Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 114
  • 829
  •   1
Отговори
# 750
Да има си недостатъци, като всеки квартал в  Варна но квартала има хубави и луксозни жилища, ако си затвориш очите за някои неща, Бриз си е топ, да не казвам най - хубави квартал на Варна, че някой да не се разсърди Wink
То си е до вкусове, няма какво да се сърдим.
за МЕН - Има си част, която е ок. Примерно ниската около Симфония. Обаче около обръщача на автобусите, нагоре по тясната "уличка" която не могат 2 коли да се разминат - за мен е ад. А имам приятели които не биха разменили гледката на далечото море от там за нищо на света.

# 751
Някой търсил ли е скоро апартамент на зелено във Варна? Сякаш няма много проекти последно време. Ако има пък цените им са като на тези в напреднал етап или с малка разлика.
Аз съм забелязал, че има доста проекти на зелено, повечето цени са 1к-1,3к в кварталите. Централната част стигат  2к-3к. Преди месец-два строител ми предлагаше около 900 на квадрат в сравнително добър квартал. Ако се търси, ще се намери.

# 752
Някой търсил ли е скоро апартамент на зелено във Варна? Сякаш няма много проекти последно време. Ако има пък цените им са като на тези в напреднал етап или с малка разлика.
Аз съм забелязал, че има доста проекти на зелено, повечето цени са 1к-1,3к в кварталите. Централната част стигат  2к-3к. Преди месец-два строител ми предлагаше около 900 на квадрат в сравнително добър квартал. Ако се търси, ще се намери.

Дай едни примерчета да видим, че май има хора като мен които не знаят да търсят Simple Smile

# 753
  • при Arctic Monkeys
Случай от днес - изпратиха ми договор за посредничество и депозит, внесох го и по-късно ми се обаждат, че има купувач, предложил по-виска цена, да предложа и аз, да се наддаваме един вид. Това някаква нова мода ли е?

# 754
Има вероятност да е постановка.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 11:53 от Huku23

# 755
Случай от днес - изпратиха ми договор за посредничество и депозит, внесох го и по-късно ми се обаждат, че има купувач, предложил по-виска цена, да предложа и аз, да се наддаваме един вид. Това някаква нова мода ли е?
Никаква нова мода не е, аман от номера ... Колкото пъти съм имала челен сблъсък с брокер, толкова пъти ми е идело да ги пратя по дяволите. Това се отнася и до ВСИЧКИ мои близки, споделят само негативен опит. Много съм щастлива, че успяхме да купим два имота без вездесъщата им намеса.

# 756

В тоя договор сигурно има и клаузи за неустойки. Пасуваш - или няма да чуеш повече за тоя с по-високата цена, или ще ти върнат капарото в двоен размер. Все си на кирия.

# 757
Той вероятно е дал т.нар. стоп капаро, в договорите, които съм подписвала, то не се връща в двоен размер.

# 758
  • при Arctic Monkeys
Не се връща в двоен размер. Просто ти го връщат и толкова. Продават на предложилия по-висока цена.

# 759
Че каква е файдата от въпросното "стоп-капаро" в такъв случай?

# 760
Със стоп капаро/депозит, заявяваш сериозни намеренеия за покупка, а не празни приказки. Обикновено е свързано с по-ниско ценово предложеное и през това време продавача няма право да предлага имота на друг.
Пп сумата варира между 1-2к евро.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 00:49 от Huku23

# 761
Депозит се дава, когато купувачът и продавачът са си стиснали ръцете за някаква определена цена. Служи като осигуровка, че някоя от страните няма да се отметне. Това въпросното "стоп" очевидно нищо не стопира... Поредната брокерска идиотия.

# 762
Като споменаваш "някоя от страните" , депозита как точно пази купувача при отказ от продавача?  Ще ти кажа - никак. Взима си обратно депозита и кой откъде е...

# 763
Като споменаваш "някоя от страните" , депозита как точно пази купувача при отказ от продавача?  Ще ти кажа - никак. Взима си обратно депозита и кой откъде е...

В договора, който се подписва заедно с даването на капарото, има клауза:
- ако продавачът се откаже - връща капарото в двоен размер;
- ако купувачът се откаже - губи капарото и то остава за продавача.

И в подобни случаи капарото не е 1000-2000 евра, както някой беше писал по-горе, а най-често 10% от договорената цена.

# 764
Стоп капарото е за спиране на обявата от брокера и няма общо с другия договор.

Общи условия

Активация на акаунт