Магията на изтока - тема 71

• 28 586
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Да обърна внимание, че картите за влак вече ги няма.

# 541
Ако за Jr pass говорим - има ги, но с такова страхотно увеличение на цените от Октомври, че по-скоро няма да са изгодни на никого...

# 542
.........................
А каква е историята с  Never Ending Story на Boohwal.Под песента имаше коментари,че е много обичана тази песен и групата..От филм ли е или просто клип към песента.Значи имало и рок динозаври в Южна Корея Wink.
............................................
Няма история. Просто това е един от техните евъргрийни. Не е от филм, клип си е. Актрисата не мога да я позная в тези откъслечни кадри, но актьорът е Ким Сонг Су.

Boohwal е легендарна рок група в ЮК още от 80-те. През годините участниците в групата се сменят, но неизменен остава основателят на групата - Ким Те Уон. За него има много хубав мини-сериал - Rock Rock Rock, в който Но Мин У изиграва образа на великия китарист. Няма да съжаляваш, ако го изгледаш, а и е само 4 епизода.
Едни от най-популярните вокалисти на групата са....
И Сонг Чол, който пее в клипа, а тук за саундтрака на филма More than Blue.
Пак Уан Кю, който със сигурност си чувала като изпълнител на някоя песен в сериал - Хонг Гил Донг, Императрица Ки, The Princess Man, The Royal Gambler...
И любимецът, покрай който тук се запознахме с групата - Чонг Донг Ха. Има много песни към филми и сериали и няма начин да не си го чувала -  Fated to Love You, Master`s sun, The King's Face, Hwarang, The Fiery Priest, Kill It..... и още много.
Като вокалист на Boohwal - Rain and your story

И изпълнението, в което аз го открих за себе си. На концерт в Сеул, където настоящ и бивш вокал на групата изпълняват песен на Пак Уан Кю - Love Over a Thousand Years

# 543
  • вятърничава
2в1,благодаря много 🤗
Четох за групата и за Ким Те Уон, биографията му. Намерих и мини сериала - Rock Rock Rock, за моя радост има превод. Утре ще прегледам и прослушам клиповете на спокойствие с по-добър звук.

Аааааааааааааа Еееееееррттттт 722046, привет! Споделяй каквото решиш. Ние тук повече обсъждаме филми, сериали, музика, спорт , но се интересуваме от всякакви аспекти на живота от азиатския фронт, още повече от лични впечатления.
Има тук фенове на японските влакове и на японските фризьори, пожарникари, но не и на учителките по физическо Joy

# 544
Аааа,не.В един момент с Шош бяхме фенове на един сенсей,но не беше по физическо,но все пак е сенсей.

Като спомена фризьори се сетих как миналата година в ботаническата градина в Бангалор се разхождаме и има оформени цветни свастики. Човекът обеснява за цветята, за свастиката като част от индийската култура и тишина. Пита дали ни харесва и колега обяснява,че тука всички са евреи.Още по сконфузно става,но излиза от ситуацията с думите - вие знаете ли,че в японците слагат свастика на снимката си в социалните медии ако са били на фризьор .... да преминем към следващата част.
Все още не съм сигурна дали ни излъга за японците и начина им да кажат,че имат нова прическа. Joy

# 545
Аз съжалявам за спада, затова бях предложила на лично Wink Иначе в момента си планирам едно евентуално ходене до Япония, но като гледам вместо да планирам моето, си предлагам услугите повече за чужди ходения... Wink
Иначе, за да съм по по темата - корейските сериали почнаха да ме дразнят и съм минала на японски. В момента влача Atom no ko, не че е лош, но си отделям повече време на едно от другите хобита, така че съм само на 2-3 еп.  Сигурно сте го обсъждали като излезе преди 2 г., но скоро гледах Ore no ie no hanashi, той ми хареса...

# 546
Както и да го погледна това не е спам.Hug Интересно е да прочетеш нещо от първа ръка.

Това е Catbus,който ще използват посетителите на Ghibli Park от март 2024. Изцяло еликтрически.

# 547
  • вятърничава
За Ore no ie no hanashi не знам дали е коментиран. Atom no Ko съм го набелязала за гледане,заради трима любимци.Спомням си,че ross не го хареса.
Аз вчера започнах  Rikon Shiyou Yo /Let's Get Divorced (2023).Добре се справя Matsuzaka Tori в ролята на мекушав, млад политик трето поколение,който на всичко отгоре не е особено верен на жена си - известна актриса.В брак от 5г, който вече е само за пред хората.Но и двамата заради кариерите си трудно се решават на развод. За сега съм в началото.Шош, май ти го отметна този сериал?

# 548
Ore no ie no hanashi е добър. Да не ви отказва това, че става въпрос за кечист... Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
На финала хем ревах, хем още съм макло ядосана, че така свърши... Joy

# 549
Te    японските сериaли си имат свои собствен стил, дори във финала.
Аз съм ги категоризирала по следния начин:

Японски - Не можем да променим света, но можем да позволим на света да не промени нас.
Освен ако не е по манга, защото това в повечето случаи е като природно бедствие, но има шанс да се хареса.

Корейски - В началото си казаш, че  това има нужда от повече драма и стигнаш до този момент, когато си казаш: "Е, това е прекалено, върнете го обратно...Веднага"

Китайски - Той/Тя получава почти всичко, което иска. Другите не го правят, но това е защото нямат представа какво правят.
или
Току-що завършиш 24 епизод и си помислиш, че това е най-сладкия финалът, който някога си гледал и тогава разбраш, че има още 36 епизода?! Дори не си видял основната драма. Как?! Защо?

Тайландския лакорн -  Обичат хаоса.Там винаги някой планира да постави друг на полагащото му се място. Където и да е това.
Тайландски сериал, който не лакорн - Това е най-невероятното заплетено решение на проблем, който изобщо не е съществувал.
 БЛ, защото тогава е най-добрият вид боклук за забавление, което не всеки може да предложи.

Тайван :
1 - Във всеки случай времето беше само конструкция.
2 - Toва е такова сирене.Лепкаво,лепкаво и лепкаво.
3 - Нито една змия не е пострадала при снимането на този сериал.

# 550
Te    японските сериaли си имат свои собствен стил, дори във финала.
Скрит текст:
Аз съм ги категоризирала по следния начин:

Японски - Не можем да променим света, но можем да позволим на света да не промени нас.
Освен ако не е по манга, защото това в повечето случаи е като природно бедствие, но има шанс да се хареса.

Корейски - В началото си казаш, че  това има нужда от повече драма и стигнаш до този момент, когато си казаш: "Е, това е прекалено, върнете го обратно...Веднага"

Китайски - Той/Тя получава почти всичко, което иска. Другите не го правят, но това е защото нямат представа какво правят.
или
Току-що завършиш 24 епизод и си помислиш, че това е най-сладкия финалът, който някога си гледал и тогава разбраш, че има още 36 епизода?! Дори не си видял основната драма. Как?! Защо?

Тайландския лакорн -  Обичат хаоса.Там винаги някой планира да постави друг на полагащото му се място. Където и да е това.
Тайландски сериал, който не лакорн - Това е най-невероятното заплетено решение на проблем, който изобщо не е съществувал.
 БЛ, защото тогава е най-добрият вид боклук за забавление, което не всеки може да предложи.

Тайван :
1 - Във всеки случай времето беше само конструкция.
2 - Toва е такова сирене.Лепкаво,лепкаво и лепкаво.
3 - Нито една змия не е пострадала при снимането на този сериал.
+1
Именно това което им харесвам на японските филми и сериали. Реалистични, не са захаросани и въпреки това си имат доза оптимизъм. Опитвам се да възприема този подход към живота. Да приемам това, което се случва, и да не реагирам твърде драматично на него.

# 551
  • MJF
Ой докато "смеля" написаното Crazy. Скоро не сме писали толкова.
Tuon, не ми давай други заглавия сега щото ....ме е срам. Сега тези ще огледам. Иначе колко си ми давала и ...колко от тях са потъвали и потъват в списъка... Blush, аз съм по-червена от емотикона.

И що така им е поскъпнал жп-транспорта на въпросните. Риторичен въпрос щото се досещам за причините.

2в1, голям ребус . Така се омотах в имената , бедна ви е фантазията Mr. Green . Защо? Ами защото както въобще не помня имената , имам някаква визуална памет и горе долу като прочета трите имена на някой и мога да реагирам на тези дето по хиляда пъти са ми минавали пред погледа, ама на латиница изписани. Smile много погрешен навик, спор няма. А сега като са на кирилица ....сто и гледай. Hug
Напълно адмирирам писането на кирилица, белким пък така по ги .....
Та от вокалите все пак си реагирам на Пак Уан Кю. Може да се каже безпогрешно дори Bowtie . Даже мисля , че този Rock Rock Rock съм го прегледала едно време. Нещо такова смътно помня Thinking

Аааааааааааааа Еееееееррттттт 722046, привет. Хайде включвай се по -дълго от избрания от теб прякор/потребителско име. Wink
Аз от влаколюбителите. Даже днес на БДЖ се возих и ми спретнаха епопея но това е друга тема. Аз периодично виртуално се возя по японските железници. Последно миналия уикенд изгледах май 3 поредни филмчета от влаковите рубрики на NHK-World в ютуб. Те имат една поредица от по около 30-минутни филмчета , които много ми даподат как са направени, хем с включвване по някое време от студио и то не  един говорящ ами цели двама. Та аз дето съм меко казано с алергия към такива "говорилни" , редовно не само се заслушвам в това което говорят но и оставам доволна и съм готова да ги давам за пример на нашите дървени философи по такива студиа. Както и да е .Да не се отплесвам.

bb6, Thinking напънах се сериозно но  ...не и не , не се сещам  , коя е учителката по физическо?
Tuon, нашия сенсей , моя адаш, не беше ли нещо като директор даже на въпросното школо Thinking
Пълна обърквация цари със сенсеите при мен, хем не съм гледала много , но тези които съм гледала май ми се сливат в общ образ и иди се сети кой кой беше ooooh!
А не ми се мисли какво щеше да е ако ученическите дорами ми бяха в моето "гледам".

Atom no ko не съм го гледала.
Ore no Ie no Hanashi още чака ред да стигне до екрана ми . На Рос ѝ хареса. Помня че аз се назландисвах като ми го качиха, по едно време го наредих за гледане/отворих му таб но пак....още е негледан. Като прочета това "wrestler" и като видя този постер и ...все давам заден. Thinking
Ето и на Аааааааааааааа Еееееееррттттт 722046 е харесал.
Thinking абе ще му дойде реда.

Мда, Rikon Shiyou Yo /Let's Get Divorced (2023) го изгледах. Сравнително скоро. Но почти не го коментирах.
Скрит текст:
Започна добре/стандартно. Но после сюжета нещо зацикли а към финала съвсем. И помня че даже май предпоследния епизод малко го и превъртях.
Името на града ми порасна на корема така да се каже. От постоянното повтаряне. Ама ей на , сега не се сещам как беше, нещо с А.... Blush

Tuon, поредния шедьовър Trophy
Лакорни и китайски кой знае колко не съм гледала но ... SmileSatisfiedSmiley
Мда, синтеза ти за японските определено ми хареса Hands Clap

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 22:04 от Шошулчо

# 552
Tuon, нашия сенсей , моя адаш, не беше ли нещо като директор даже на въпросното школо Thinking
Пълна обърквация цари със сенсеите при мен, хем не съм гледала много , но тези които съм гледала май ми се сливат в общ образ и иди се сети кой кой беше ooooh!
Да.
Обаче се сетихме за различни сериали с него.
Аз си мислех за Kazoku Game,а ти за Saki ni Umareta Dake no Boku, който аз бях забравила.
Обаче се разбрахме Hug
Joy

# 553
  • вятърничава
Хе-хе, Шош, изгубена в превода.
За учителката не се мъчи да се сетиш, с Tuon гледахме двете един сериал за един загубен влак. Една от героините бе учителка по физическо, доста безлична като персонаж и ме дразнеше. Не е свързано с професията, а с излъчване и характер.

Tuon, понеже нали трябваше някой да ти напомни, че днес е петък. Ама и аз не помня вече защо Thinking

# 554
  • MJF
Олекна ми. Съвсем сериозно. Това че поне не съм объркала сенсеите и си е един и същ, моя адаш, наш всеобщ любимец  и пр. Шо Сакураи. Мда. ooooh!
Wink
А ок bb6. И туй добре, щото не помня такаа учителка.

Мммда, значи в Kazoku Gemu беше помощник- учителя който няма точен еквивалент у нас. Поне по мое време.
Абе помня ги и двата сериала- шедьоври  но ....

Сега чакам   Saiko no Kyoshi: Ichinengo, Watashi wa Seito ni Sareta. Проверката преди малко показа че имам 9 готови серии. Остава въпроса колко са общо. Ей на , Рос като я няма съм като ...... на японския фронт. Отивам в архива.
Аха, общо 10 епизода е . Е вижда му се края. Ще дочакам.

Общи условия

Активация на акаунт