Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 317
  • 501
  •   1
Отговори
# 435
Ефекта на мълвата - от 2 нощни и 2 дневни - станаха 2 седмици - после половин месец Wink

Може жената да идва с 2 чифта гащи. Автора не се е оплаквал от багажа и.

Замислих се колко е двуяко - всеки смята, че може по всяко време да иде с децата и мъжа си при мама, да седи с месеци или цели лета и да бъде обгрижван без дори да се замисли, че на мама може да и се прави секс или да не и се готви за малка рота. Също както бе написано по-горе - стане ли дума за развод "Върви при вашите!"  и това се приема за най-нормалното на света. А ако майката /независимо чия/ е няколко седмици в тях "Аууу как може да се натриса така!". 

# 436
Две седмици каза самият автор. А две седмици и половин месец е едно и също. Две дневни и две нощни не са четири последователни дни, а поне 6. А и подозирам, че никой не я е наел за 4 работни дни в месеца, поела е ангажимент поне за 8-10 работни дни, според мен. За да стои 2 седмици, вероятно е ангажирана за толкова.

# 437
Две седмици каза самият автор. А две седмици и половин месец е едно и също. Две дневни и две нощни не са четири последователни дни, а поне 6. А и подозирам, че никой не я е наел за 4 работни дни в месеца, поела е ангажимент поне за 8-10 работни дни, според мен. За да стои 2 седмици, вероятно е ангажирана за толкова.

Той си го написа - 2 нощни, 2 дневни месечно, което наистина не е 4 нощувки, а има +1-2. Увидяло му се е покрай РД на жена му, когато тъщата е дошла.

# 438
  • София
Защо трябва нещо да изисква и да е кризисна ситуацията, за да се чувстваш по-спокойна?
Защо всеки взема себе си за мярка на правота и правилност? Така се е чувствала добре бъдещата майка - така е направила в СВОЯ дом. Хайде да не забравяме, че не е само жената на автора, а личност с емоции, нужди и чувства. И има право на всичките!

Искам да попитам с какво тази тема е полезна на АВТОРА? С нищо. Абсолютно нищо.
Поредния уклон и напън да се раздели едно семейство. Тук всяка тема драпа натам. Всичките съвети това целят!

И не мога да се стърпя - що за посредственост и простота е да определяш кой ти е ПРИЯТЕЛ и БЛИЗЪК по това дали можеш да му говориш за сексуалните си постижения? Сбъркана работа!

Тоест, мъжът в същата ситуация няма право да се чувства по-спокойно. Чувствал се по-добре - изгонил натрапницата от СВОЯ (понеже явно домът не е общ и за него се решава еднолично) дом. Нека не забравяме, че той също е личност с емоции, нужди и чувства, и има право на тях. И след като в този дом никой не ги зачита, не разбирам откъде накъде той трябва да тръгне да зачита същите на хората, за които явно се явява чужд.

Не знам дали мен визираш за посредствеността и простотата, но видно не си разбрала изказването - има теми, за които можеш да говориш свободно с приятелите си, но едва ли би ти било комфортно (поне със сигурност не би трябвало) да го направиш с родителите си. Също така, перспективата на родителя и приятелите ще е различна, защото родителите гледат през призмата на това, че става дума за детето им. Приятелите ще реагират различно и ще дадат друга гледна точка. И тук говорим за доста по-широк спектър от дадения леко краен пример - който беше даден за цел да покаже, че има теми, които е изключително абсурдно да повдигнеш пред родителя си. Затова ми беше странно това приравняване на майката с приятелка - да, може да имате приятелски отношения, но има едни граници, които ги няма с приятелите. И ако тези граници са прекрачени, това не говори добре. Говори, че или родителя не е в адекватната за родител роля. И че или родителят, или дето ползва другия за заместител на отношения.

ПП: Авторът го написа, но и без да го напише, 2 дневни и 2 нощни няма как да са една след друга, и с дните между тях, времето излиза.

# 439
Не прочетох точно този мъж да е раждал, но да и той е в правото си да си изисква това, което ще му е най-комфортно и не се е поколебал да го направи. Даже не се е подвуомил да помисли само и единствено за собствените си желания - просто темата е за угризенията и сърдитата му жена. И много, много не му пука ...

ПП: Цитат : Тези 2 дневни и нощни не са последователни в рамките на 4 дни, нали не си го представяте така?? Като добавим и някой ден за идване преди смените и за отпътуване след тях (не става светкавично някакси), малко се увеличава общия престой. Пък с рождени дни, "изчакване" за нещо друго и то си стига и до 2 седмици...

# 440
  • София
Стига си си измисляла, Дорис. Ако мъжът мислеше само за собствените си желания, нямаше да се съгласи тъщата да продължи да идва.

# 441
Моля?!? Смяташ, че той или който и да е може да забрани на половинката си да се вижда с родител?
За какво говорим въобще?

# 442
Колко е най-късият болничен за раждане в света? Някой знае ли, дали е по-малко от 40 дни? Преди да са минали 40 дни от раждането на автора му станало тегаво. През двете години преди раждането не е имало проблеми.
Връзката е майка-дъщеря разбира се, но когато майка ти е лекар, връзката в такива стресови ситуации като раждане и съвсем малко бебе е по-особена.

# 443
Брей, авторе, голямо търпение имаш.
Аз на твое място такива ги сиктердосвам на секундата.
Имам такива роднини. Обичат да командват.
Една такава понякога идва и почва да нарежда къде какво трябва да слагаме, как да си нареждаме хладилника, гардероба и такива глупости. Не съм била там за нейно щастие за тия два пъти където се направила на собственик на нашия дом.
Майка ми е доста тактична и изтърпява.
Обаче един ден дойде при мен и отваря хладилника и почва да пренарежда.
Аз я питам какво правиш. Тя вика ще пренареждам. Викам това е моя дом, моя хладилник, нямаш право.
Опули се, почна да се оправдава, че не трябвало това тук да седи. Тоя път по рязко и обясних нещата от живота с две изречения и я пратих да седне в хола. После ме пита в хола що държа там онова и това, викам - така си ми харесва. Вика, на мен не ми харесва. Викам, ще го преглътнеш, споко. Моя дом аз командвам, в твоя си прави каквото искаш. Гледаше половин час много стресирано. Явно не е свикнала да и свиват сърмите. Но знае, че с мен на глава трудно се излиза.
Та проблемът ти е, че си позволи още в началото да ти се качи на главата въпросната.
Твоя дом, твоите правила, ако нещо не и харесва - у лево, у дясно, както реши.
Приятелката ти е доста зависима от майка си, чак иницира раздяла. Кой го реши това бре авторе? Майката ли?
Проведи сериозен разговор с приятелката си да проумее, че вече е голяма жена, самостоятелна и трябва сама да се оправя. Ако има нещо да пита, дрънка един телефон и това е.
На тъщата и обясняваш, че вие сте семейство и не е редно някой друг да идва и да ви казва как да живеете и да ви се пречка.
Тази явно е отгледала сама детето си, ок. И затова има тая мъжка енергия както казваш.
А твоята мъжка енергия къде е?

# 444
  • София
Моля?!? Смяташ, че той или който и да е може да забрани на половинката си да се вижда с родител?
За какво говорим въобще?

Кога й е забранил да се вижда? Може ли да цитираш?

# 445
  • София
Не прочетох точно този мъж да е раждал, но да и той е в правото си да си изисква това, което ще му е най-комфортно и не се е поколебал да го направи. Даже не се е подвуомил да помисли само и единствено за собствените си желания - просто темата е за угризенията и сърдитата му жена. И много, много не му пука ...

ПП: Цитат : Тези 2 дневни и нощни не са последователни в рамките на 4 дни, нали не си го представяте така?? Като добавим и някой ден за идване преди смените и за отпътуване след тях (не става светкавично някакси), малко се увеличава общия престой. Пък с рождени дни, "изчакване" за нещо друго и то си стига и до 2 седмици...

Дори да не е раждал, той е баща на това дете. Не можем да изискваме от мъжете активна роля в отглеждането, но да ги третираме като биологичен излишък без право на глас. Неговият комфорт също е важен и е важен и за комфорта на майката. Една от най-големите грешки е мъжът да бъде забравен след раждането, независимо дали за сметка на майката, детето или тъщата. Като начало ще остане напълно несъпричастен към грижите за детето и всичко ще се трупне на майката, а после ще се дистанцира и от майката, и когато тя най-накрая се присети, че и той е човек, може вече да го няма. Пък нека я грее майка й тогава.

Ако авторът не се двоумеше, нямаше да я има темата. Не е издържал и с право. Достатъчен трус са двама души е нагаждането към новата ситуация с бебе, та да трябва и да се нагаждат с трети възрастен, който няма скрупули да се разпорежда както на него му е удобно.

# 446
Стига си си измисляла, Дорис. Ако мъжът мислеше само за собствените си желания, нямаше да се съгласи тъщата да продължи да идва.

Tвoят пост звучи така, сякаш е направил върховна милост съгласявайки се жена му се да се вижда с майка си ...
Ничие съгласие не е нужно.

# 447
Ако някой измрънка против майка ми, ще му е вероятно последния ден с мен. И да скъсала съм пъпната връв отдавна, от груба сметка 18 години не живея с нея, при повече късмет я виждам за две-три седмици годишно. Но след като съм преценила, че точно сега имам нужда от нея, значи имам нужда от нея. Още повече, че в случая майката е лекар, което за мен е голям плюс, ако имам новородено, а и не само. Ако авторът беше мой "приятел", вече щеше да е бивш " приятел".

# 448
  • София

Tвoят пост звучи така, сякаш е направил върховна милост съгласявайки се жена му се да се вижда с майка си ...
Ничие съгласие не е нужно.
Дорис, аз ли не пиша на български, ти ли не го разбираш? Казвам, че авторът нито веднъж не е забранил на жена си да се вижда с майка си.

# 449
Лъвица, това общи приказки и са или имаш деца и имаш опит как намираш баланса след раждането да обръщаш внимание на съпруга си, а и на всички които се вълнуват от това?

milenaka, чета те и те разбирам и се шокирам, че въобще говорим, че може да и забрани или да дава съгласие. Това говори за някаква форма на собственост и контрол над приятелката, което за мен е недопустимо.

Общи условия

Активация на акаунт