СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 654
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 735
Виждам, че вече е 50 страница на темата и трябва да се пуска нова.
Аз не следя темата вече и ще помоля някоя от вас да пусне следващата. Само се копира първия пост, но може да се добави и допълнителна информация.
Пожелавам на всички тук тлъсти и добре повишаващи се ЧХГ-та, леки бременности и живи и здрави дечица, родени около термин! Успех и късмет, момичета! 🍀🍀🍀

# 736
Поставяй го както ти е препоръчала АГ Simple Smile Няма да имаш неприятни странични ефекти, спокойно. Тези ефекти се появяват ако се приема орално. Единствено е дразнещо, че цапа много бельото.
Успех!

Благодаря ти изключително за подкрепата!

# 737
Здравейте, отново съм аз.

На 3тия ден (не можах по-рано заради неуредици в лабораторията) изследвах ЧХГ отново и резултатът е 587 (първото беше 284). Добър ли е темпът на нарастване за 72 часа според вас?
Благодаря! Simple Smile

# 738
Здравейте, отново съм аз.

На 3тия ден (не можах по-рано заради неуредици в лабораторията) изследвах ЧХГ отново и резултатът е 587 (първото беше 284). Добър ли е темпът на нарастване за 72 часа според вас?
Благодаря! Simple Smile
Удвоява се. Така че-всичко е ок.

# 739
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата! Моля за някакъв коментар. Страхувам се дали не е извънматочна бременност.
Моят случай е следният:
06.01 последна менструация
19.01 инсеминация
22.01 получих обичайните болки, както при всяка овулация
31.01 ЧХГ под 0,6
05.02 ЧХГ - 13
08.02 ЧХГ - 41
09.02 ЧХГ - 61,2
Да уточня само, че цикълът стандартно ми е около 27-28 дни. Овулацията не беше засечена, направихме на сляпо инсеминация на 14 ден от цикъла заради кандидатстване за фонда на ЦАР, ние сме с неизяснен стерилитет и имаме едно неуспешно платено инвитро. Снощи прокървих леко, но пък през деня направихме по-дълга разходка.
Благодаря ви предварително за отговорите!

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 12:56 от Лантана

# 740
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата! Моля за някакъв коментар. Страхувам се дали не е извънматочна бременност.
Моят случай е следният:
19.01 инсеминация
31.01 ЧХГ под 0,6
05.02 ЧХГ - 13
08.02 ЧХГ - 41
09.02 ЧХГ - 61,2
Да уточня само, че цикълът стандартно ми е около 27-28 дни. Овулацията не беше засечена, направихме на сляпо инсеминация на 14 ден от цикъла заради кандидатстване за фонда на ЦАР, ние сме с неизяснен стерилитет и имаме едно неуспешно платено инвитро. Снощи прокървих леко, но пък през деня направихме по-дълга разходка.

Успех от мен! Flowers Four Leaf Clover Relaxed Аз мисля, че ЧХГ - то нараства нормално, има правилно удвояване.

# 741
 Дай Боже да е наред! Много ми е притеснено. Доктора каза да пусна чхг отново във вторник. Дано всичко е наред. Благодаря ви!

# 742
  • Пловдив
Дай Боже да е наред! Много ми е притеснено. Доктора каза да пусна чхг отново във вторник. Дано всичко е наред. Благодаря ви!
Лантана, аз пък имах трансфер на 19-ти ❤️ ЧХГ-то и според мен се удвоява правилно и силно стискам палци за вторник! 🙏

# 743
Здравейте, момичета!
Моят случай е следният:
19.01 инсеминация
31.01 ЧХГ под 0,6
05.02 ЧХГ - 13
08.02 ЧХГ - 41
09.02 ЧХГ - 61,2

Съжалявам, но на мен ни ми изглеждат нормални стойностите. По ПРМ се водите в 5+1 г.с. и ЧХГ за тази седмица би трябвало да е над 200-400, ако не и повече (моето беше над 1000)  (5-та гестационна седмица   200-7 000 mIU/m). Има нарастване, но е слабо, а и ЧХГ се пуска през 48 ч, а не през 5 дни, 3 дни, 1 ден. Пуснете пак 48 ч след последния тест, но странно изглежда, за този период се целят много по-високи стойности. И задължително и прогестерон се пуска. Какви са тези доктори, които правят инсеминация на сляпо, просто нямам думи. Ми то тогава по-добре вкъщи да си правите по естествен път опити. По правило 10 дни след датата на очаквания цикъл би трябвало да отидете на преглед.

# 744
На мен също не ми изглеждат нормални, затова и споделих тук. Знам, че трябва на 48 часа да се пуска чхг, доктора искаше на 4-тия ден след първото положително замерване да пусна отново, но понеже усещах че нещо не е наред пуснах един ден по-рано, като очаквах че ще е спряло да расте, но уви, беше се удвоило правилно.
Мисля, че всичко приключи за нас, от следобяда усещам неразположение както преди цикъл, може би само утрогестана възпира кървенето. За всеки случай утре ще проверя чхг и ще се свържа с доктора.
По отношение на инсеминацията, честно ви казвам, доктора е читав, но ми се струва, че не вярва много на този метод. Преди инсеминацията отидох на два прегледа, на втори ден мисля и след това на 10-и ден. Преди самата инсеминация не проверихме хормоните, нито ме прегледа с ехограф. Почти сигурна съм, че овулацията ми беше три дни по късно. Снимката на тръбите ми е от преди година и половина. Идеята за инсеминация беше за да имаме шанс по фонда при четири неуспешни инсеминация.
Извинявам се за дългия пост. Благодаря за отговорите.
Утре ще напиша все пак какво се случва.

# 745
На мен също не ми изглеждат нормални, затова и споделих тук. Знам, че трябва на 48 часа да се пуска чхг, доктора искаше на 4-тия ден след първото положително замерване да пусна отново, но понеже усещах че нещо не е наред пуснах един ден по-рано, като очаквах че ще е спряло да расте, но уви, беше се удвоило правилно.
Мисля, че всичко приключи за нас, от следобяда усещам неразположение както преди цикъл, може би само утрогестана възпира кървенето. За всеки случай утре ще проверя чхг и ще се свържа с доктора.
По отношение на инсеминацията, честно ви казвам, доктора е читав, но ми се струва, че не вярва много на този метод. Преди инсеминацията отидох на два прегледа, на втори ден мисля и след това на 10-и ден. Преди самата инсеминация не проверихме хормоните, нито ме прегледа с ехограф. Почти сигурна съм, че овулацията ми беше три дни по късно. Снимката на тръбите ми е от преди година и половина. Идеята за инсеминация беше за да имаме шанс по фонда при четири неуспешни инсеминация.
Извинявам се за дългия пост. Благодаря за отговорите.
Утре ще напиша все пак какво се случва.

Всъщност, ЧХГ следва да се удвоява между 48/72 часа. Затова и лекарят ви е насочил изследването през такъв интервал. Аз също го правих през 72ч. и се удвояваше на 52, е, утре става на 9 месеца резултата. Успех, важното е, че е има нещо все пак.

# 746
Тук може да видите на колко часа се удвоява ЧХГ, дава по-добра представа, ако например сте нямали възможност да проверявате всеки 48ч.

https://perinatology.com/calculators/betahCG.htm

# 747
Момичета, всичко приключи. Днес чхг беше 20. От самото начало чхг късно се появи в кръвта и даваше повод за притеснение, въпреки че се удвояваше на 43 часа. Аз си усещах, че нещо не е наред.
Сега ме притеснява как ще се изчистя. Спрях утрогестана, но за разлика от вчера, когато имаше зацапване от кръв, днес няма и намерение да се появи. Чакам отговор и от доктора. Много ме притеснява да не е в дясната тръба, че там получавам едни остри спазми от време на време.
Момичетата, които се преминали през това, какво следва, за какво трябва да внимавам?
Благодаря за подкрепата ви! Пожелавам успех на всички!

П.С. Имате ли представа, каква може да е причината за този резултат? Знам, че е само догадки, но все пак…

# 748
Момичета, всичко приключи. Днес чхг беше 20. От самото начало чхг късно се появи в кръвта и даваше повод за притеснение, въпреки че се удвояваше на 43 часа. Аз си усещах, че нещо не е наред.
Сега ме притеснява как ще се изчистя. Спрях утрогестана, но за разлика от вчера, когато имаше зацапване от кръв, днес няма и намерение да се появи. Чакам отговор и от доктора. Много ме притеснява да не е в дясната тръба, че там получавам едни остри спазми от време на време.
Момичетата, които се преминали през това, какво следва, за какво трябва да внимавам?

П.С. Имате ли представа, каква може да е причината за този резултат? Знам, че е само догадки, но все пак…
Много съжалявам, Лантана. Аз имам 3 биохимични, за две от които можеше и да не разбера, но направих тест по-рано. Първите 2 бяха като нормален цикъл, закъсня ми с 2-3 дни и ми дойде. Третата беше със 6 дневно закъснение. След което чхг започна да спада, а аз да следя кога ще спадне до 0 (за да се изключи извънматочна). Последно го измерих 15, след ден ми дойде доста по-обилен цикъл. Нищо страшно нямаше при мен, първите 2 дни бяха по-неприятни. Не се притеснявай, ще мине.
Причините може да са страшно много, за това не мога да ти помогна. При мен се оказа, че имам тромбофилия (при условие че имам една успешна бременност без терапия не съм и подозирала). Освен това микробиома в матката ми беше доста зле. Имах и микро полипи. Това може да са причините при мен, но не е сиг. Всички изследвания съм направила , след аборт в 6 месец.. Преди това с моите 3 биохимични всички лекари ми казваха, че е нормално и се случва. Така че ако ти е първа биохимична, не го мисли..казват че голям процент от ранните бременности завършват като биохимични, а жените дори и не разбират.

# 749

С моя трансфер на който имах биохимична четири дни след спиране на прогестерона ми дойде. ЧХГ беше 28 в деня на изследването, а прогестерона 20 (намаляваха от 50). Дойде си ми нещо като цикъл. Твоето си прилича на биохимична, важното е да намаля ЧХГ. НО ако намаля, после се качва, после се задържа или пак намаля, задължително с доктора или по-скоро друг, по читав го следете. При извънматочна може да има болки в един от Я, болка в гърба, рамото и/или един от крайниците. Тъмночервено, почти черно кървене или тъмнокафяво. Но пак казвам, щом намалява ЧХГ е добре. Най-честата причина за биохимична Б е генетично лош ембрион.

Общи условия

Активация на акаунт