през всичкотова,въпреки драма на това същество и това тяло.Той и в  Hayabusa Shobodan играе един добродушко и душичко, писател, пак творец.Къщата му много ми допадна,стаята за творене,работните места на всички, като на 7-те джуджета Joy
Цялата история ми напомняше някак за изолацията по време на ковид /филмът е то 2020г/,на всеки му се наложи да пребивава повече със себе си и мислите си,със страховете си,едни си откриха нови таланти,писаха,рисуваха,свиреха по терасите,други нарушаваха правилата и търсеха комуникация.
И понеже е петък,и защото ни оставиха без надзор да си безчинстваме тук ...ето един кифльо за "VOGUE MAN HONG KONG" "Точно като перла, която блести с топлина и блясък"

Скрит текст:

Привет,Tuon!

Специално за теб
И нещо разсъблечено е снимал

# 618
A Man/Aru otoko и аз смятам да го видя този уикенд и за всеки случай съм си приготвила една романтика.
Не съм чела какво е писала Шош,за да нямам спийлери. Ще се изненадвам.

bb6,смях се на всеки момент когато Вторник се събуждаше Joy  Дори когато се събуди чист,спретнат и сам, и доволно каза "Значи може" или нещо подобно,а в същност беше сряда,а не вторник....Понеделник това не го умее.
Вярно,че е като 7-те джуджета - 7 чаши,7 четки за зъби,7 места за дрехи....

Томоя Накамура и правенето на кафе го умее. Coffee

Joy
Кифльо Heart Ама е деликатесна кифла, а не някаква посредствена от 7-Eleven.

# 619
  • вятърничава
Не е комедия,но имаше много моменти,които ме накараха да се смея - котката Капчица, нищо,че не я видяхме.Всяко събуждане беше очакване.Благодарение на Понеделник,той това го умее Joy Ех,каква библиотека имат, музиката ми звучеше в главата до обяд. И Coffee може да прави Томоя, и Misc Smoking може да пуши
Скрит текст:
И аз днес като Такеро, с черни перли.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 00:21 от bb6

# 620
Joy
Сега ми се иска да знам какви клипчета с животни представят в понеделник,но нямам никакви съмнения, че Понеделник също е в неведение.
ПВсъщност,Понеделник просто го е страх от духове и за това никога не спи сам. Innocent
Може би от духове на котки.

# 621
Хе, хе, надзиратели тук няма Stuck Out Tongue Winking Eye. Може да се пише за всичко, стига да е свързано с азиатската култура Simple Smile.

Скрит текст:
Много близък човек внезапно си отиде и аз трябваше да гледам двете малки слънчица, докато другите се оправят с погребението. Но днес си ги прибраха, та дежурството ми приключи малко по-рано от очакваното.

# 622
Дам,аз много често се възползвам от това " свързано с азиатската култура" и дори още ме търпите. Hug

Така...Нали имам нова тай любов и то защото има супер усмивка, и като цяло е прекрасен,а не защото е отличен актьор.Аз съм слаба.
Ето го сега
Скрит текст:
Преди е друго.
Няма да коментирам музикалната му дарба,защото коя съм аз,че да коментирам как пее на тай. Обаче визията е ОМГ и  много му се смях Joy

# 623
  • MJF
E  ние от години успешно се търпим взаимно де. Цялата дружина. И така да продължаваме.

2в1, светла му памет на починалия човек.

Въобще съм на тема "човек" от снощи. Хайде , без да бързате, аз ще ви изчакам и тогава още ще коментирам и няма повече да ви спойлвам по A Man/Aru otoko но споко , филма е така разказан,  че сам по себе си не е тежък. По японски поднесено. Сериозни теми без излишен натурализъм.Аз даже боксови сцени "преживях" и не ги "изредактирах".

Eй на , пък аз ще се захвана с Wednesday Disappears (2020) / Когато Сряда изчезна.

Абе моя мързел не засяга самото гледане. Ами цялото това нещо преди това - търсене къде да се гледа, къде е качен онлайн с превод на англ., руски или български. Еле пък сега и регистрация. Туй цялото нещо е все едно да ме накарат да се занимавам с тухли четворки да речем, тееежък труд Tired . Blush

Тъй, ето го и във vbox  този "седмичен филм". Размина ми се труда /регистриане ooooh!
https://www.vbox7.com/play:b5be634151

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 20:28 от Шошулчо

# 624
  • вятърничава
Tuon , като 7-те джуджета - 7 чаши,7 четки за зъби,7 места за дрехи, обаче леглото едно. Интересното беше след Понеделник, винаги споделено. Вторник не оцени този най-важен момент от деня си. И полата също беше хубава.

# 625
Ето,Понеделник всъщност е най-добър, защото споделя Joy
7 легла в това жилище ще е твърде много и тясно,но сигурно са сменяли чаршафите.

Приключих с всичко, което не е азиатско (за този момент) и падам в прегръдките на тайландските сериали.Имам нужда да гледам как някой сипва в храната си още рибен сос.

П.П. Дали в специалните тай емотикони има такъв на рибен сос?

# 626
Tuon, дано сте на безопасно място и сте добре. Обозначи се, когато имаш възможност Hands Pray.

# 627
  • MJF
И аз Tuon я мисля още от онзи ден. Те в онзи конкретен регион всеки път когато "някой го хване запек " , аз автоматично се сещам за нашата Tuon и сие.

Не стигнах до  Wednesday Disappears , защото ми се натрупаха извънредно неща на кънки. От Шанхай първо имаше в ютуб картина във втоник, в сряда вече я нямаше а днес ми я "върнали" ooooh! а аз вече имам Japan Open на мястото на Шанхай -трофи Rolling Eyes.

# 628
Hug

Смятам да гледам възможно най-розовия и романтичен сериал. Ще си намеря най-голямото клише от клишето врагове-приятели-любовници или бавно изгаряне. Още не съм решила държавата и пола на участниците, но ще го гледам. После ще бъда много добра и няма да го коментирам.

# 629
Защо не пишете?
Два поредни поста.Сори.
Искам само кажа, че имахме огромен късмет и не сме в окото на бурята.

Общи условия

Активация на акаунт