Магията на изтока - тема 71

• 28 584
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Something in the Rain
В един фенфик автора споменаваме колко много е харесал сериала, а аз харесах разказа и си казах: защо не, което после много бързо се превърна в - о,не.
Изгледах първите 2 епизода, но си мисля, че трябваше да го изключа още в началото на пиянската сцена след раздялата на Тя и вече бившото и гадже, което сравни връзката им с коняк. Наздраве. Wine Glass
Може и да е хубаво, но аз наистина не харесвам подобни сюжетни истории.

# 526
  • вятърничава
2в1,днес намерих време да слушам и гледам ост,които пускаш последните дни.
Този на Хрониките е доста впечатляващ, вече ми се гледа!
А каква е историята с  Never Ending Story на Boohwal.Под песента имаше коментари,че е много обичана тази песен и групата..От филм ли е или просто клип към песента.Значи имало и рок динозаври в Южна Корея Wink

Tuon, и твоите тай китаристи ми харесаха.
А като го погледнах този Something in the Rain и се сетих,че и аз го зарязах след 2 епизода.

# 527
  • MJF
При мен за корейския рок отговаряше дането. Светла ѝ памет.

Филм Bowtie. Но пак нацелих слаб. А по постер, заглавие и описание очаквах повече.
Stone Skipping
Не виждам никакъв смисъл да се правят такива филми. Чиста световна мелодрама и нищо повече. Нито психология, нито причинно-следственост, нито критически поглед, нито.... Ако имаше поне едно от тези неща щях да го оправдая но не. Чиста хипермелодрама. Писах му ниска оценка. Да не ми се сърди творческия екип.
До средата на филма чаках да "се появи" нещо от изброените неща но след като търпението ми се изчерпа скоростно превъртях до края, еле пък и самия финал ooooh! Tired

# 528
Аз скоро нищо не съм гледала, затова пък наскоро си купих японски речник, който изучавам с огромен интерес, а днес за първи път в живота си опитах саке. Не знам вие дали сте пробвали и какво ви е мнението. За мен е приятно, леко питие. Ако трябва да го сравня с нещо познато, може и да мине за роднина на бялото вино.

# 529
Ох и аз наскоро се подведох по корицата и резюмето на книга - The Surviving Sky

Скрит текст:
Накрая се оказа, че корицата е най-хубавото нещо.Искам да кажа,че книгата е дебют за автора и съвсем не е лоша, но писателят наистина се стараеше твърде много, за да измисли оригинален сюжет с интересна магическа система.  Сюжетът по същество се превърна в  скучни диалози и тотално забавяне на темпото от средата към финала,а това е първа книга от трилогия.
Обаче корицата е много красива.

Авторката е индийка,ако това има някакво значение.

bb6,този с бялата риза е такъв бонбон за очите.Blush
Единствената причина, поради която продължих да гледах сериал с него беше, защото е с разкопчана риза (или без риза) през цялото време. BlushInnocentBlush

bell_87,не съм пила саке,но съм използвала японски речник като стойка за слушалки.

# 530
  • MJF
Мда, нищо не може да замени, маскира и пр. хубав, добър, сносен и сие текст. Било то сюжет на книга, сценарий на ... Аз защо почвам все от сценаристите, авторите?!

Бел, първо мочи, после речник и т.н. Wink

Алкохолни и безалкохолни от далекоизточния фронт не съм пробвала. И освен "китайско" друго не съм накусвала. Не от кулинарен консерватизъм ами по - скоро от това че предпочитам "на място" да е пробата. Smile

# 531

по - скоро от това че предпочитам "на място" да е пробата. Smile
О, съгласна съм. Обаче мисля, че не пречи да потренираме преди да се озовем на самото място. Не съм се отказала от тази мечта за Япония...някой ден.

# 532
  • вятърничава
bb6,този с бялата риза е такъв бонбон за очите.Blush
Единствената причина, поради която продължих да гледах сериал с него беше, защото е с разкопчана риза (или без риза) през цялото време. BlushInnocentBlush

bell_87,не съм пила саке,но съм използвала японски речник като стойка за слушалки.
Ах, Tuon, JoyJoy Дори не е четвъртък, ха-ха!Връщах се на предишната страница,даже не бях забелязала,че някой е с бяла риза.Само китарите ми направиха впечатление,доста изтъркани от свирене.

Шош, и аз това се чудех, туй саке на японска земя ли е консумирано и снимките на китайската Венеция-Fenghuang лично ли са заснети от Tuon? А онова за филма в кино в Хошимин да го споменавам ли? Хайде няма да я разревавам пак Wink

# 533
Само да ви окуража- в Токио лесно може да се намери хотел за по-малко от 100лв. на човек на вечер, визи няма. Единствено самолетният билет е над 1600 евро, но не е непостижимо. С всички възможности на 7/11 не е трудно да се изхраните. А има много, много какво да видите.

# 534
Шош,права си,но виж как се подвеждаме. Опаковката наистина продава.

bb6,то и бялата му ризка не е закопчана както трябва или е. Забелязала съм, че в Тайланд не обичат копчета, вероятно, защото е топло и влажно.
Ако някой ме подсети петъчно може и да  изследваме коремните мускули, така, с научна цел.Joy
Снимките на Fenghuang са налични в интернет.Много е мистично.Искам да го посетя.
Хошимин е във Виетнам и интересен факт там не излъчваха новия филм за Барби. Yum

# 535
  • MJF
Абе отдавна не съм попадала на хубав виетнамски филм. Нещо като разглеждам заглавия попадам все или на много стари - черно-бяли или пък много нови не вдъхващи ми доверие / не за мен . Thinking

# 536
  • вятърничава
Ако някой ме подсети петъчно може и да  изследваме коремните мускули, така, с научна цел.Joy
Е, разбира се! Nerd

Fenghuang наистина е красив, попрочетох нещичко за забележителностите.

# 537
Само да ви окуража- в Токио лесно може да се намери хотел за по-малко от 100лв. на човек на вечер, визи няма. Единствено самолетният билет е над 1600 евро, но не е непостижимо. С всички възможности на 7/11 не е трудно да се изхраните. А има много, много какво да видите.

Наистина много лесна дестинация, а извън Токио е още по-интересно. Ако някой проявява интерес за моето самоорганизирано пътуване, нека пише на лични... Wink

# 538
Шош,след кратка справка последно съм гледала два виетнамски филма - The Third Wife,който е 50 на 50 и Thung lung hoang vang, който имам спомен,че повече ми хареса.
Не съм говорила с местните за филми,но ако искаш някой филипински.

Аааааааааааааа Еееееееррттттт 722046,винаги можеш да разкажеш нещо интересно направо тук в темата. Какво те е впечатлило,за влаковете(тук има любители),за вендинг машините и т.н.

# 539
Ами ако искате тогава направо питайте конкретни неща. Отидох без много очаквания и без проучвания предварително, свързвах страната първосигнално с аниме и манга (които не харесвам особено), а се върнах направо омагьосана.
За вендинг машините - тук направо ми липсват. Първите дни спираме на всяка, за да видим дали няма нещо различно вътре, а те са буквално през няколко метра... Wink
За влаковете - изключително удобни, навсякъде само с влак обикаляхме, бяхме си взели карта. На високоскоростен влак в Европа не съм се возила и не мога да правя сравнение, но надали ще може да бие шинкансена по удобство. Train jingle-ите са много симпатични мелодийки, на всяка гара са различни. Гледала съм предавания за различни sightseeing влакове или луксозни такива, но освен на Enoden около Камакура и Еношима не съм била. Може би следващият път с правилно планиране...
На връщане се наложи да си купим допълнителен куфар, за да се приберем Wink
Ако някой иска да ходи с удоволствие бих помогнала за организацията, напълно безплатно...

Общи условия

Активация на акаунт