Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 398
  • 501
  •   1
Отговори
# 270
Е от 2 нощни и 2 дневни ги изкара 2 седмици престой?
Ей, за това ти казах, че си мрънкалник!

# 271
Никъв мрънкяч не е авторът.
Всички дето много го съдят да ходят да живеят със свекито всеки месец по 2 седмици и пак ще си говорим.
Авторе, откъде това канско търпение не знам. Аз досега да бях натирила тъщата 10 пъти, а на мамина златна да бях обяснила, че който иска при мама да си ходи при мама, а не да си играе на семейство.
Ай сиктир от токсични родители, дето гледат 30 годишните си деца като пеленачета, киснат им на главата нон стоп и съсипват шансовете им за нормално семейство.

# 272
Нямаме специална нужда от помощ за детето или домакинството, това беше на дневен ред след раждането (общо мнение). Жена ми приема като плюс това майка й да идва (доколкото разбирам) заради компанията през деня, докато аз съм на работа. Никаква практическа полза не търсим от тъщата. През деня жена ми няма с кой да се вижда. Излизаме на разходка след работа и/или се виждаме с приятели.

Тези 2 дневни и нощни не са последователни в рамките на 4 дни, нали не си го представяте така?? Като добавим и някой ден за идване преди смените и за отпътуване след тях (не става светкавично някакси), малко се увеличава общия престой. Пък с рождени дни, "изчакване" за нещо друго и то си стига и до 2 седмици... Пък Вие се чувствайте доволна, че сте разгромили поредния интернет опонент Sunglasses

# 273
Загуби ме на смяната на версията за апартамента.

# 274
Е, то вашето семейство има 3 рожденни дни в годината и 2 вече са минали.
Жена ти явно се чувства самотна. Преди това ти е допадало, защото си и бил всичко ... Сега не си и достатъчен. От мен да знаеш - тя вероятно ще се хвърли с такава вседотдайност в детето, че ще се чувстваш зле, докато приемеш че завинаги си на заден план. Като го приемеш - всичко ще се нареди.

Моя съвет е пооправи нещата. Аз също съм отгледана без баща, имам сестра и 3 баби /сестри/ барабар с контролираща майка и баба роден фюрер. Мъжа ми се справи добре, макар често да прескачаше у дома някоя баба /независимо, че живяхме по целият свят те идваха ли идваха Simple Smile/. Жените, живеещи без мъж, се вкопчват силно една в друга, за да се чувстват силни и да оцелеят и да се чувстват в безопасност, да се справят и с мъжките и женските роли. Покажи им, че си стабилна опора и не искаш да ги разделиш, а че на теб може да се разчита.

# 275
Загуби ме на смяната на версията за апартамента.

Няма смяна на версии.

Е, то вашето семейство има 3 рожденни дни в годината и 2 вече са минали.
Жена ти явно се чувства самотна. Преди това ти е допадало, защото си и бил всичко ... Сега не си и достатъчен. От мен да знаеш - тя вероятно ще се хвърли с такава вседотдайност в детето, че ще се чувстваш зле, докато приемеш че завинаги си на заден план. Като го приемеш - всичко ще се нареди.

Моя съвет е пооправи нещата. Аз също съм отгледана без баща, имам сестра и 3 баби /сестри/ барабар с контролираща майка и баба роден фюрер. Мъжа ми се справи добре, макар често да прескачаше у дома някоя баба /независимо, че живяхме по целият свят те идваха ли идваха Simple Smile/. Жените, живеещи без мъж, се вкопчват силно една в друга, за да се чувстват силни и да оцелеят и да се чувстват в безопасност, да се справят и с мъжките и женските роли. Покажи им, че си стабилна опора и не искаш да ги разделиш, а че на теб може да се разчита.

Нямам проблем да съм на заден план, то е естествено. Просто искам да си живеем на спокойствие.

# 276
Симпатизирам ти, авторе, и аз не обичам да има други хора в нас за по-дълъг период от време. Тъща ти е нетактичен човек, не си е помислила, че може би пречи. Но е хубаво, че се радва на бебето, повярвай ми, много искаш да съхраниш и подхраниш връзката "баба - внуче". И за вас ще е добре да имате още един човек, на когото да разчитате, но по-важното е, че за детето ще е добре да има още някой да го обича "по бабински" (по-невъзпитателно Joy).
Света на жена ти се е преобърнал. След раждането на първото ни дете, се чувствах сякаш света се движи напред, а аз седя отстрани и го гледам. Обърканите хормони, отговорността, недоспиването и липсата на комуникация са тежки. С това не казвам, че на теб ти е леко, не ме разбирай грешно. Говори с жена си и дебело подчертай, че майка ѝ ще бъде посрещната с радост, но за по-кратък период и когато е съгласувано с вас. В същото време, предложи ѝ вие да ходите при тъщата на гости, да се разнообрази жена ти, да се видят, майка ѝ да се порадва на бебето. Така няма да си мешате капите, защото ти няма да ѝ буташ чашите. 😁 И тъй като явно имаш възможност да работиш от вкъщи, провери възможността (и желанието на жена ти) да работиш хибридно - няколко дни в офиса, няколко дни от вас. Така тя няма да се чувства толкова самотна, а ти ще можеш да си наваксваш в офиса.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 16:28 от Gripping

# 277
Авторе, жена ти има ли си приятелки, с които да може да си говори чат-пат през деня, да излязат да се видят?

# 278
Не е нужно тъщата или свекървата да са вампири, за да не им е желано постоянно присъствие. Всеки човек си има лично пространство, ритъм на живот, интимен свят и иска да си отдъхне в къщи , и да си зареди батериите. Бабите пък има нужда да общуват с внуците и децата си. Става въпрос единствено за баланс, като всеки зачита другия.

# 279
Нямаме специална нужда от помощ за детето или домакинството, това беше на дневен ред след раждането (общо мнение). Жена ми приема като плюс това майка й да идва (доколкото разбирам) заради компанията през деня, докато аз съм на работа. Никаква практическа полза не търсим от тъщата. През деня жена ми няма с кой да се вижда. Излизаме на разходка след работа и/или се виждаме с приятели.

Тези 2 дневни и нощни не са последователни в рамките на 4 дни, нали не си го представяте така?? Като добавим и някой ден за идване преди смените и за отпътуване след тях (не става светкавично някакси), малко се увеличава общия престой. Пък с рождени дни, "изчакване" за нещо друго и то си стига и до 2 седмици... Пък Вие се чувствайте доволна, че сте разгромили поредния интернет опонент Sunglasses

Значи забраняваш на жена си, пардон приятелката, да има приятна на нея компания през деня, докато теб те няма. Ами ужасен си, тиранин и егоист. Това да ограничаваш контактите и, особено с майка и, е вид насилие.

# 280
Значи ли, че ако на мен компанията на маминка ( да си плюя в пазвата) ми е приятна, мога да си я викам у дома за по 2 седмици месечно и жена ми да е длъжна да се съобразява?

# 281
Значи ли, че ако на мен компанията на маминка ( да си плюя в пазвата) ми е приятна, мога да си я викам у дома за по 2 седмици месечно и жена ми да е длъжна да се съобразява?
Не! Ти ще ходиш при нея да си говорите, все пак не си вързан вкъщи с бебе Simple Smile))

# 282
Хайде бе, нея кво я спира, бебето да не е недвижимо имущество?

# 283
Хайде бе, нея кво я спира, бебето да не е недвижимо имущество?
Мъжът й! Какво ще прави без нея? Няма кого да доминира🤣

# 284
Авторе, жена ти има ли си приятелки, с които да може да си говори чат-пат през деня, да излязат да се видят?

За съжаление, не.

Значи забраняваш на жена си, пардон приятелката, да има приятна на нея компания през деня, докато теб те няма. Ами ужасен си, тиранин и егоист. Това да ограничаваш контактите и, особено с майка и, е вид насилие.

Нищо не забранявам, просто не е нужно да спи вкъщи, за да прекарват през деня време заедно.

Общи условия

Активация на акаунт