Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 359
  • 501
  •   1
Отговори
# 330
От темата съдя кои майки са вкопчени в дъщерите си и кои дъщери - в майките си.

# 331
То хубаво, но има и още един в тая връзка, който си е у дома, не може да го задължаваме да приема  чужд за него човек в такова съжителство. Особено пък и ако не се разбират особено.

# 332
Аз лично се чудя на секс с лехуса.
Две неща ми направиха грозно впечатление:
1. Нарича майката на детето си "приятелка"
2. Бил свикнал да е доминиращ във връзката.

Ако на мен мъжът ми ми се цупи заради майка ми - няма да ми е мъж.  За щастие не му минават такива мисли през главата. Носи, пазарува и се грижи за нея, защото ме обича и знае, че това ми е важно.

# 333
Обсъждаме може ли майката /всяка майка/ да е приятел, даже най-доверен такъв.

Тъщата е приела работата смятайки да отсяда в апартамента, който самата тя е купила и преотстъпила на другата дъщеря не е броила само домът на автора. Говориш за силна, властна жена, свикнала не само сама да се оправя, ами и две деца е отгледала и приемаш, че ще им се бута в апартамента ежемесечно. Самата тя отдавна живее сама, жена с професия и хъс - надали си умира да им слугува и да спи на дивана. Просто автора се е подплашил.

Може темата да се разглежда като коя се е вкопчила, но може пък и да е коя е случила на майка и коя на дъщеря. Wink

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 21:12 от the Дорис

# 334
Въобще не съм вкопчена в майка си. От 18 години живея извън семейния дом. Не се чувам всеки ден с нея. Мога да й споделя абсолютно всичко, ще ме изслуша, ще ми даде съвет, но никога няма да се наложи или намеси-нито в личния ми живот, нито в моя ред вкъщи! За нея е важно аз да съм щастлива и добре. Винаги ще е зад гърба ми и никога няма да ми мисли злото. Аз я ценя и обичам много и ако се наложи в някой момент от живота й аз да й помогна с нещо, ще го направя без грам да се замисля.

# 335
Въртим, сучем и пак едно и също - що я наричал приятелка (въпреки, че той 5 пъти обясни защо и си посипа главата с пепел), какъв секс (след като той каза, че вече са правили секс и преди "гостито"), как "забранявал" на жена си да бъде приятелка с майка си (WTF). Човекът просто иска да живее спокойно в собствената си квартира със семейството си. Добре, че повечето мнения са адекватни и не се счита за нормално майката да живее със семейната си дъщеря.
А защо се изпадна в патетики и есета на тема "майката - най-добрият приятел на човека", не знам. Има майки и майки. И най-добрата да е, пак не й е мястото при семейството на детето нонстоп. Изключвам извънредни ситуации, каквито животът поднася.

# 336
Авторът нарича лекарката ''тъщата'' още в заглавието, което на практика означава, че приема майката на детето си за съпруга. Нарича я приятелка, за да покаже, че нямат брак, за което горчиво съжали в последствие.

# 337
Ок, ще я наричаме жена му, не приятелката, макар че за мен е показателно как той прави разлика. Ние тук не знаем имат ли граждански брак, нямат ли, венчани ли са или не, пък и не ни влиза в работата. Това обаче, че бил свикнал да е доминантен във връзката, няма как да приема за нормално.

# 338
Да е болна майката, да има нужда от асистенция, да няма финансова възможност за хотел - тогава авторът спокойно може да е окачествен като чудовище..

Авторе, да беше написал “партньорката ми”, че бактън вече с тая приятелка! 😃

# 339
То мъж да си в този форум, все ще съжаляваш.

# 340
Просто тук пишем предимно жени. В повечето случаи, жените са силно свързани с майките си. Толкова силно, че не усещат границата на нормално поведение на обвързана жена с дете и тъщата на мъжът й..

И аз не обичам хора извън моят тесен семеен кръг вкъщи. Дори с баща ми трудно вирея повече от ден-два. След определена възраст започнах да ценя много личното си пространство, комфортът и уютът. Не е като едно време - развей байряк и да не ми пука с колко и какви съквартирантки живея ( който е живял в студ. град ще ме разбере!)

Добавям : Това ЕДИНСТВЕНО ако не се касае за нуждаещ се от грижи роднина!

# 341
Въртим, сучем и пак едно и също - искала да живее тъщата при тях при тях - оказа се  2 нощни и 2 дневни на лекар на частичен договор което са са 5 - 6 приспивания. Егати двете седмици концентрирани в седмица. Държала да му мести посудата - оказа се, че планира да преспива в жилището, което сама е купила, но където живее другата и дъщеря, която се оказа проблемна. 
Патетиката е, заради припадането как може жената на автора да няма приятелки и да предпочита майка си. Ами може - един не може, друг го намира за нормално.

Че не е ОК младо семейство да живее с родител е ясно всекиму.

# 342
Дорис, според мен е много повече от тези дни нощувка. Правя съпоставка с жените, които се оплакват от силно привързаните към майките си мъже. На тях знаем как им казваме. Мисля, че ситуацията е сходна.

В моето семейство мога да кажа, че аз съм доминиращата. В смисъл на вземане на крайни решения. Дори не знам, какво авторът има предвид под доминиращ.  Не виждам нищо лошо. В много семейства е така и са напълно нормални. Не го приемам като тормоз, насилие или предпоставка за фатален край.

# 343
Стига пък и вие с тази лехуса. Едва ли жената против волята си е спала с мъжа си. Голяма драма стана.
Човекът си е в правото да иска да живее с жена си (приятелка, нямат брак, пак голяма драма) и детето си. Не роднини да отсядат в дома им, когато им скимне. След като тъщата е толкова оправна и успешна да си намери квартира. А и отсяданията не са за 2-3 дни всеки месец, че евентуално да се изтърпят. Показателно е, че другата щерка не иска майка си за толкова дълго време. А тъщата е несъобразителна - има 2 дъщери със семейства, най-удачното нещо ли е да притеснява ту едното семейство, ту другото?

# 344
Какво е лехуса, бе хора? 😃

Общи условия

Активация на акаунт