СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 674
  • 1 121
  •   2
Отговори
# 720
Съжалявам! Иначе да, след МА може след един цикъл да се подновят опитите, добре е все пак да се мине и на преглед да се види лигавицата.
Обещах да дам ъпдейт и да не оставя историята да виси. Аз бях до тук и няма да го бъде - кухо яйце. Така че чудо с много бавно увеличаващ се ЧХГ - няма, както и не е имало в предишните 17 страници тук. Бях готова психически, но пак е тежко. Ще бъде медикаментозен аборта. АГ-то каза, че може след месец пак опити, но не е ли повече? Каза ми и че няма нужда да се филмирам и да влизам в цикъла с безчет изследвания, защото се случва често, но аз се притеснявам от повтаряеми подобни случаи...

Дами, здравейте, да дам ъпдтейт - пиша, защото знам, че някой ден други жени ще четат тези мнения и искам да разкажа какво се е случило при мен от начало до край. Много ме хващаше яд мен, докато чета истории подобни на моята и дамите спират да ъпдейтват и не се разбира какво е станало.

Да напомня - аз имам нетипично покачване на ЧХГ - първо само 27%, после 58%, после почти 80%, после пак 42% (процентите са +/- 2-3).
В петък бях на преглед - не се видя нищо, само жълто тяло и че лигавицата е надута и всичко е наред. Аз самата продължавам да имам всички симптоми на бременност и никакви негативни такива.
Днес обаче вече има точка и сакче. Това за мен е страхотна новина, защото изключваме със сигурност най-лошия сценарий - извънматочна.
Каза ми да се приготвя и за двата сценария, но в никакъв случай да не се отказвам и губя надежда. Предупреди ме коректно, че при тези стойности може да е кухо яйце или да доведе до аборт. Но също ми каза, че в практиката си е имала всякакви случаи и жени с много лошо покачване на ЧХГ, които раждат здрави деца - всеки организъм е индивидуален, най-новите проучвания показват, че 15% от бременностите са с много ниски нива на ЧХГ и освен това имало жени, които са резистентни към улавянето на този хормон и в лабораториите се показват грешни резултати. Затова и тя каза, че в никакъв случай не би предприела мерки за махането му.
Та, ще разберем след 2 седмици. Изписа ми и Дуфастон.
Поздрави, ще ви държа в течение.

# 721
Случва се...
Аз все пак да попитам, въпреки мнението на АГ-то, защото със сигурност не искам да преживея нещо такова. Какви изследвания бихте препоръчали, освен тромбофилия, витамин Д и витамин Б12?

# 722
Ако е 2-3 път бих добавила кариотип, снимка на тръби и оглед с хистерскоп.
Ако е 1ви път, тези са достатъчно, може и желязото да видите, то също е важно, както и щитовидната.
Случва се...
Аз все пак да попитам, въпреки мнението на АГ-то, защото със сигурност не искам да преживея нещо такова. Какви изследвания бихте препоръчали, освен тромбофилия, витамин Д и витамин Б12?

# 723
След закъснение на цикъла и отрицателен тест, отидох на гинеколог. Той не видя нищо и ме насочи към Чхг тест. Това са резултатите, като след седмица ми дойде.

Да, обаче каза, че стойността била много висока и ме кара да правя втори тест. Днес, няколко дни след като цикъла ми свърши, имам някакво зацапване и уж бях решила да не правя тест пак, но днес се уплаших и май ще отида все пак.
Дали сте имали подобен случай и защо е толкова висока стойността, след като няма бременност?

# 724
Много интересен случай...възможно е да е биохимична и тялото още да се чисти.
След закъснение на цикъла и отрицателен тест, отидох на гинеколог. Той не видя нищо и ме насочи към Чхг тест. Това са резултатите, като след седмица ми дойде.

Да, обаче каза, че стойността била много висока и ме кара да правя втори тест. Днес, няколко дни след като цикъла ми свърши, имам някакво зацапване и уж бях решила да не правя тест пак, но днес се уплаших и май ще отида все пак.
Дали сте имали подобен случай и защо е толкова висока стойността, след като няма бременност?

# 725
Днес ще отида да повторя теста, за да видим отново ли ще е високо нивото.

# 726
ani92_3 Много съжалявам за развоя Blue Heart
Rimmona Най-верятно е била биохимична бременност. Аз имах подобен случай с чхг 11 и нещо.
Стискам палци на следващия резултат да е паднала вече стойността /добре е да си го направиш, за да се проследи дали спада/

# 727
Момичета, включвам се и аз със следния въпрос. Някоя от вас пускала ли е чхг на 8-ми ден от трансфер? При мен случаят е такъв - днес е точно 8-ми ден (въпреки че докторката ми беше казала чак на 10-ти, но не издържах) от ЗЕТ на две петдневни ембриончета. Сега излезе 410,22 и се чудя дали и двечките са се хванали? Имам предишни 2 трансфера, единият въобще не хавана, а на другия на 10-ти ден чхг-то беше 16,10 и завърши с мисед за съжаление. Сега си блъскам главата дали стойността е  нормална за едно или за две? След 2 дена ще го изследвам пак, ама пусто му нетърпение Simple Smile

# 728
  • Варна
Момичета, включвам се и аз със следния въпрос. Някоя от вас пускала ли е чхг на 8-ми ден от трансфер? При мен случаят е такъв - днес е точно 8-ми ден (въпреки че докторката ми беше казала чак на 10-ти, но не издържах) от ЗЕТ на две петдневни ембриончета. Сега излезе 410,22 и се чудя дали и двечките са се хванали? Имам предишни 2 трансфера, единият въобще не хавана, а на другия на 10-ти ден чхг-то беше 16,10 и завърши с мисед за съжаление. Сега си блъскам главата дали стойността е  нормална за едно или за две? След 2 дена ще го изследвам пак, ама пусто му нетърпение Simple Smile

Няма как да разбереш едно или две. Моето чхг на 13ти ден след трансфер беше 870, едно си е Simple Smile

# 729

Много хубаво чхг. Пожелавам ти да е това, което искаш! 💜

При мен бяха: 7 ден 222; 9 ден 526 = двечки

# 730
Здравейте, и аз да дам отчет понеже писах тук. В неделя се видя ембрион с пулс и ми казаха да спра дуфастон, но днес се събудих сдоста кафяво-червеникаво зацапване, което никак не беше малко плюс болки, затова от днес отново започвам дуфастон. Ходих на преглед,  защото точно се успокоих и пак се паникьосах, но все още си имаше пулс. Силно се надявам това да се е случило от спирането на дуфастон. Благодаря Ви, че ми вдъхнахте кураж! 🤗

# 731
Здравейте, мили дами! Напълно нова съм тук и ще съм благодарна на вашата обратна връзка и мнение. Вие сте невероятни Simple Smile

От 4 месеца със съпруга ми правим опити за забременяване, преминали сме през доста изследвания до момента - хормонални, спермограма и т.н. Оказа се, че съм с висок пролактин, по предписание започнах да приемам 1/4 таблетка седмично и нивата се нормализираха. Изминалия месец беше втория ми МЦ с нормален пролактин. Приемам и добавки, но за това друг път, ако някой се интересува.

Днес, на втори ден от закъснение на цикъла, сутринта направих SureCheck с мноооого бледа втора черта. Съответно веднага напът за работа изследвах Прогестерон и ЧХГ, като ресултатите са следните (ден 29 от МЦ)"

*  Прогестерон / Progesteron - 109.3nmol/l (Реф. стойност лутеална фаза: 5.3 - 86.0 nmol/l)
* β ЧХГ / Total β-hCG - 284.5HIU/l (Реф. стойност: До 1.0 - отрицателен за жени въвфертилна възраст До 7.0 -отрицателен за жени в менопауза)

Обадих се веднага на гинеколожката ми и тя потвърди, че е налице бременност. Препоръча обаче Утрогестан. Какво е вашето мнение за него, както и за нивото на ЧХГ? Него ще го изследвам отново в четвъртък, за да видим дали нараства. Утрогестана мисля да го прилагам вагинално, за да избегна евентуално страничните ефекти.

Благодаря ви предварително, скъпи дами!

# 732
Амая, честито, много хубави резултати! Според мен прогестеронът ти е достатъчно висок и нямаш нужда от Утрогестан. Предписват го на всички, но реално няма нужда. Ако пускаш пак ЧХГ след 48ч, виж пак и прогестерона. При мен беше намалял с 20% и затова АГ ми каза за всеки случай да слагам Утрогестан. Но пак не е бил нисък и си мисля, че беше излишно, но не исках да ме дупчат пак за да проверявам 3ти път как е.
Иначе вагинално е най-добре, аз нямах никакви странични ефекти.

# 733
Благодаря много за хубавите думи! Надявам се всичко да е наред. Иначе от Утрогестана се притеснявам единствено заради евентуалното прилошаване, но все пак съм на 34 години и може би има резон ... На този етап мисля да послушам лекарката си и да го поставям вагинално, и да видя как ще се чувствам.

Отново - благодаря!

П.П. Беше ми предписан 2 таблетки/ ден. Какво мислите да опитам, поне в началото, с 1 таблетка вечер?

# 734
Поставяй го както ти е препоръчала АГ Simple Smile Няма да имаш неприятни странични ефекти, спокойно. Тези ефекти се появяват ако се приема орално. Единствено е дразнещо, че цапа много бельото.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт