Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 326
  • 501
  •   1
Отговори
# 360
Няма, няма. Ще кажа и, че нямам проблем приятелят ми да се вижда с майка си или детето, но не се чувствам комфортно като преспива вкъщи за повече време. Че майка му се разпорежда с посудата ми, че ми говори със заповеднически тон. Че въпреки това не я считам за лош човек. Че помага на синът си. Че не искам да ги отделям един от друг, но характерите ни не съвпадат до степен, в която бих могла да търпя ежемесечно съжителство с преспиване. Не за две седмици. За дни.

# 361
  • София
Тя няма и да си намери приятелки, докато се подпира на патерицата Мама. Абе не си е окей отвсякъде.
А майка й се опитва да се вклини в семейството на дъщеря си. Допускам, че и с другата дъщеря е прекалила.

Ти най-си ги доизмисляш нещата. Кому е нужно?
Дъщерята живее с този мъж ДВЕ години преди бебето. Майка и що не се е вклинявала, като това и е целта?
Скрит текст:
Значи от цялата им връзка, съжителство и родителство бабата е направила 2 по-дългички идвания и вече се вклинява, нахална е, окупира разделя и владее!? Като и казват, че е проблем веднага взема мерки да не пречи, но пак е някаква си подмолна гадина.

Защо не е при другата си дъщеря е написно - не е нужно да си измисляш. Пробема там НЕ Е майката.
Защото не е имала извинение за това.

Тактичен човек няма да се бута да става третият в двойка.

# 362
  • София
За него трябва да е чест, че ерудирана жена като майката на приятелката му му гостува за малко.

Смятам, че е редно и краката й да умие и водата да изпие. То по-свят човек от тази тъща трудно ще се намери. Не знам как не се избиват домакинствата да я прибират да живее у тях.

# 363
Това не беше ли саркастичен пост, дето трябвало да е чест?

Първо, лекарите имат уважавана професия, но особено последните години видяхме, че далеч не всички от тях са на ниво, та само фактът, че е лекарка да ни хвърля във възхита.

А и мозъчен хирург ако ще да е, не знам къде ще се намери мъж, който да е навит всеки месец тъща му да преспива  4-5 дни в тях. Съдейки по постовете в темата, вероятно има няколко съпрузи, които биха го приели безропотно, но повечето  ще се ужасят, бас държа.  Повечето жени пък не биха и си помислили изобщо да го предлагат, колкото и да обичат майките си.  Да не забравяме, че само съпротивата на автора е прекратила това намерение, осъществено с подписан вече договор и че сега той е обвиняван, а и сам се чувства виновен заради това.

# 364
Всъщност може и да няма лошо, ако бабата е по-запазена, а мъжът си пада по по-зрели жени. Не е лошо като идея да каже на жена си как се възхищава от майка и, колко добре изглежда за годините си и как му е супер приятно в компанията и. И току виж вземе тези идвания с преспивания рязко да изчезнат.

# 365
Иска да доминира, ама няма нито потенциал, нито възпитание, нито морал. За него трябва да е чест, че ерудирана жена като майката на приятелката му му гостува за малко.
Иска да доминира, ама няма нито потенциал, нито възпитание, нито морал. За него трябва да е чест, че ерудирана жена като майката на приятелката му му гостува за малко.

Хора, какви гъби ядете?? Astonished

Както и да е. Апартаментът не знам на кого е по документи. Може и на тъщата да е. За дъщерите й е в крайна сметка, по-скоро за едната. Която не работи, живее си живота и получава всичо наготово. Жена ми (продължават някои хора да споменават как съм я бил наричал приятелка = несериозен съм, тук съм за малко и т.н. - предполагам всички те имат успешни психоаналитични практики и добро име в професията, т.е. може би имам късмет, че получавам безплатен анализ на личността си Hug ) е живяла в различни периоди в този апартамент. Сама (когато сестрата е учила/живяла в друг град) или с нея. Но там сестрата "коли и беси". На нея нищо не може да й се каже, защото тя е слаба и изстрадала и трябва да й се помага, а жена ми е силна и ще се справи сама, не й трябват глезотии като апартаменти или ежемесечна издръжка.

Продължавам да бъда насилник (не физически, разбира се), но това пак го причислявам към анализите на психолозите (във форума изглежда има силно професионално лоби).

Пак се завъртяха сметките за секса - може ли, не може ли, колко време е минало, ама как така и т.н. Правихме го 2-3 пъти, откакто се роди детето. Още толкова пропуснахме, заради присъствието на чуждо лице. Не знам какво сложно има за разбиране и защо е това отричане на фактите...

Някой пита какво е детето - момиче е (не знам какво значение има).

Написах как стоят нещата със смените, но някои продължават да ги пишат като 3-4 дни на месец ("какво пък толкова, голяма работа"). Минимумът е 7-8 дни престой, има разлика.

На СПА ще ходим. За 3 дни. С детето. Бяхме мислили за този уикенд, но резервирахме за другия. Никъде не сме искали тъщата да ни гледа детето през това време (четете, моля). Тя каза, че ще отседне в другия апартамент, когато научи първоначалния ни план = след като няма да сте си вкъщи, ще отида при другото си дете (очаквала е пак по подразбиране да идва у нас?).

Друг случай, за който жена ми и до ден днешен се сърди на мен и майка си. Тъщата дойде няколко дни преди жена ми да роди (беше планирано секцио, някой питаше по-напред) и тъй като щеше да остане 4 дни в болницата, аз предполагах, че тъщата през това време ще се пренесе в другия апартамент и на изписването ще се приберем пак четиримата (няколко дни сам с тъщата у нас ми се струваше малко странно). Оказа се неадекватно искане от моя страна! Тъщата като гръмната - сега с всичкия тоя багаж (две неголеми чанти; имам кола и я возя до и от другия апартамент, който е в близък квартал) как да се мести напред-назад, какво проблемно има да си останем двамата, докато жена ми е в болницата, сега приоритет е бебето и то е най-важно, другото са дреболии. Жена ми се поскара с нея и двамата с тъщата излязохме виновни. Тя - неразбираща, несъобразяваща се с това, че дъщеря й ще роди след няколко дни и най-важно е нейното спокойствие (разбира се, кой отрича подобно нещо). Аз - егоист, мислещ само за собствения си комфорт, не можещ за няколко дни просто да остане с тъщата вкъщи... Все пак не изпитах последното, за мое щастие, но останах грешник...

Да, в крайна сметка тъщата няма да продължи професионалния си ангажимент след лятото (уж). Рисковано е отсядането в другия апартамент (не се знае дали ще е разрешено или не, ситуацията може да се промени всяка минута), а аз не съм съгласен с ежемесечното й пребиваване вкъщи. Но пък ще идва от време на време да вижда внучката. Колко често и за по колко дни - аз трябваше да "реша". Казах  на жена ми нека майка й да прецени - колкото смята за уместно (наивно надявайки се да й дам свобода да прояви тактичност, знаейки моето мнение за отсяданията й). Но жена ми каза, че в такъв случай тя ще определя кога и как и ще казва на майка си.

Между другото тъщата е тук от няколко дни. Спи в другия апартамент. Но пък докато не е на работа, идва вкъщи през деня. Да види внучката и дъщеря си. Разхождат се, пазаруват си нещо... Чашите за винце се ползват. Днес ходихме до ИКЕА, разбира се и с нея. Иначе какво семейство сме.

# 366
Съчувствам ти, авторе. Кофти семейство има жена ти. Няма да ти е леко. Или ще търпиш подобни глупости, или в един момент отношенията ще се влошат.

# 367
Много са ми странни всички, дето коментират, че едва ли не авторът е гадняр, че не обича тъщата да спи цяла седмица у тях.
Аз много обичам мама, всичко й споделям, но никога не бих искала да спи непрекъснато при мен и мъжа ми.
А и тя милата има такт и никога не би се натресла.

Ето така, да спи другаде, пък през деня да ги посещава ми се вижда напълно приемливо.
Аз нито бих искала някой да ми готви, защото само знам какво искам да пазарувам, готвя и ям, нито да ми подрежда къщата по негов си ред, нито да ми развала ежедневната рутина.

И то по този начин е най-трудно да се разбереш с някого - тя си мисли, че им помага, пък то меча услуга излиза.
А жената трябва да разбере, че вече има ново семейство и малко да се освести.

# 368
Гледам в картината има балдъза.
И пак ми минава нещо през акъла.
Има светлина в тунела.

# 369
Тая тъща с това преспиване без ПРИЯТЕЛКАТА ти вкъщи … Може да се е надявала милата..😃

Знам, че едва ли е така, но беше първото, което ми изникна в главата..

# 370
Нищо лично, но като чета темата и веднага в главата ми изниква тази сцена с Жоро Бекъма и Мама Божка...
https://m.youtube.com/watch?v=BQ7_Qe3nD70

# 371
Преди години хората, които живеят по морето или в курортни градове пропищяваха от роднини, на които като им се доходи на почивка, вместо да си резервират хотел, се натрисаха на гости.
Тази тъща се пенсионирала, но още и се работи и сключила договор за работа и предвижда вместо да си наеме квартира или хотел, да живее с дъщеря си и мъжа и. Не знам защо едното се приема за проява на липса на възпитание, а другото за нормално.
А относно съветите за бебето - тепърва ще има да му никнат зъби, да се захранва, да се учи да говори и да ходи, да боледува. Проблеми ще има постоянно, въпросът е от кой момент нататък се счита за нормално майката да се научи все пак да си гледа детето сама.
Някои виждат в мъжа потенциален насилник. Аз пък виждам в тъщата типичната жена без мъж, която се е вкопчила в кариерата и децата си. Кариерата вече е на приключване по естествени причини, едното дете е сложило граници и остава другото. И явно тъщата в момента успешно промива мозъка на дъщеря си как тя едва ли не няма да успее да отгледа здраво дете без нейните безценни съвети.

# 372
Гледам в картината има балдъза.
И пак ми минава нещо през акъла.
Има светлина в тунела.

Балдъзата- най-добрият приятел на човека.... Simple Smile

# 373
Имам познати с подобни истории - там майките са властни и се вкопчват в децата си, защото или нямат мъже (по-честият случай), или мъжът в семейството е безгласна буква.

# 374
Представих си как дявечките се носят из Икеа, а авторът върви отзад Simple Smile

Предвиждам, как авторът ще започне да ходи все по-често за риба, докато жена му си прекарва времето с мама.

Общи условия

Активация на акаунт