Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 151
  • 829
  •   1
Отговори
# 600
Портних имаше пост от тази вечер във фейсбук, и коментираше май точно този парцел "Зад Екото на Владислав".Става въпрос за 15 етажна сграда с 20 000 РЗП. Било издадено разрешение за сграда "Работническо общежитие от апартаментен тип" каквото и да значи това...

Точно за същия парцел иде реч.

# 601
"Работническо общежитие от апартаментен тип" каквото и да значи това...
Обикновено значи че могат да минат с 1/3 от паркоместата които биха били задължени да осигурят ако сградата не е общежитие апартаментен тип.

# 602
https://blitz.bg/obshtestvo/izvnredno-v-blits-zadavat-se-masovi- … i_news998554.html

като гледам колко сгради преди 1-2г. се продадоха на зелено а не са започнати...

# 603
  • Варна
"Блиц" е институция !

# 604
Последен шанс преди еврото да заперем мръсните левчета..явно има много скрити кинти, които не могат да им измислят друг начин за легализация
Скаридке, интересно ми е как се запират мръсни левчета,като навсвкъде ти искат произход.

При плащане в брой строителят не иска произход, има имоти платени в брой до ДО и сделката се изповядва на ДО на акт 14 Simple Smile
На теб като са ти чисти парите искаш сигурност и изповядваш на реална цена, плащаш повече данъци и тн.. Но тези с недоказан произход на парите рискуват и изповядват на ДО

# 605
Здравейте,
може ли да ми препоръчате фирма към която да се обърна за продажба на парцел в регулация до гр.Бяла?

# 606
Днес с изненада установих, че данъкът за прехвърляне на имот във Варна е по-голям дори от този в София. Явно наистина сме Ориндж каунти а Варненци са заможни аристократи.

# 607
Нищо му няма на данъка, добре си е.

# 608
След 2.5 години най-после сделката мина. Да ми е честита новата придобивка. Та мисълта ми е, че от моят опит всички обещават две години за построяването а всички се бавят за около 2.5 години тоест около половин година забавяне.

# 609
Честито ти. И сега вече ти почват мъките Wink

# 610
Здравейте,
може ли да ми препоръчате фирма към която да се обърна за продажба на парцел в регулация до гр.Бяла?

А поради що трябва да е през фирма? Държиш да угояваш брокерите?

# 611
Обикаляш, търсиш табели, звъниш. Има и сайтове кудето се листват обекти на зелено. Винаги ще има лоши мнения за строители. По-скоро се запознай как да си минимизираш риска. Всички купуват, за да продават, пък никой не продава. Grinning

Здравейте, да попитам за тези сайтове с обектите на зелено? Има ли някъде в мрежата събрана информация за бъдещи обекти на зелено?

# 612
Аз се чудя, при тези високи цени, как все още има търсене. Или може би ще поскъпнат още имотите, когато приемем еврото през 2025 г.?

# 613
  • До морето
Откакто видях обява за 3-стаен в Лабиринт за 520 000 ЕВРО, вече нищо не може да ме уплаши 🙄

Първоначално помислих, че продават целия вход 😂

# 614
разбира се, че ще поскъпнат още след приемане на еврото, най-малкото спекулативно всички продавачи ще вдигнат с 10%.

Общи условия

Активация на акаунт