Магията на изтока - тема 71

• 28 153
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • MJF
Eeee, Tuon, ама много точно казано - филм-терапия.
Скрит текст:
Ха. Това с цветовете съм била на път съвсем да го забележа/обърна внимание , но толкоз внимавах  в текста , че ... само на няколко пъти обръщах внимание и на виталните цветове в добавка към приказките.
Мда, определено е така и съвсем не случайно. Големи цветови детайли си забелязала. А аз ...блейка голяма ooooh! Blush
Абе естестическо филмче като кинематография.
Satisfied

# 571
Шош,не.Просто много обичам жълтото и за това го забелязах. Имам и жълта жилетка.
Хубаво е филмчето.Благодаря.

Някак си спам. Scream Blush Sweat Smile
Скоро се забавлявах с Оскар Ериксон на разни клипчета. Той е вероятно най-добрия и разпознаваем играч на кърлинг. Ако се чудите какво е общо между играч на кърлинг и изтока. На едно от клипчетата китайския коментатор (от времето на ОИ) казва за него, че е красив като филмова звезда.
Влизам в Гугъл(днес става на 25) и проверявам какво мисли по въпроса за най-красив китайски артист.

Скрит текст:
Швед игреащ кърлинг

Красив китайски актьор

Дам,виждам приликата.

# 572
  • вятърничава
Eхо,къде се спотайвате? Сватба на хоризонта! Lee Sang Yeob ще се жени през март следващата година,браво за което.Бъдещата мадоженка не е знаменитост. Направо щях да падна от стола като прочетох,че той е на 40г! Scream Изглежда на 20, пак браво за него!

Приключих с Аджушитата от Han River Police, леко се гледат 6 епизода, историята се развива логично,полицаите от реката са забавни,спасяват хора,борят престъпността и алчността,има повечко кютеци,но и хумор,та не натежава.Чудя се дали не му готвят втори сезон.

Изгледах 5 епизода на Song of the Bandits. Чудя се от два дена какво да пиша за него.Началото на епизодите с анимацията много ми напомня за сериала Warrior по НВО.Той имаше жесток саундтрак. Значи действието се развива по същото времето като в Mr. Sunshine , героите и сценарият клонят на Великолепната седморка на Антоан Фукуа.

# 573
Ми.... аз се забавлявам със седмицата на модата в Париж,да се чете,че нищо не разбирам от висша мода. 🤣😂🤣

Изгледах излезлите епизоди на CEO-dol Mart и продължава да ми харесва. Да и аз съм учудена. 🤔

Ким Нам Гил тази година го гледах в Island и в двете части 
bb6,да ти кажа ли,че аз когато започна да обяснявам колко ми харесва началната анимация и финалната песен ... значи нищо друго не ми е харесало. Как да разбирам отзива ти за Song of the Bandits?
Ким Нам Гил тази година го гледах в Island и в двете части. Героят му страдаше във всичките 12 епизода, но ми се струва, че тук ще страда още повече.

# 574
Тук съм, редовно ви чета. Също така всекидневно си чета японския речник. Освен това от поне 3 седмици ми е доста натоварено в работата и нямам много свободно време.
И за да бъда поне малко по темата, тази вечер просветих майка ми относно източния фронт. Пуснях й любимата ми песен от Perhaps Love и й показах няколко снимки на Такеши. Коментарът беше, че е много хубав мъж. Е, как да отрече човек?
Скрит текст:

# 575
  • вятърничава
Сега ще допиша, защото се наложи да прекъсна. А тъкмо щях да пиша и за Ким Нам Гил.
Този сериал малко е като някакъв Франкенщайн, парче от тук, парче от там, съшити и се получил човек т.е.сериал. Забравих да пиша, че и на The Good, the Bad and the Weird напомня. Прилича на уестър, въртят пистолети, мятат брадви, ножове. Преследват влакове, кръчмите им току като американски барове. Появяват се всякакви чудати персонажи. Но е пренесено на корейско-китайско-японска почва, с корейски бунтовници, бандити и японски войници, които ги преследват. Ким Нам Гил си е все така хубав и с дълга и с къса коса, в добра форма е. В еп.1 беше доста печален и мрачен образ, но след това се промени.Историята се развива енергично, има много обрати, екшън, хвъчат всякакви части, като цяло е гледаемо, ако не се задълбочава човек. И аз ще го догледам поне заради Ким Нам Гил, защото ми се гледа.... как страда Joy. 9 епизода по 40 мин.

bell, не го крий в скрит текст този хубав мъж Wink

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 21:24 от bb6

# 576
Гледала ли Такеши някъде?

# 577

Честно да ти кажа, почудих се дали да сложа снимката в скрит текст, или не. Визията на Такеши в Perhaps Love ми е сред любимите.

# 578
На мен първият ми спомен от Такеши е в Lavender.

Tuon, и аз гледам CEO-dol Mart. И макар, че на пръв поглед изглежда малко лековато, всъщност не е толкова повърхностно.

Twinkling Watermelon
Много симпатично и задружно семейство от мама, татко и двамата им сина. Майката, бащата и по-големият син са глухонеми. Малкият син е техният "преводач" за другите. Отличен ученик, отговорен, умен, добър... изобщо дете-мечта. Случайно попада в един музикален магазин, където среща човек, който му разкрива красотата на музиката и го научава да свири на китара. Оказва се, че момчето е самороден талант, а музиката става неговата тайна страст. За да угоди на баща си, той продължава да учи усилено, за да влезе в медицински университет и да стане лекар, но вечер тайно ходи да свири.
Неочаквано се озовава в миналото, където среща младото "аз" на баща си, който се оказва, че е бил китарист в една група.

The Kidnapping Day
Един добродушен, но беден татко се нуждае от пари, за да плати лечението на дъщеря си. Бившата му съпруга, го наговаря да отвлекат момичето на богат лекар и с откупа, да платят лечението. В деня, в който трява да осъществят плана си пред колата на таткото изскача дете, което изпада в безсъзнание. Той го взима и го отнася в къщата си. Оказва се, че това е момичето, което е трявало да отвлече. Когато то идва в съзнание се разбира, че е загубило паметта си и той решава да му каже, че е негова дъщеря. Само, че момичето е нещо като малък гений. Осъзнал постъпката си таткото-бедняк решава, че трябва да върне детето на родителите му, но на техния телефон не отговаря никой. Отивайки до дома им разбира, че родителите са убити и полицията търси изчезналата дъщеря. Но май не само полицаите се интересуват да открият момичето.

# 579
2в1, аз от твой пост разбрах за сериалчето. 🤗
Резюмето и постера създават усещането за нещо забавно и лежерното,но след като  разбрах причината за разпадането на групата и как всеки страда по свой начин, но въпреки всичко оптитимизма ги държи на повърхността и се оказа, че има друго отвъд шарените гащеризони.
Имат интересна динамика и работят добре в екип.
Аз наистина се учудвам, че ми харесва толкова много,защото когато  го започнах, бях готова да държа пръста си върху бутона за превъртане. 😔

# 580
  • вятърничава
Гледала ли Такеши някъде?
Да в няколко филма - Turn Left, Turn Right, Летящи кинжали, Perhaps Love, This Is Not What I Expected, наскоро в Dragon с Дони Йен. Другите в момента не мога да си ги спомня.

# 581
Да напомня, че участва и в двете части на
Red cliff https://mydramalist.com/533-red-cliff...

Еех, след Сън в алени покои се надявах да преведат на български и Romance of the Three Kingdoms, но уви...

# 582
Последно го гледах в реклама Тя е за мултиплеарна игра,а Такеши беше лицето за Япония и Тайван.
Ето тази и след нея май и реклами не е снимал.

# 583
  • MJF
По епизод от 2 сериала изгледах:
Han River Police - още като видях постера на моя ресурс и разпознах конкретни муцуни ми стана интересно какво играят в този жанр. А и като взехте да го споменавате си казах " Екшъна и сие ще го изредактирам и ще видя комедията". В първи епизод така и сторих. Sung Dong-Il в ролята на шеф на звеното hahaha . Но е уморително при толкоз редактиране за мишока ми. Да видим до къде ще издържи. Мишока и / или  сценариста.

Saiko no Kyoshi  / The Greatest Teacher
Интересно/приковаващо начало. Училището отражение на околността. Определено human drama. Предвид  че аз трудно гледам училищни дорами, ясно че "ще си го подслаждам туй заглавие и ще върви на час по лъжичка". Докато стигна до финала би трябвало да е качен за мен. На сайта горе ме развесели формулировката "Rina Kujo's Group" - съпруга и приятелката на Рина.

# 584
  • вятърничава
Последно го гледах в реклама Тя е за мултиплеарна игра,а Такеши беше лицето за Япония и Тайван.
Ето тази и след нея май и реклами не е снимал.
Спомням си тази реклама, май имаше и някаква за уиски Thinking
Петък посветен на Такеши Wink

Общи условия

Активация на акаунт