Магията на изтока - тема 71

• 28 129
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Звучи ти познато, защото Ноел имат и други песни към сериали, а и стилът им е характерен.

Padam, Padam....

BIG

Please Come Back, Mister

IRIS 2

Goddess of Fire

# 646
  • вятърничава
Благодаря, 2в1!Знаех си,че ще се притечеш на помощ. Но не съм гледала нито един от изброените.
Главната има много сладко пиянство, за разлика от други героини.

# 647
Не мога да се съглася с теб,извинявай! Един път Гоблин - цял живот Гоблин!
ОК. The Silent Sea e паралелна вселена и тoва там не е Гоблина, а братът му близнак, който не е гоблин.
Съгласна?

# 648
  • MJF
Suits
Изгледан корейския вариант.
Скрит текст:
След казуса ,  в който се наложи "секретарката" да вади "скритите компромати" и навлече неприязън към нашия адвокат и фирмата от страна на прокуратура и съд , нещата загрубяха. Последните 4-5 епизода някак "изпуснаха  парата" и признавам че на моменти превъртах. Хем не заради "кор-сериални антики"- добре че не се впуснаха в такива. А на моменти ми забуксува сюжета. Но завършиха на висока нота и туй добре. Но  в сглобяването и разпределението на историята по епизодите можеше и по-добре.
Финално може да се каже че съм доволна. Но сега ми стана любопитно какви са японската и американската версия като типажи на осноните герои.
По едно време , преди да загрубеят нещата, се позабавлявах с героите на "секретарката" и вечния "трън в гащите/ хрътка/ адвокат Chae Geun-Sik  и цялото това нещо с балета и билетите за балетните спектакли. Smiley
Каста го намирам за много удачен, не се разсейвах въобще относно тях.
Снощи след като привърших корейската версия , не се сдържах и "отворих" веднага японската. Да речем че видях първите 10-15 минути.  Вида/каста на адвокат Choi Kang-Seok силно ме изненада. Съвсем друго излъчване има този адвокат Каи.
Нашия адвоката  Choi Kang-Seok определено се  е получил много харизматичен и цялостен образ.
Хареса ми голяма част от гардероба на актьорите. Видях хубави мъжки костюми, особено сака. Панталоните с ръбове нещо не ми допаднаха в повечето случаи.
Двете "секретарки" - Hong Da-Ham и Kim Ji-Na  показаха много хубави ризи и поли. Спирах картината на моменти да ги разгледам по-отблизо. Много добре им стояха. Бяха и от една тенденция/мода/течение или каквото там се казва.
2в1 отивам в архива, да видя ще намери ли нещо от когато си го гледала.
Аааа щях да забравя. Златната рибка на адвокат Chae Geun-Sik ясно за кой ме подсещаше час по час Smile . Големи приказки му друсваха, чудех се как го търпи таз рибка Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 11:04 от Шошулчо

# 649
  • вятърничава
ОК. The Silent Sea e паралелна вселена и тoва там не е Гоблина, а братът му близнак, който не е гоблин.
Съгласна?
Хайде от мен да мине, съгласих се! След дълъг размисъл Joy
За да не е просто спам,а голям петъчен спам - фотосесия на Rowoon и Jo Bo Ah:

Скрит текст:

# 650
Ма много хубав този Rowoon.
Все още не съм гледала Silent Sea- заслужава ли си?

# 651
  • вятърничава
Аз не съм го гледала,но и не помня някой да го е превъзнасял.Ако не струва,поне ще се наслаждаваш на любимия Гоблин Wink
Шош,ти много добре си го описала и анализирала по всички линии и диагонали и роднински връзки. Много сложни са тези отношения родители-деца-родители-деца.Тези деца с какъв "багаж" започват живота си,ум да ти зайде. Ако има някой интерес към този филм, да чете Шош какво е писала за него Hands Plus1

# 652
  • MJF
Аааа , аз имам още коментари по този филм. При толкоз много теми едновременно в него , имах си аз Smiley
Скрит текст:
Да речем за темата за смъртното наказание и моето често потресения на далекоизточния фронт в казуси свързани с нея.
2 момента редовно ме ....дивят.
Първо за това как не се обръща подобаващо внимание на подробности , които обясняват защо е убит човек при самозащита. Налични не едно и две оневиняващи/смекчаващи обстоятелства а ....се повтаря убит та убит и нищо повече. Нищо не се взима под внимание. Rolling Eyes
Второто е как е достатъчно някои да каже " аз убих"  и край. Пак се взима за абсолютно такова заявление и нито се разследна ,......нищо. Това е достатъчно само по себе си. Rolling Eyes
Темата за етническата дискриминация. В случая от страна на местното население спрямо имигранти от Корея и то не първо поколение такива. А какви думи слуша и със сигурност чува детето на нашия адвокат по тази тема от не кой и да е на улицата ами от собствените му баба и дядо Rolling Eyes. Добре го дадоха този момент. И всички рискови моменти с него.
Собственика на минерлните бани е любимия ми прототип Mr. Green. Първосигнален еснаф, който първо говори три пъти а после евентуално един път мисли. При това е важно какво той мисли, останалите .....червеи ги яли. Човек при който логика, интуиция, мислене от страна на друга гледна точка е ....нечувано. Признава само " око да види, ръка да пипне и т.н."

# 653
Ма много хубав този Rowoon.
Все още не съм гледала Silent Sea- заслужава ли си?
Зависи какво търсиш и очакваш.
Ако търсиш романтика не е твоето нещо. Ако търсиш фантастика може би.
Трябва да кажа,че има някои добри идеи и визия,кастът е страхотен, но като цяло не е нещо кой знае какво.
Ако си фен на научната фантастика и очакваш нещо невиждано и уау също не е за теб, защото идеите и предпоставките не са нещо ново.
 Имам спомен,че и Гонг Ю не беше доволен.
Ако имаш нерви с търсачката може да видиш какво е писано, защото го коментирахме.Може и да го видиш за по-сигурно,ама Гоблина има и по-добри продукции.

# 654
Hidden Love
Сериалчето е толкова сладко,сладко,сладко и сладко. Също и стоплящо сърцето, очарователно и изключително лесно за гледане.
Знам,клише,но обичам точно това клише, защото е направено така добре.
Сюжетът се върти около Тя, която от малка е влюбена в Той, който е приятел на брат и.Пътищата им се разделят, но съдбата си знае нещата и ги събира в подходящия момент.
Има химия между главните, има комедия, малко драматизъм и съвсем реални отношения, съвети,случки…Към края на сериала започват леко да доскучава и историята да се забавя, но това е нормално и знаме може да е много по-зле.
Та….ако вси се гледа нещо леко, свързано с първата любов и няма да ви пречи, че е по роман за тийнове …това е за вас.

# 655
Здравейте,

Включвам се с една молба - може ли да ми кажете къде да продължа да гледам The K2, понеже за моя неприятна изненада са го свалили от Нетфликс 😑😑😑
Търсене по други платформи като Вики не даде резултат или съдържанието не е налице в моята страна.
Може и в лично съобщение. Английски, руски, корейски език са ок за субтитри.

Благодаря предварително 🙏💐💐💐

(това не за първи път ми се случва и много ме дразни с нетфликс, понякога отново пускат прекратени заглавия, но не се знае нито дали, нито кога ще бъдат отново в каталога)

# 656
Здравей amareto.
На български - тук или тук
На руски - тук, тук или тук
На английски - тук

# 657
  • MJF
Suits
Хм, изгледах първа серия на японския вариант. В нея се случиха няколко неща, които в корейската версия се случиха по към края. Вероятно японския вариант ще "покрие" повече от оригинала отколкото корейската версия.
Интересна разлика в това как бе написано/изиграно това с младшия. Цялата история с неговото ставане адвокат. Сега има да сравнявам ..... стой и гледай. Grin

Охх, напуши ме смях. На втори епизод на Suits съм. В японската версия аналога на  адвокат Chae от корейската вместо риби има котка. Сега остава в американската версия тоз герой да е кучелюбител. Ако е така може да стигна и до нея.  Smile Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 23:27 от Шошулчо

# 658
  • вятърничава
Филмов уикенд: ~Екшън~отмъщение~хубави аджушита~
Ballerina / Балерина(2023) заради Ким Джи-хун и The Killer: A Girl Who Deserves to Die(2022) заради  Чанг Хьок. Престъпления,отмъщения, много насилие,убийства, кървища.Не знам как ги нацелих,но и в двата се засяга един и същ вид незаконен бизнес.Чанг Хьок го играе добрия чичко, Ким Джи-хун е лошиямного лошия,направо чудовище, но пък кара по-хубава кола.Като цяло не ги препоръчвам - с доста превъртане издържах до края.
~Исторически~морски битки~
Hansan: Rising Dragon (2022) е вторият филм от трилогията за великите морски битки на адмирал И Сун-шин с японския флот.Адмиралът: Ревящи течения е първата част от трилогията,но хронологически тази при о-в Хансан я предшества. Знаменитите корабите костенурки, стратегии, мечове, доблест, смелост, костюми, много познати муцуни - млади, аджушита. Тек се появи в първите минути, веднага го познах. Всички японци се играят от корейци, Byun Yo-han (годеникът от Mr. Sunshine ) е в ролята на японския адмирал. Добре се беше дегизирал, но не успя да ме заблуди. Препоръчвам за харесващите жанра.Третата част трябва да излезе в края на годината.
~Романтика~
20th Century Girl (2022) е съвременен филм (в сравнение с Чосон и Адмирала Joy).Мила, любовно-ученическа история с връщане в спомените от училище.Момиче се влюбва в момче от нейното училище,но се налага да замине за известно време и възлага на приятелката си да го следи и да проучи всичко за него.Той пък има приятел,с който са неразделни.Следва следене,бъркотии, объркване,влюбване-разлюбване.И с комични ситуации, но и с корейски почерк, няма любов без мъка. Сладури са младежите, родителите на момичето също. Препоръчвам!
 Romance Bible (2020)
От кратките сериали е:8 еп.х15 мин.Съвременен, млади автори на уеб сериали, набират актьори за тях.Оказа се,че едната кандидатка е бивша на редактора и още не може да го прежали,той се прави,че не я познава.Колежката му я иска, той я не ще.Още не мога да разбера кой в кого е влюбен,с кого живее и защо ходят по слепи срещи.И това само в първите 15 мин.На първи епизод съм,става за набързо.

Уморих се от толкова писане,заслужавам едно копи Sweat

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 20:50 от bb6

# 659
  • MJF
Не само  копи ами и Trophy заслужаваш.
Аз съм гледала 20th Century Girl (2022) . Помня го като приятно филмче в духа на Drama Special рубриките на кор-фронта. Мда.
На текущия кор-фронт забелязах интиргуващо заглавие -  A Good Day to Be a Dog
Разгеле някой се сети за кучетата ми на далекоизточния фронт. То не са котки , то не са риби, .... напоследък. Neutral Face
WinkSmile

Общи условия

Активация на акаунт