Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 196
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Днес най-сетне пробвах "Ани" на "Нишан" и да - прекрасен е! Relaxed Цената обаче нещо не ми допадна. Grinning
На почивка сме с Круизния Ангел, "Promenade" на Фаберлик и две дребосъчета по 10 мл. Animal Dolphin

# 496
На мен ми е чудно какво ви е мнението за този "Clean" тренд, който се върти навсякъде. Определено е на мода да миришеш на "изпрани ленени чаршафи", но когато пробвам от любопитство някой от тези парфюми и се разочаровам.
За мен няма такова животно, само тренд без съдържание е Confused Някои са хубави, но просто не миришат на каквото обещават. Както няма и парфюм с истинска миризма на дъжд, на босилек, на цъфнала салвия... Някои аромати от живия живот няма как да се предадат дословно, даже и етеричното масло от салвия не ми мирише като цвета на растението.

# 497
На мен ми е чудно какво ви е мнението за този "Clean" тренд, който се върти навсякъде. Определено е на мода да миришеш на "изпрани ленени чаршафи", но когато пробвам от любопитство някой от тези парфюми и се разочаровам.

Ако искам да мириша на чисто просто се къпя с класическия Dove. Имам Glossier You, пробвала съм Another 13 и Not a perfume -  всичките миришат дървесно-мускусно.  На всеки миришат различно както всеки парфюм, но забелязах голяма прилика и в трите. Най-хубавия чист муск е White Musk олиото на Al Rehab. За 7лв е един от най-елегантните ми аромати.

Алдехидите ми миришат на чисто, дори и понякога да са прекалено ретро. Гарденията също ми мирише на чисто, въпреки че е прекалено сапунеста в повечето парфюми.

# 498
Благодаря, Джули! Flowers Rose
А той или "Roses musk", че трябва да избирам (без проба)?
Roses musk e с розата на Intense Cafe, но без кафето. Предполагам е същата роза като в Dark purple.

# 499
Благодаря, Джули! Flowers Rose
А той или "Roses musk", че трябва да избирам (без проба)?
Roses musk e с розата на Intense Cafe, но без кафето. Предполагам е същата роза като в Dark purple.
И без амбъра, което не е без значение.
В лимитката и в интенз версията има и се усеща.
Базовия Roses musk е по- въздушен, ефирен и хладен,.Всесезонен. Не натоварва обонянието.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 18:49 от •mimoza•

# 500
Моят нос не различава толкова детайлно. Това което аз усещам е само липсата на кафе Simple Smile

Сдобих се с травъл размер Soleil Blanc на Tom Ford и към него, две мостри - на Rose Prick и Cherry Smoke. Розите не ми хареса, но пушената череша е изключително приятна.

Мирисах и Rose Rouge на Van Cleef & Arpels и съжалих, че поръчах само Orchidee Vanille. Освен това чух, че розата е спряна от производство (не знам дали е вярно), а си изгърмях бюджета за август за парюми Frowning1 В листа за бъдещи потукпки влезе и Santal Blanc от Extraordinaire колекцията им.

# 501
май няма къде освен от отливки от някое другарче.... Панетоне е фото реалистично Панетоне. Специфична нотка на пресен хляб, подправки и доста силен тагетис. Самият аромат няма някакво особено развитие, както и повечето техни, но е лесен за носене с много приятна хлебна нотка..... Купуват се от Спрей Парфюмс когато са на 20% намаление ноември Simple Smile
С този клийн тренд и аз не се разбирам, радвам се, че излизат на мода по - леки и свежи аромати.... Харесвам модерни алдехид и кастилски сапуни, но не и праговете за пране, но до сега нито един не ми е допаднал достатъчно за да взема бутилка. Изключение прави Osmanthus Interdite, там има доста ясна сапунена нотка, но не е изцяло чист аромат.....
Струва ми се, че са популярни, защото сега стана модерно да сме хипер унисекс, а този тип аромати са възможно най-безполови

# 502
Мисля, че друга причина е ориентацията на парфюмерийните компании към азиатския пазар. Там се котират по-ефирни и леки аромати.

# 503
Днес най-сетне пробвах "Ани" на "Нишан" и да - прекрасен е! Relaxed Цената обаче нещо не ми допадна. Grinning

в parfium.bg цените май са най-добри

# 504
Ооо, много благодаря! Heart Eyes
Това е нещо съвсем друго (може да съм гледала и 100 мл. де, но цената беше 550 лв.).

# 505
  • The Evergreen State
Интересна тема сте подхванали за clean тренда и много интересни гледни точки. Лятото и аз предпочитам по-clean аромати.
Сега съм на ръба да взема Chanel Paris-Riviera, преди няколко месеца беше същата дилема за Un Jardin Sur La Lagune Hermes. Друго подобно което силно ме е привличало е Escale a Portofino Dior.
Засега се въздържам но ми отнема усилие, имам много неща за пръскане и това ме спира.
От подръчните нося предимно Gabrielle Essence, Dior Miss Dior Rose Essence и Lancome Idole Aura.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 21:57 от Athena

# 506
  • София
Солена Луна, третият любимец от Милано Фрагранце ми е точно Basilica. Simple Smile Само че доста рядко нося тамян, имам няколко други и затова вероятно няма да взема бутилка, но пък се замислям за отливка. Бях чела доста смешно ревю във Фрагрантика, че мирише много реалистично на розмарин, но тъй като човекът не бил картоф, не искал да мирише така. Joy На мен ми мирише на букетче изсушена мащерка, закачено на каменна стена - харесва ми прохладата, която излъчва. Simple Smile
Magda Dimitrova, Milano Fragranze за момента ги няма в Бг, аз си бях взела дискавъри сетче от техния сайт направо. Виж си ЛС. Simple Smile

Да миришеш "на чисто" не е "тренд" от няколко години, най-малкото Шанел 5 е доста отдавна на пазара. Simple Smile Не бих го нарекла безсъдържателен, но всеки с разбиранията си. Постига се с различни "ноти" - мускус, алдехиди, нероли, ирис най-често. Амбър не виждам как може да се намести в тази категория, ако е класическият такъв, ароматният му профил е съвсем различен.
Glossycherry, ако позволите един съвет - мисля, че има доста по-удачни парфюми от Not a Perfume JHAG за човек, който не харесва пищни флорали или други класически парфюмни категории. Ако имате възможност, може да погледнете Infusion d'Iris Prada или която и да е друга от Инфузиите на Прада - всички са чисти, леки, като неирисовите фланкъри много приличат на първообраза, а добавките в тях са много дискретни, колкото за нюанс, базата е същата сапунено-дървесна класика. Ако пък държите на нещо максимално опростено и "едномолекулярно", може да пробвате Molecule 01 (Iso E), Molecule 02 (Ambroxan), Escentric 02 (ambroxan + iris + Iso E), Molecule 01 + Iris. Имайте предвид обаче, че много хора са аносмични към Iso E и амброксан. Най-добре майка Ви да пробва и сама да избере. Simple Smile В дизайнерския клас хубаво сапунче е и Pure Musc For Her Narciso Rodriguez, само че мускусът на Narciso е доста специфичен и не понася на всеки.

# 507
За почитателите на арабските парфюми споделям набързо впечатления за последната си придобивка : в среден ценови клас, леко сладък, топъл и нектарен аромат. 1 към 1 с толкова търсеното от мен масло на Кхадлай, които от години липсват на БГ пазара.
Няма го усещането за евтин, елементарен парфюм, арабската традиция е пресъздадена много елегантно, каквото е и името на парфюма - Eleganza Aurora Scents. Нямам база за сравнение, за да опиша на какво прилича. По пирамида се доближава най-много до Valentino Donna Acqua Valentino, но в действителност двата парфюма нямат почти нищо общо. Марката я описват като произход ОАЕ с френско производство и е в базата данни на Фрагрантика, но точно този парфюм липсва.
Заиграх се в последните дни с https://www.wikiparfum.com/en. Много ми харесват клипчетата с развитие на аромата по съставки и очаквам да проверя доколко отговарят на реалността. Отбелязвам, че такива клипчета имат само нишовите парфюми.

# 508
Благодаря за препоръките Simple Smile

Aмбър олиото на моята кожа точно така ми мирише, някак си чисто и приятно. Обичам да го слагам и под парфюми, които нямат добра издръжливост.
Иначе да, свежите аромати за лятото не са нещо ново, но сега гледам фокуса е "Your skin, but better", "skin scents", каквото и да значи това Simple Smile
Replica доста успешно се рекламират като такива и подобни емоции, само че каквото и да съм помирисала тяхно меко казано не ми харесва.

# 509
  • София
Your skin but better често го срещам и аз като идиом, най-вече във връзка точно с мускусно-ирисови парфюми. Чух го многократно и за Glossier You, около който имаше доста хайп, четох обаче, че вече е реформулиран и бил много немощен. Аз се отказах да го купувам насляпо (в Бг няма къде да се пробва), защото имам мускуси и ириси в изобилие. Парфюмно другарче ме запозна със Sonic Flower Room 1015, за който има много сравнения с Glossier You, изключително приятен е, лек морковено-дървесен ирис, с нещо плодово-лимонадено като добавка.
Skin scent е с малко по-различно значение, обикновено се ползва за парфюми, които стоят близо до кожата, независимо с какъв ароматен профил са, не излъчват силно и не правят шлейф.
Replica (aka Maison Margiela) имат приятни парфюми, но не са някакво чудо в парфюмерията според мен. Simple Smile Най-любимият ми парфюм от тази марка вече е спрян (Lipstick On, да се чуди човек защо спряха точно него, като имат тонове други безлични водички) и временно ги бойкотирам! Laughing

BillieCross, благодаря за линка към wikiparfum, изглежда занимателно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт